Skapa hemsida med interaktiva tabeller (och diagram)

Permalänk
Medlem

Skapa hemsida med interaktiva tabeller (och diagram)

Hej,
Jag har väldigt begränsad (/ingen) erfarenhet av webbutveckling, men har en idé som jag skulle vilja realisera.
Grundtanken är att jag skulle vilja ha en tabell med data (som jag kan mata in manuellt eller semi-manuellt från Excel), men som användaren själv kan filtrera och välja några av alternativen i tabellen.

Utifrån valen som användare gör så vill jag ha diagram som ändras baserat på valen. Tänk en Pivot med kopplat diagram.

Har sökt mycket och känns som att det borde finna någon ganska färdig lösning som man kan använda, men hittar inte riktigt.
Det närmsta jag kommit är att använda https://jquery.com/ och http://tabulator.info/, kombinerat med någon diagramlösning som https://www.highcharts.com/. Men känner att det skulle ta lång tid att lära sig från noll.

Väldigt tacksam för tips om verktyg/hemsida eller råd om det faktiskt går med rimlig tidshorisont att bygga själv med en initialt mycket begränsad kunskap om webbutveckling.

Tobey

Edit: Även varit inne på att försöka Wordpress (som jag antar klassas som enkelt i sammanhanget) men Premium krävs för att installera plugins, så vet inte om det är värt det.

Permalänk
Medlem

Vet inte om det stödjer filtrering osv men det går att embedda grafer osv. via Google sheets. Skulle undersöka det först. Kräver 0 programmering.

Permalänk
Medlem

För själva diagrammen kan jag rekommendera https://www.chartjs.org/
Utan att veta storleken av datan, hur den ser ut och hur komplext det är så är det omöjligt att svara på frågan. Att läsa in en excelfil till en tabell i en webb app är inte så komplicerat. Sedan kan du ha hanteringen på klienten där du renderar om diagrammet beroende på markerade kolumner. Men givetvis, om du har noll erfarenhet av programmering så är det en rätt maffig uppgift.

Permalänk
Medlem

Det krävs nog en lite kunskap att få det bra.
Kör du angular som ramverk så har du ganska mycket gratis för tabeller via material: https://material.angular.io/components/table/overview
Sen kan du ha d3.js för diagrammen: https://d3js.org/

Permalänk
Medlem

Har forskat vidare utifrån era tips och det verkar som att det krävs något mer kunskap än vad jag initialt trodde. Ska läsa på än lite mer om det är värt att hobby-utbilda sig inom webbutveckling på kvällarna, alternativ så kanske det landar i att försöka köpa in genom Fiverr/Upwork eller något motsvarande.
Tackar för input

Tobey

Permalänk
Samsung Sverige

Det är möjligt att använda datavisualiseringsverktyg som Tableau Public. Det är ganska pedagogiskt upplagt och det finns en del bra tutorialvideos också. https://public.tableau.com/en-us/s/