Amazon och Qualcomm intresserade av kretstillverkning hos Intel

Permalänk
Melding Plague

Amazon och Qualcomm intresserade av kretstillverkning hos Intel

Tungviktare anmäler sig i receptionen till Intel Foundry Services, som tillhandahåller avancerade noder och en uppsjö av licenser.

Läs hela artikeln här

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Medlem

Amerikanska företag som med jämna mellanrum utreds av Amerikanska rättsväsendet. Det finns flera skäl än rent tekniska för storföretagens beslut. På deras nivå är politik i högsta grad inblandat.
Det sagt - det kan bli kul att t.ex. jämföra Qualcomms telefon SoCs med dem som produceras av TSMC och Samsung. Det lär ge en bättre bas för teknisk utvärdering än "20A"….

Permalänk
Medlem

Känns som att tillverkningsnoderna får lite mindre avtryck nu än de gjorde förr, kolla bara Ampere som är på en ganska gammal nod men fortfarande sopar mattan med motståndet i flera avseenden.

Såklart kul om Intel kallar saker för en ny era, men känns bara som det kommer komma sent, vara dyrt, och inte vara avsevärt snabbare än generationen innan ändå.

Såklart kul med utveckling, men det är inte samma som det en gång var