Permalänk
Medlem

Problematiska temperaturer i HWiNFO.

Hej!

Byggde nyligen vattenkylning i maskinen. Allt funkar fint angående kylning överlag, temperaturerna är låga & inget läcker. Gott än så länge. Men satt och kollade på HWiNFO nu på morgonen, och upptäckte något som inga andra sensorer plockar upp på.

PCH och MOS, som ligger stadigt på runt 45-50°, hoppar ibland upp mot 95-110° i en bråkdels sekund, för att efteråt återgå till normal temperatur. Samtidigt so rapporteras att CPU & CPU_SOCKET, som också ligger stadigt, minimum temperatur -120° & -63°, men verkar inte hoppa upp och ner ens för ett ögonblick, så antar att just de två senare är från initialt skede när datorn startar.

Ändå konstigt tycker jag, då jag inte sett det här beteendet av datorn förr.. I övrigt så funkar allt kalas bra, märker liksom inte av några problem i övrigt.

Någon som har några idéer på vad detta beror på? Antar att påvisar något problem, hoppas dock i detta nu att problemet är HWiNFO eller mjukvara snarare än hårdvaran..¨

Edit: Hittade en till rackare.. som är långt värre. VR Loop rapporterar ett tidigare hopp upp till 10000-11000°.. Vafan? Har jag sol inbyggd i datorn?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Newtones:

Någon som har några idéer på vad detta beror på? Antar att påvisar något problem, hoppas dock i detta nu att problemet är HWiNFO eller mjukvara snarare än hårdvaran..¨

Program som det kan läsa av många olika sensorer och inte alla moderkort har alla, så därför kan de på en del visa helt galna temperaturer.

Jag har te.x med mitt moderkort en sensor i programet som listar -10.000 grader...

Vad jag säger här, är att om de sensorer som visar helt galna temperaturer är mer eller mindre statiska (dvs. de ändras aldrig eller väldigt lite) så kan man anta att ens moderkort inte har dem och bara ignorera dem.

Visa signatur

Det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli det.

Permalänk
Medlem

Kan meddela att allt fungerat bra på senaste. Tog några dagar innan problemen försvann, utan några ändringar från min sida. Ingen aning om varför sensorerna ballade ur, eller varför allt blev normalt igen.