Asus tuf 6800 XT och Warzone

Permalänk
Medlem

Asus tuf 6800 XT och Warzone

Tjena!

Har gått över till det röda laget från mitt rog strix rtx 1080.
Och det har väl varit lite blandade känslor. Har haft lite buggar och errors. Samt att datorn har startats om.(Framför allt efter senaste drivrutinen nu i februari)

Jag hoppas det beror på mitt nätagg. (Har beställt ett Corsair RM850 850W)

Min rig:

- Corsair PowerSupply (PSU) CX600 600W 80+ Bronze
- i7 8700k @4.7ghz, 1,3v, (24/7, eller aa, när datorn är igång)
- Corsair Cooling Hydro H100X
- Asus TUF gaming 6800 XT OC. (Provat lite olika lägen t.ex. Overclocked i AMD software, och även Overclocked i asus tweak samt provat gaming profil i asus tweak.)
- ASUS PRIME Z370-P
- Corsair Vengeance LPX Black 32GB (2x16GB) / 3200MHz
- 3st ssd 128gb, 500gb och 1tb
- 3-4 fläktar.

Vad tror ni? Kommer det nya nätagget lösa problematiken? Har hört att AMD är lite knepiga när det gäller drivrutiner.

Sen en helt annan grej, jag vet inte vad ni tycker, men AMD software går inte att jämföra med Nvidias game filter när det gäller warzone. Nvidia vinner hela kakan när det gäller justering av kontrast, skuggor, höjdpunkter, färg. Tror ni AMD kommer förbättra detta? Att lira med ett Nvidia kort verkar vara till en fördel när det gäller competitive gaming pga detta.

Tack för mig!

/ Morre

Permalänk
Medlem

Prova undervolta iaf tills du får ditt nya nätagg.

Kör mitt 6800XT i 900mv max freq 2200 och min freq 2100. Då drar det ca 160w.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Korgan:

Prova undervolta iaf tills du får ditt nya nätagg.

Kör mitt 6800XT i 900mv max freq 2200 och min freq 2100. Då drar det ca 160w.

Fick i nya nätagget i burken igår. Idag efter jobbet ska det testas under en längre tids gaming(4-6h). Så får hålla tummarna att det funkar!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Morrreee:

Fick i nya nätagget i burken igår. Idag efter jobbet ska det testas under en längre tids gaming(4-6h). Så får hålla tummarna att det funkar!

Använder du en sladd till GPU per pin? Varit vanligt att många använde en sladd med splitter till två pins vilket leder till krash osv

Permalänk
Medlem
Skrivet av draanexle:

Använder du en sladd till GPU per pin? Varit vanligt att många använde en sladd med splitter till två pins vilket leder till krash osv

Använder mig av 2st portar i PSUn(2 kablar). Det räckte inte med att bara köpa ny psu. För det hände igen efter 3h spel. Men har nu uppdaterat bios. Och även ställt minnen och processor på default settings. Så nu verkar det funka. Hoppas det håller i sig.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Morrreee:

Använder mig av 2st portar i PSUn(2 kablar). Det räckte inte med att bara köpa ny psu. För det hände igen efter 3h spel. Men har nu uppdaterat bios. Och även ställt minnen och processor på default settings. Så nu verkar det funka. Hoppas det håller i sig.

Ah Jo juste, hörde att någon tidigare version av GPU vbios orsakade lite problem men att om man uppdaterade så gick det smidigt.