Permalänk
Medlem

Impulsköp av RAM

Tjena!

Tänkte bara höra ifall folk har någon input var det gäller dessa minnen jag köpte för ett X570 Tomahawk moderkort tillsammans med 5900x?
Borde jag köpt 2st 2x8gb kit istället? Var inne på att köpa 2 kit av dessa först:
https://www.inet.se/produkt/5303010/ballistix-16gb-2x8gb-ddr4...

Men köpte sedan dessa istället då de redan var 4x kit:
https://www.inet.se/produkt/5301808/corsair-32gb-4x8gb-ddr4-3...
Bör sägas att ingen av dom står med i QVL för moderkortet vad jag kan hitta.

Permalänk
Medlem

Är också på jakt efter kompatibla minnen till samma setup. Ang. 2 eller 4 st så gjorde gamers nexus för ett tag sedan ett test och tydligen får man något bättre prestanda med 4 st, https://m.youtube.com/watch?v=-UkGu6A-6sQ&t=695s. Personligen kommer jag försöka hitta några minnen som finns på qvl-listan. Har läst att en del haft problem att få xmp att lira annars.

Permalänk
Medlem

Köper man 2 kit med 2 stickor finns det en liten risk att dem inte vill fungera alls, ett kit med 4st ska garanterat funka även om man inte alltid får bästa överklockning på dem.
Vad gäller Gamers nexus upptäckter så motbevisades det utav Steve från Hardware unboxed och det handlar snarare om man har single rank eller dual rank på RAM-stickorna.
Tyvärr är det lika svårt att utläsa om det är dual eller single rank på stickorna som vilken typ av chip tillverkare det är, men kit med 4 stickor är oftare single rank.