Korrupta filer från SD-kort (Android lur)

Permalänk
Medlem

Korrupta filer från SD-kort (Android lur)

Hej, osäker om detta är rätt forum men det handlar om ett SD-kort och filer så antar att det faller inom lagring.

Gjorde fabriksåterställning på min Android telefon, sparade över allt till SD-kortet därefter tog jag ut SD-kortet för att säkerställa att inget skulle försvinna, när jag tryckte fabriksåterställning så gick det bra, satte i SD-kortet igen och filerna fanns kvar och fungerade av dom jag kunde se, kom upp meddelande att inget skulle ske med SD-kort.

Gjorde en miss i inställningarna, var då ute och tänkte, ja jag behöver nog inte ta ut SD-kortet igen eftersom det meddelar att det inte rör SD-kortet.

Sagt och gjort utförde en fabriksåterställning till, när jag efter några timmar går in i foto album appen där ser jag att ca 2/3 av alla bilder jag hade dyker inte upp, noterar också att det står "Lagringskort monterades bort felaktigt (något i den stilen)" (har inte tryckt på montera ur eller bara tagit ut SD-kortet oaktat, den satt även som den skulle i sitt hål), går in i Filhanteraren och ser att filerna finns kvar, när jag trycker på dessa så händer ingenting förutom att bilden "laddar", provar öppna en annan fil, där står att den är korrupt.

Kopplar in mobilen i en dator och ser att alla filer finns kvar, men är korrupta, försöker öppna upp bild filer i olika foto program men alla ger liknande svar utan bild, alla är korrupta förutom väldigt gamla filer som är över 2-4 år gamla, dom som ligger i DCIM kamera mappen fungerar och även i andra mappar som är gamla, dock är övriga enbart korrupta, sökt efter olika sätt att laga filerna, åtminstone bilderna, då senaste backupen jag lyckats hitta är från ca 3 år tillbaka.

Försökt laga med HEX-editor genom guider men får bara tillbaka samma bild som den som är fungerande, provat chkdsk men själva SD-kortet är inte korrupt utan som det verkar är det enbart filerna.

TL;DR
Fabriksåterställde Android telefon, första gick bra utan att något skedde med SD-kortet, andra gången så blev större delen filerna korrupta förutom 2+ år gamla filer, provat HEX-editor och chkdsk.