Acer c523n ta bort skrivskyddad fil.

Permalänk

Acer c523n ta bort skrivskyddad fil.

Hur får man bort en fil som är skrivskyddad? Är från Rec - skärminspelare. Filen finns inte i programmet men syns i mappen filer även efter omstart. Har prövat file delete apps men de går inte.

Har kommit till root password för att ta bort write protection. Vad är root password till acer c523n? https://www.google.com/amp/s/www.howtogeek.com/210817/how-to-...

Har nu kommit till To access a root shell, press Ctrl+Alt+T to open a terminal window. Men de fungerande inte med Ctrl+Alt+T i OS verification is OFF” så slog av de. Ska man använda de som gäst?

Uppdatera
Permalänk

Hittar inte write protection skruven. Har läst att de kan sitta i batteri kontakten på nyare? Har sökt efter information utan resultat.

Permalänk

Någon som kan chromebook?

Permalänk

Ok, sluta pilla på write protect skruven och stäng igen datorn. WP skruven har ingenting att göra med skrivskyddade filer, det handlar om WP för firmware.
Men du har nästan rätt i det angående batteriet, du kopplar loss batteriet och startar datorn med endast laddaren ikopplad.

Men eftersom du hittat terminalen så kan du bara navigera dig till mappen, antar att det är i din home folder så skriv in `cd ~/` och sedan `ls` för att läsa vilka filer och mappar som finns där. Skriv in la så kan du se vem som äger din fil. Sedan skriver du `rm FILENDUVILLRADERA` för att radera filen. Är den nu ägd av en annan använder får du logga in som root användare, lättast är nog att klicka ctrl + alt + F2 för att gå till tty2 och där bör det finnas instruktioner för hur du loggar in som root.
Tror default username-password är chronos/chrome annars ska man kunna sätta rootpass i terminalen med `sudo chromeos-setdevpasswd`