Köpråd: färdigbyggd PCSpecialist Tornado R5X?

Permalänk

Köpråd: färdigbyggd PCSpecialist Tornado R5X?

Hej! Jag kan ingenting om datorer, och vet inte heller hur intresserad jag är av att bygga en egen, så jag kollade runt på färdigbyggda och hittade en av PC specialist via Elgiganten. Jag vet dock inte hur bra den är egentligen, det vill säga om det är några delar som jag blir lurad på eller om den är dyrare än vad den är egentligen värd.

Vad tycker ni om denna färdigköpta dator?

Specs: R5 5600X / 16GB RAM / 2512GB SSD + HDD / RTX3060TI

Länk: https://www.elgiganten.se/product/gaming/stationar-dator-gaming/262910/pcspecialist-tornado-r5x-stationar-dator-gaming-r5x-16-2512-rtx3060ti

Jag känner mig helt enkelt lite vilse, och tveksam, då jag inte kan tillräckligt för att avgöra om jag vandrar rakt in i en fälla och bara slösar pengar.

Tack på förhand!

Permalänk
Avstängd

Jag slängde ihop en dator snabbt med ungefär samma delar som finns i den och då landar det på 14 312 kronor. Då kanske jag valt någon dyrare och någon billigare komponent - samt ett Windows som är semidyrt. Så 3500 för att någon ska bygga ihop datorn låter mycket!

Samtidigt om du ska få någon firma att bygga en liknande så behöver du beställa samtliga delar från samma ställe - vilket kan bli dyrare än 14 312 kronor samt så behöver de ha grafikkortet hemma just där.

Det blir säkert annars en dator som de flesta kommer tycka duger gott och väl. Själv föredrar jag ju dock att bygga själv och komponera ihop drömmen från grunden - halva nöjet

Permalänk
Medlem

Klart du ska bygga din egna dator! Finns gött om videos på hur du ska gå till väga, det kommer lösa sig Sjukt ovärt med prebuilds.