Permalänk
Medlem

Hygglig budgetdator

Hej!

Jag kommer börja studera om en vecka, och söker därför en laptop. Min budget ligger på runt 6-7000kr, men är inte satt i sten. Jag går i tankarna att även bygga en stationär dator för gaming, men detta kommer dröja, så jag vill ändå kunna nyttja laptopen till spel som League of legends, CS:GO och WoW: Classic med hyfsad FPS. Jag kommer även att köra FL Studio, men inte särksilt tunga VST's

Min tidigare dator som jag sålt klarade mina krav relativt bra:

Processor: Intel i5 3450
Grafikkort: MSI GeForce GTX960
RAM: 8GB DDR3(1333 eller 1600mhz)
HDD: Sandisk SSD 128GB(Gissar på runt 2012-2014 årsmodell)

Jag har bland annat tittat på Huawei Matebook D 14 men jag är lite tveksam om den kommer orka köra dessa spel med hyfsad FPS. Grafikinställningar kan jag leva med att köras på lägsta, men jag vill verkligen inte sänka upplösningen under 1080p, då jag har all kringutrustning för att kunna rigga upp den vid skrivbordet.

Utöver prestanda vill jag gärna ha den i runt 13-15" storlek, batterimässigt räcker det om den klarar sig 3-4 timmar vid normalt surfande då jag som sagt kommer ha den uppkopplad vid skrivbordet vid högre belastande arbete.

Kommer min budget räcka för detta, eller behöver jag gå upp till det dubbla? om jag istället tänker om, och lägger samma budget på en stationär direkt, hur mycket bättre prestanda får jag ut för pengarna?

Permalänk
Medlem

Såg även Denna i en annan tråd, som kanske är lite mer anpassad för mina krav?