Ny Xiaomi M365 sämre än gammal

Permalänk
Medlem

Ny Xiaomi M365 sämre än gammal

Min sambos svarta Xiaomi M365 blev nyligen stulen. Den var ca 16 månader gammal och hade gått ganska långt, minns inte exakt men kanske 500 mil (åker ca 9 mil en normal arbetsvecka). Så den var lite sliten men gick fint med enda problem att skruven som håller fast styret hoppade av lite då & då.

Hur som helst så köpte hon en ny fast M365 fast vit denna gång. Det som är konstigt är att räckvidden och accelerationen på den nya är betydligt sämre trots hur väl körd den gamla var. Lufttrycket i däcket är kontrollerat men trots det är räckvidden kanske 3/4 mot vad den gamla var. I uppförsbackar kryper den nya fram jämfört mot den gamla (Eco-läge avstängt).

Gjorde Xiaomi dem sämre mot slutet av produktionen eller har de anpassats till någon svensk lag?

Permalänk
Medlem

Kan inte mycket om detta, men vill minnas att det går att flasha FW för att bli av med någon EU-spärr som gör dem klenare?

Permalänk
Medlem

De Xiaomi elsparkcyklar som säljs på exempelvis Inet just nu har både sämre räckvidd och motoreffekt den jag köpte för typ 1 år sedan. Inte bara att det känns så utan det står tydligt på produktsidan till och med.

Permalänk
Medlem

Är det vanliga M365 eller PRO det gäller? Har nämligen hört historier om att nya Scooter2 har samma symptom gentemot sina föregångare, dvs PROn.
Men inte hört att det skulle gälla denna modell.

Permalänk
Medlem

Det är vanliga M365 utan hastighetsmätare. De nya modellerna som inte heter M365 verkar ha sämre specs ja, det var därför vi köpte den gamla modellen igen. Den köptes som B-stock så det kan vara något som inte är helt rätt med den även om den går bra i övrigt.