Enkel funktion att visa konditionell information, bästa sätt?

Permalänk
Medlem

Enkel funktion att visa konditionell information, bästa sätt?

Vill vädra en idé, och hoppas på lite åsikter.

Vill använda ett lite halv-avancerat fildöpnings modell.
Vill gärna kunna ge användarna av systemet en enkel modell för att se hur dom ska döpa filerna.
(helt manuellt, användare döper filerna manuellt, inget server-side eller databas överhuvudtaget).

Tänker typ en funktion 10 stycken dropdown menyer, där man väljer vilka kategorier filen tillhör, typ cascading dropdowns, och ett textfält i botten av hela formuläret visar då det man ska döpa filen till, beroende på vad man valt i dropdown listerna. Automatiskt, utan submit-knapp. Ska kunna användas av folk som inte vet mycket mer än att använda word halvdant.

Det är egentligen så enkelt, så frågan är vilket alternativ som är bäst: ett html-dokument med javascript att köras i den egna browsern, eller göra ett litet exekverbart program?

Nackdelen med html-fil/javascript är att det inte fungerar med alla webbläsare (har ingen lust att sitta fnörton timmar med at göra det super-kompatibelt med alla webbläsare).
Nackdelen med exekverbart program är att det blir plattformsberoende. Att porta samma program till win/mac/linux är inget jag behärskar. Att göra ett litet C# program för Win är ju gjort på en timme, men resten ...

Hur skulle ni tänka?
Tack

Permalänk
Medlem

Python? Krävs ingen portning så länge du använder standard moduler som finns på alla system.

Visa signatur

"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Permalänk
Medlem

Berätta vad du vill lösa, varför ska filer döpas på ett visst sätt?

Permalänk
Medlem

Tycker du bör överväga Excel eller Google Sheets för uppgiften också. Men för med "kodbaserade" lösningar så tror jag nog HTML+JS är det smidigaste sättet om du inte ska interagera med faktiska filer, utan endast generera en sträng beroende på valet i dropdowns. Det är nog också den snabbaste lösningen att implementera imo med tanke på interfacet, samt att det går smidigt att uppdatera i framtiden. Tror verkligen inte browser compatibility kommer vara ett problem så länge du inte gör det onödigt komplicerat.