Helgsnack: Vad är historien bakom ditt användarnamn?

Permalänk
Cylon

Helgsnack: Vad är historien bakom ditt användarnamn?

Unika användarnamn är en stapelvara i forum och spel, men det är inte alltid helt lätta att välja. Dela med dig av hur ditt alias kom till!

Läs hela artikeln här

Permalänk
Medlem

Tråkigt nog är det bara initial och mitt gamla efternamn... mitt dox-filter är inställt på ’LOW’

Permalänk
Medlem

en sömning ylle krumelur
bör ofta ta en yllelur
ylle ylle ylle på er ylledjur

Permalänk
Medlem

Tolkien-nörd kort och gott

Permalänk
Medlem

Jag fick loss lite pengar och köpte mig en dyr dator när jag var typ 15 och mamma kallade den för Kilroy, det blev då mitt nick som jag använt till och från sedan dess.

Permalänk
Medlem

Det var ett par personer som satt och lirade Dota(wc3) och alla hade något namn/variant på namn ifrån Räddningspatrullen fast på engelska sedan började jag spela med dem och allt som fanns kvar var Zipper(flugan Oscar).

Permalänk
Medlem

Trih Xeem är ett vapen som i princip spränger en stjärna (supernova).
Kommer från bungies spelserie Marathon (föregångarna till halo).
Trih Xeem
Vill säga Marathon 2 som kom ut 1995 men det var ett tag sedan så jag kan ha fel i vilket av spelen det nämns.

Permalänk
Medlem

När jag började spela PC i slutet av 90 talet så var Quake nummer 1. Själv spelade jag Team Foress och på den tiden spelade nog dom flesta i upplösningen 320x240 vilket gjorde att man hade få pixlar på skärmen att jobba med. På den tiden fanns inte voice kommunikation utan man använde scrip för att ange sin possition och vad man gjorde likt moderna snurrhjul man ser i spel idag.

Eftersom upplösningen var så låg var det en begräsninga på hur många tecken man kunde använda i sitt meddelande så ett kort namn var att föredra. Jag började med namnet Cocker taget från Paintball Auto Cocker vilket var ett varumärke jag använde på den tiden. Jag kortade det senare till Coca för att få plats med fler tecken i mina meddelanden.

Hittade denna gamla match med den clan jag spelade i. Tittar man uppe i vänster hörn så ser man dessa scriptade meddelanden.

Permalänk
Medlem

Såg Bruce den allsmäktige när jag var liten..typ 2003 eller något. Där hette den där nyhetsankaren Baxter. Jag tyckte det lät coolt men det var oftast upptaget överallt. Då bytade jag ut r mot x och baxtex föddes. 😂

Permalänk
Medlem

Ville ha ett namn till min Monk i Ragnarok Online samtidigt som jag var otroligt inne på spelet Tales of Symphonia där jag såg Undine för första gången men tyckte inte om tanken att bara ta namnet rakt av.

Permalänk
Medlem

Benoni är faktiskt bibliskt. Jag heter Benjamin och i bibeln nämns hur Jakobs son Benjamin fick namnet Ben-Oni av sin mor strax innan hon dog. Och Kenobi, ja det kanske är självförklarande 😄

Permalänk
Medlem

När jag var 11 såg jag någon med detta nick i CS, gillade det så tog det.

Har bytt nick sedan till ett original från mig själv runt 2010 när jag sedan länge inte tyckt att det var något häftigt namn längre, har det nya i dem flesta spelen. Men för kort för Sweclockers

Permalänk
Medlem

När jag var ung hängde jag och några kompisar hos en några år äldre polare som hade egen lägenhet. Vi hyrde ofta VHS innan "videovålds-krisen" och såg flera oklippta skräckfilmer där. Lucio Fulci är en italiensk regissör som stod bakom några av de mest brutala och bizarra av dessa. Han dog av diabetesrelaterad sjukdom på 90-talet. Avataren är från en av hans sista filmer som heter Un gatto nel cervello (en katt i hjärnan).

Permalänk
Testpilot

Yatagarasu: Öst-asiatisk gud som har flertalet meningar beroende på region. Men generellt gestaltas Yatagarasu som en liten pojke eller en tre-bent kråka i Japansk mytologi, som för med sig både förstörelse och välsignelse.

Så varför Yatagarasu?
Det var en blandning mellan min förkärlek till mytologiska gudar, japansk kultur och det ihop med just innebörden – Att känna mig kan vara både en välsignelse och en förbannelse på samma gång, samt att jag ibland kan ha lite utav ett guds-komplex i min självspegling

Permalänk
Medlem

En förkortning av mitt namn.
Eftersom det är så kort så är det ofta upptaget i spel så kör ofta med många konstiga varianter av mitt namn.

Permalänk
Medlem

Första gången jag fick internet på min egen dator fick jag ett World of Warcraft konto gratis av en kompis med detta användarnamn. Har använt det sen dess 😅

Permalänk
Hedersmedlem
Permalänk
Medlem

Det var vad jag kallades i skolan,och av kompisar på den tiden det begav sig. hitflyttad 1984 från Danmark.

Permalänk
Medlem

Hade precis spelat Resident Evil 4 på mitt Playstation 2 och köpte ett Xbox 360. Nu var man helt plötsligt tvungen att skapa en gamertag (som dessutom skulle vara riktigt cool), så då blev det Saddler fast med 3 istället för e

Permalänk
Medlem

började med en felstavning när vi lyckades med våran första "system penetrering" i skolan.
Sen blev det en delad resurs med ett tiotal användare bakom, djupare än så är det inte.

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

Tråkigt nog är det bara initial och mitt gamla efternamn... mitt dox-filter är inställt på ’LOW’

Tycker det är ett bra efternamn! 😌

Mitt favoritnummer har varit 5 sen jag klarade ut Gran Turismo till originalplaystation med 5e bilen jag köpte/låste upp. Sen hade jag en äldre brorsa som sa att 5 var PENTA på latin. Efter dess har jag haft olika versioner men Penta som grund.

Permalänk
Medlem

Mitt ”unix”-namn då jag jobbade på Saab. Då fick man någon blandning av för och efternamn, nuförtiden tror jag dock de slutat med de vilket är trist…

Permalänk
Medlem

Ett gammalt svensk hårdrocksband som jag tyckte hade ett fränt namn så jag lånade det 😎

Permalänk
Medlem

När jag spelade MUD på 90-talet så hette största bossen Talonmaster. Men gissa vad? På den tiden var det vanligt med 8 teckens begränsning så talonmas it is!

Permalänk
Chefredaktör 🕹

Skulle skaffa hotmail 96 när det var helt nytt.
Ville ha användarnamnet UnderCover.
Det var såklart upptaget så då testade jag att ”hiphopifiera” det lite som UndaCova.
Det var också upptaget men då fick jag förslaget UndaC och tog det.

Sen dess har det hängt kvar.

Permalänk
Medlem

Det är från Pulver & Nicko

https://youtu.be/i8A2CSBxVD8

Permalänk
Medlem

jag var 10-11 och hade fått snes nyss. zelda link to a past var med där. fick hjälp att sätta upp i bröjan då jag inte läste engelska då. Myxo valdes som namn, sen dess har de varit med. Mr komm till när jag skapa konto på internet första gången då Myxo var redan taget. de är ca 25 år sedan

har varit problem i bland att använda då myxoma är en kaninsjukdom med vilket inte är lika smikrande.

Permalänk
Medlem

Funderande på gamla bandare vid registrering och då blev det REWplayFF. Skitkasst visst, men jag lider inte av det.

Permalänk
Tangentbordskonnässör

Mitt efternamn (Huhtala), fast som alla i skolan sa det istället för hur de stavas.

Alltså Hutt-ala. Hutt uttalas som en hutt man tar på midsommar.

Verkar vara många som tror man ska säga huttala som hut-tala. Men de är alltså Hutt-ala.

Permalänk
Medlem

Spelade MUD på 90-talet och ville ha något med koppling till nordisk mytologi. Lekte med blandningar av valkyrie och valkyria ville ha en manlig form. Min skoltyska fick mig att välja "w" istället för "v", då "falkir" låter lite fel.

Sedan dess har jag kallat mig "Walkir" på nätet

Upptäckte ett par år senare att ordet "walkir" finns på polska med just samma betydelse