Gratis program för att skapa musik för dummies

Permalänk
Medlem

Gratis program för att skapa musik för dummies

Skulle behöva skapa några låtar, mest som en proof of concept till en sak jag håller på med. Jag är totalt omusikalisk och premierar främst att jag ska kunna komma igång snabbt. Behöver inga särskilda funktioner utan ju enklare desto bättre - helst vill jag bara kunna lägga in lite olika ackord av olika instrument och lägga på en trumma och en bas typ. Allt på datorn - jag har inga vare sig riktiga instrument att spela in från eller något att koppla till datorn. Jag hittar inget program som riktigt verkar ticka mina boxar (Garageband verkar bra men jag behöver ett program för Windows). Sist jag gjorde någon musik för typ 25 år sedan fanns Fasttracker 2 men det funkar uppenbarligen inte på Windows 10 och nutida kloner av det gör mig mest förvirrad.

Finns det något program som någon kan rekommendera utifrån ovanstående?

Permalänk
Medlem

Jag vet inte hur lätt det är att komma igång om man inte har kört med liknande tidigare men LMMS är iaf fri att använda.
Jag hade inga problem att komma igång men så har jag kört rätt mycket Reason tidigare.

Permalänk
Medlem

Ok, tack - det var ett av de exempel som kom upp när jag försökte googla frågan men som jag inte testat än - får väl ge det en chans. Tack igen!