Hur får man fet text i beskrivningen på Youtube-videor?

Permalänk

Hur får man fet text i beskrivningen på Youtube-videor?

Observera att jag inte pratar om kommentarer.

Med följande sida kan man få det i vissa typsnitt:
https://www.scrapersnbots.com/webtools/bold-text-font-maker-y...

Hur fungerar ovanstående egentligen och går det att få fet text på Youtubes standardtypsnitt istället?

Permalänk
Medlem

Ja vet inte. Men det är inte samma som här? Med att man skriver BB-kord?
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1539788-faq-sweclocker...

Permalänk

Nej, det fungerar inte tyvärr.

Permalänk
Medlem

Kort svar: Man använder unicode-tecknena i kategorin "Mathematical Bold". Gå in på https://unicode-table.com/ och sök på till exempel "mathematical bold capital x", så kan du kopiera och klistra in i nästan vilket textfält som helst på internet och andra ställen.

EDIT: Och som svar på din andra fråga så går det inte att få fet text på standardtypsnittet, nej, eftersom fetheten inte uppnås genom att stajla tecknena, utan genom att använda andra tecken.

Utvecklande: Unicode är den vanligaste standarden idag för teckenuppsättningar idag, och utöver det latinska alfabeter, kinesiska tecken, och emojis, så inkluderar unicode även tecken och symboler för matematik. Exakt vad som ska innefattas som "tecken" och inte är lite arbiträrt. Är två tecken samma eller olika om de har samma form, men olika stil och används för olika syften? Folket bakom unicode tyckte uppenbarligen att de var olika, iallafall för matematik, så resultatet blev att unika kodpunkter skapades för latinska tecken i fet stil för användning inom matematik.

Det kan kännas lite skumt ibland. Jag kan använda BB-kod i sweclockers, markup i HTML, och toggle-knappar i Microsoft Word för att ge text fet stil ("Hej"), och jag kan använda speciella unicode-kodpunkter som ser feta ut ("𝗛𝗲𝗷"). I mina ögon (beroende på font-inställningar) så kan texterna se precis likadana ut, men i datorns ögon är det helt olika texter utan ett enda tecken gemensamt.

EDIT 2: Såg precis tecknena "Mathematical Bold Fraktur" med. 𝕯𝖊 𝖛𝖆𝖗 𝖏𝖚 𝖑𝖎𝖙𝖊 𝖗𝖔𝖑𝖎𝖌𝖆!

Permalänk

Tack för genomgången Bryal!