Kass prestanda Acer Nitro 5 i5 10300H?! (köpt idag)

Permalänk
Medlem

Kass prestanda Acer Nitro 5 i5 10300H?! (köpt idag)

Kör nätansluten med inställningar för hög prestanda samt sätter fläktarna på max och får följande resultat:

Cinebench R23
Multi 4239
Singel 1085

Geekbench
Multi 2694
Singel 911

Kollar jag på liknande konfigurationer så får dom alla ungefär 1000 poäng mer multitrådat i cinebench R23. Samma sak i R20.
Processorn når under cinebench upp till 94c stundtals, men det gör det för dom andra som kör samma test också. I Geekbench gick den aldrig varm men fick mer än 1000 poäng mindre än det här referensvärdet:
https://browser.geekbench.com/processors/intel-core-i5-10300h

Här är länken till mitt resultat:
https://browser.geekbench.com/v5/cpu/8518687

Köpte datorn som outlet-produkt hos elgiganten och funderar nu på om det är ett måndags-ex?!
Just min setup är utrustad med GTX 1660 ti så jag funderade på om de fördelat strömförbrukningen så att grafikkortet ska få sträcka på benen och att det i sin tur ger dålig cpu-prestanda, men enligt hardware info får package under "powers" runt 60w och AI cores får 55w. Gissar att det är cpuns strömförbrukning?

Vad bör man göra i det här läget? Fick datorn till ett bra pris och åkte långt för att få hem den, så vill ju helst inte bara göra ett återköp. Är det skäl för att reklamation och få den skickad på service? Eller är risken att dom bara anser att den fungerar och att jag får tugga i mig att den presterar typ 20% sämre än den borde?

Permalänk
Medlem

Det är verkligheten med Intels 10-serie för laptops. Min Omen 15 går lätt upp mot 100 grader i vissa laster om jag inte kör ThrottleStop för att tygla den, Intels boost på processorerna tar inte den faktiska kylförmågan i åtanke alls i min erfarenhet. Sen borde du väl egentligen fråga dig själv om det är en realistisk jämförelse med en benchmark och faktisk användning, ofta är ju lasterna faktiskt tyngre i förstnämnda.