Permalänk
Medlem

Bygga in PC i skrivbordet

Tja! Har länge gått och funderat på att bygga in min PC in i ett Malm skrivbord från IKEA (efter att ha sett Linus från LTT göra det på samma skrivbord). Dock så har jag några problem som jag inte har någon aning om hur jag ska lösa.

#1 Startknappen

Jag har hittat en knapp på Conrad som borde passa. (https://www.conrad.se/p/tru-components-tc-gq16-kf-11ejr12vc-v...) Dock så har jag ingen aning om hur jag ska koppla den/vilka kablar jag ska använda. Som jag har räknat på det hade jag behövt fyra kablar á ca. 1,8m för att det ska bli snyggt. De enda kablarna jag har lyckats hitta som ser ut att passa är från Kjell o co. (https://www.kjell.com/se/produkter/el-verktyg/elektronik/elek...). Dessa är dock endast 20 cm långa och det skulle innebära att jag måste skarva dem nio gånger. Jag har hittat dessa kablar som också verkar passa men då hade jag fått fixa dit kontakterna till moderkortet själv som finns att köpa på Kjell. (https://www.conrad.se/p/tru-components-tc-7638564-datakabel-7...)

#2 Grafikkortet

Jag kan inte hitta något sätt att skruva fast grafikkortet. Hela bygget kommer ligga ner så grafikkortet kommer inte hänga som det gör i chassit idag, så frågan är om jag ens behöver skruva fast det?

#3 Hårddiskarna

Ingen aning om hur jag ska lösa detta. Jag har tre 3,5" HDD och två SSD. Ska jag bara låta dem ligga på en hylla i skrivbordet eller kanske bygga en liten hållare till dem? Tipps hade verkligen uppskattats här.

Resten borde inte vara några större problem mer än att det ska bli snyggt.

Permalänk
Medlem

Ett förslag är att ställa om i bios så att datorn startar efter strömavbrott. Jag har och har haft så på flera datorer. Jag hade bland annat en dator i ett vindsutrymme (kopplad till en tv på andra sidan väggen). Sedan hade jag ett fjärrstyrt eluttag på strömmatningen till datorn. Så när man aktiverade eluttaget med en fjärrkontroll, startade datorn.

Har även knåpat in en dator i ett skrivbord också, och där har jag en förgreningsdosa med strömknapp på, så när jag stänger av ddatorn bryter jag även strömmen till den. Och så fort man slår på igen, så startar datorn. Det enda jag har utvändigt på den är en usb-hubb. Inga lampor eller knappar.