Prisvärdhet Denonreciver och argonhögtalare, hjälp tack.

Permalänk
Medlem

Prisvärdhet Denonreciver och argonhögtalare, hjälp tack.

https://www.blocket.se/annons/goteborg/hemmabiosystem_fran_hi...
Sprang på detta på morgonen och kan någon kunnig rådgiva mig ang tex priset och ev cons and pros! Tycker inte priset vekar speciellt farligt men har bett om länk till specs, den skall andvänas i en lght så om många kanske anser basen lite klen räcker den mer än väl i min 2a i ett landshövdingehus, har grannar att tänka på. Argon har vad jag hört gör väldigt bra högtalare även om jag aldrig lyssnar på just dessa och re ivern går att byta ut om det behovet skulle behövas vilket jag anser inte kommer att ske! Får känslan av att man får väldigt mycket för pengarna, Mueller lurar jag mig själv? Mvh Pierre

Permalänk
Medlem

Recievern är 14 år gammal och verkar inte ha HDMI och då tycker jag värdet för den är exakt 0kr men det beror ju på hur man tänkt använda den. Högtalarna är det nog inget fel på om de är i bra skick.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bjirn:

Recievern är 14 år gammal och verkar inte ha HDMI och då tycker jag värdet för den är exakt 0kr men det beror ju på hur man tänkt använda den. Högtalarna är det nog inget fel på om de är i bra skick.

Är medveten om att den antagligen får bytas ut men vet nada om Argons 61serie verkar vara hela kitet(5.1) vilket räcker till mig.
Har även en ca 6år gammal Marantz receiver med hdmi, ligger i källaren ska ta fram den när jag slutat jobba ifall annonsen ligger kvar, snubben har inte svarat ännu iaf.
Tacksam för tips ang Argons 61serie, tex typ av ljud, kvalité, hållbarhet(elementen) ja egentligen allt som kan vara av intresse och inte är siffror på papper, där kan jag läsa till mig det mesta. Bra högtalare är dyrt o h bor man i ett gammalt landshövdingehus så måste man tänka på grannarna också även om vi alla är mellan 25-60 så går det bra att kräma på emellanåt, det är guld värt med bra grannar! Inget ovanligt med storfester bland så gott som alla och även ibland vi i trapporna 3st brukar hyra en lokal för att ha en lugnare festlig em med kidsen som övergår i lite hårdare festande senare på kvällen, tom dom 2muslimska familjerna sitter med och bjuder på godsaker från deras hemtrakter(mycket pistage😋) även om dom inte dricker vet dom hur man har kul tillsammans, är nog ganska lyckligt lottad att ha dessa grannar. Men det kan ändras fort vet jag av erfarenhet. Tillbaka till högtalarna! Mvh
[/quote]

Permalänk
Medlem

Kanske @mrqaffe kan bidra med lite insider info? Har för mig att du var den att fungera fråga ljud av på SW. Mvh

Permalänk
Medlem

19XX var en av deras billigare modeller. Ljudmässigt (musik) är den säkert i nivå med deras nuvarande billigaste som ligger på 5k ungefär, men den saknar ju de flesta moderna funktionerna och surroundformaten så instämmer i att den inte är värd många kronor.
Högtalarna verkar motsvarande paket ligga på runt 10k från Argon med brasklapp för att jag inte känner till modellerna.
Isåfall låter 3000 för paketet ändå rimligt.

Permalänk
Medlem

Tror jag ska fundera lite till på vad jag ska köpa, det fanns en svensk kille som har en hemsida där han säljer hi-fi saker och högtalare med garanti, minns dock inte namnet på den. Mvh

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Pierre232:

Tacksam för tips ang Argons 61serie, tex typ av ljud, kvalité, hållbarhet(elementen) j

Vet inte nått om den specifika högtalaren men det som slits på högtalare är skumkanter, idag har de fått bättre livslängd än för 30 år sedan men de är sämre än övriga kantmaterial som i princip aldrig åldras sönder. Moderna skumkanter bör i vart fall hålla över 20 år om de inte används olämpligt typ i solsken, kanter är dock rimligt enkla att byta och inte så dyra och gör man det inte själv så kostar det några hundra för jobbet, i övrigt är det inget som direkt slits på en högtalare utan det är missbruk som brukar förstöra dem.