Uppgradering till Unifi UDM Pro med fiber från Bahnhof

Permalänk
Medlem

Uppgradering till Unifi UDM Pro med fiber från Bahnhof

Jag har nu lagt flera timmar på att försöka uppgradera min Unifi USG 3 till en Unifi UDM Pro och jag får inte till det. Internetkopplingen är fiber (via fiberkonverterare både före och efter uppgradering) från Bahnhof med publik IP.

Internet fungerar med USG3 (som det gjort i flera år), men när jag kopplar in UDM Pro så får den ingen IP. Försökte ringa till Bahnhof men de säger att jag ska få en IP (dock bakom deras CGNAT) automatiskt vilket inte händer. Enligt Bahnhof ska ingen MAC-låsning ställa till det, men detta är inget jag kan och måste lita på vad andra säger till mig.

Både USG3 och UDM Pro är uppdaterad till senaste firmware och kör samma version av Unifi Controller (även om det inte ska spela någon roll för att få IP på WAN-porten). Nätverkskabeln fungerar fint om jag ansluter UDM Pro "under" befintligt nätverk med USG3 så den är ok och portarna på utrustningarna därmed också.

Har någon här varit med om samma problem eller liknande och har något förslag på lösning? Vad kan jag be Bahnhof göra?

Permalänk
Medlem
Skrivet av peso:

Jag har nu lagt flera timmar på att försöka uppgradera min Unifi USG 3 till en Unifi UDM Pro och jag får inte till det. Internetkopplingen är fiber (via fiberkonverterare både före och efter uppgradering) från Bahnhof med publik IP.

Internet fungerar med USG3 (som det gjort i flera år), men när jag kopplar in UDM Pro så får den ingen IP. Försökte ringa till Bahnhof men de säger att jag ska få en IP (dock bakom deras CGNAT) automatiskt vilket inte händer. Enligt Bahnhof ska ingen MAC-låsning ställa till det, men detta är inget jag kan och måste lita på vad andra säger till mig.

Både USG3 och UDM Pro är uppdaterad till senaste firmware och kör samma version av Unifi Controller (även om det inte ska spela någon roll för att få IP på WAN-porten). Nätverkskabeln fungerar fint om jag ansluter UDM Pro "under" befintligt nätverk med USG3 så den är ok och portarna på utrustningarna därmed också.

Har någon här varit med om samma problem eller liknande och har något förslag på lösning? Vad kan jag be Bahnhof göra?

Du kan själv byta MAC-adress, testa det och slå på IPv6 sen

https://dhcp.bahnhof.se/cgi-bin/macmanager.cgi

Permalänk
Medlem

Hej

Jag hade samma problem, fungerade med en gammal router (ej Unifi) men inte med USG Pro 4.
Det visade sig att sladden var skadat 1m från router, vilket betyder att den fungerar med gammal router
eftersom den använder bara 4 trådar, den nya router använder 8 trådar.

mvh
Njanja

Permalänk
Medlem

Tack för svar. När jag följer länken så kommer jag till en sida som bara säger följande: "Du verkar redan vara aktiverad på IP-Only, och borde inte komma till denna sida längre. Starta om datorn och eventuell bredbandsdelare/router och testa igen."

Permalänk
Medlem
Skrivet av peso:

Tack för svar. När jag följer länken så kommer jag till en sida som bara säger följande: "Du verkar redan vara aktiverad på IP-Only, och borde inte komma till denna sida längre. Starta om datorn och eventuell bredbandsdelare/router och testa igen."

Stäng av fiberswitchen och vänta 10 min aktivera sen IPv6 i Unifi med PD: 56 och se om du får IP! Du borde åtminstone få v6 direkt

Permalänk
Medlem
Skrivet av joeldeluxe:

Stäng av fiberswitchen och vänta 10 min aktivera sen IPv6 i Unifi med PD: 56 och se om du får IP! Du borde åtminstone få v6 direkt

Ska försöka med detta i helgen. Tack för förslaget!

Permalänk
Medlem
Skrivet av joeldeluxe:

Stäng av fiberswitchen och vänta 10 min aktivera sen IPv6 i Unifi med PD: 56 och se om du får IP! Du borde åtminstone få v6 direkt

En uppdatering; jag har nu fått det att fungera med IPv4 (provade aldrig IPv6 enligt förslag). Det som gjorde att det till slut kickade igång var att jag stängde av fibermodemet i drygt 10 minuter. Utan detta så fick jag ingen IP till UDM Pro även om jag väntade i flera timmar. Nu ska jag bara fixa publik IP också, men internet snurrar iallafall.

Permalänk
Medlem

Fibermodemet