Möjlighet att använda Sonos gen 1 med chromecast audio eller aux/line-in?

Permalänk
Medlem

Möjlighet att använda Sonos gen 1 med chromecast audio eller aux/line-in?

Som många vet så slutar Sonos supporta sina äldre prylar i år, och en kompis till mig har erbjudit mig en gammal Sonos Play:3 gratis. Det är ju habilt ljud så jag undrar om någon har en lösning för att kunna få ljud i denna utan att jag har Sonos brygga? Har inte sett högtalaren ännu men vad jag förstår finns inte aux-ingång ens.

Det bästa hade varit om jag kunde casta till den på något vis (jag har t.ex. en Chromecast Audio liggande), men annars med aux/line-in. Tänkte om någon klurig här har gjort något liknande. Tack på förhand.

Edit: vet inte hur trasigt jag googlade innan denna post... verkar ju funka med bara appen+wifi sen flera år tillbaka. Hade likväl varit skönt att kunna casta ljudet fritt utan deras app, eller koppla in via aux (för t.ex. TV:n) så har nån fiffiga idéer så kör på!

Jag googlade dåligt, uppdaterat rubriken nu
Permalänk
Medlem

Jag köpte precis en nyare sonos och är rätt chockad över att den inte stödjer chromecast. Det går bara att stream till från appar i om de finns i sonostjänsten, men då måste man tyvärr använda det gränssnittet.

Kör man PC finns ju däremot lösningar, såsom https://budgiestream.com/ och det finns en hel del som satt up en raspberry pi för att streama line-in till sonos, typ https://www.instructables.com/Add-Aux-to-Sonos-Using-Raspberr.... Det ska även gå att köra andra streamingappar på rasberry och skicka vidare dessa till sonos.

Numer stöds ju airplay men för äldra sonosgrejer finns ju http://airsonos.stephenwan.net/