Permalänk
Medlem

Dator slutade ge bild efter flytt

Hej,

Efter en flytt där datorn sen bara stod ett tag märke jag när jag skulle koppla in den att jag inte får någon bild. Skärmen reagerar inte ens på någon input. Alla fläktar och ljus startar, fläktarna på GPU:n startar. Men är osäker på om USB-portarna går igång, musen lyser inte upp men lamporna på tangentbordet startar iaf så den får ström på något sätt iaf. Ingenting händer på skärmen när datorn startar. Testat både HDMI och Displayport, skärm och mus & tangentbord är testat med min bärbara och fungerar.

Någon som har en tanke vad som kan vara fel?

Även om den är gammal så vore det skönt att slippa köpa en ny
Specs:

CPU: Amd FX-8350
MBO: MSI 970A-G43
RAM: 16GB DDR3 (Av nåt märke )
GPU: Amd r9 290
PSU: 700W
OS ligger på en SSD

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Kanske glapp. Ta bort och sätt tillbaka delar/kablar har fixat fel trots att man aldrig hittade orsaken. I många fall räckte det INTE att bara titta och känna.

Lättare om man tar bort allt som inte behövs för att få bild som mus, tangentbord, USB grejer, USB prylar, kringutrustning, alla diskar, DVD, kablar till diskar/DVD, chassifläktar mm. Dom och trasig port som man kopplat något till är kända för att kunna orsaka startfel, ingen bild, död dator mm.

Nollställ bios. Gör antingen som det står i moderkorts manualen eller ta bort batteriet som ser ut som ett mynt en stund. Glöm inte ta bort strömkabeln. Vissa behövde ta bort något mer men vad varierar från fall till fall.

Tex ta bort grafikkort och nollställa innan de fick bild med grafikkort igen, ta bort trasig mus och nollställa innan datorn startade normalt igen osv.

Edit:
Gällande glapp tänkte jag mest på grafikkort, minnen och kablar efter att man tagit bort allt som inte behövs.

Permalänk
Rekordmedlem

Vad innebär flytt, har du kört den 100 mil på en lastbil ? I så fall skulle jag demontera och återmontera den.
Om du burit den en meter i samma rum så är det däremot inte lika stor chans att nått påverkats av skaningar själva transporten utan mer troligt att det tex beror på dåliga kondensatorer som blivit spänningslösa en längre tid och inte kan självläka längre eller läker väldigt långsamt.