Permalänk
Medlem

Nätverket ser inte mina enheter...

Efter en uppdatering av W10 tappade datorn kontakten med alla interna nätverksenheter som jag inte nu kan hitta i mappen nätverk, nätverksidentifiering är aktiverat. Den hittar inte heller routern längre på adress 192.168.0.1. Internet funkar bra.

Någon som känner igen detta?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ekner19:

Efter en uppdatering av W10 tappade datorn kontakten med alla interna nätverksenheter som jag inte nu kan hitta i mappen nätverk, nätverksidentifiering är aktiverat. Den hittar inte heller routern längre på adress 192.168.0.1. Internet funkar bra.

Någon som känner igen detta?

Vilken ip har din dator som du försöker nå enheterna från?

Permalänk
Medlem
Skrivet av MacAllan:

Vilken ip har din dator som du försöker nå enheterna från?

192.168.0.103

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ekner19:

192.168.0.103

Ok inga konstigheter där då.
Om du kör ipconfig står 192.168.0.1 som "default gateway"?

Testat starta om routern?
Vilken router har du?

Permalänk
Rekordmedlem

Var det nån uppdatering av antivirus brandvägg eller annat säkerhetsrelaterat kan det ju ha hänt nått med inställningarna så de behöver göras om.

Permalänk
Medlem

Tappade kontakten som i att du inte kan nå dem eller som i att du inte ser dem?

Vad händer om du skriver in direktadressen till någon enhet i cmd?

Permalänk
Medlem

Omstart av routern funkade inte. Men när den fick stå avslagen en hel natt fick jag tillbaka kontakten.

Dock ser jag fortfarande inte mina nätverksenheter i nätverksmappen