Gigabyte FV43U (eller liknande) för dagligt användande?

Permalänk
Medlem

Gigabyte FV43U (eller liknande) för dagligt användande?

Är det någon här om använder en FV43U eller skärm med liknande specs, till vardags?

Jag har idag en Samsung C32HG70 - https://www.displayninja.com/samsung-c32hg70-review/ - och har absolut inga problem med dess bildkvalitet etc. 1440p, 144hz och "HDR", vilket jag sätter i citationstecken för anser att det är såpass klent HDR-läge så det är inte värt att använda..

Men en av utgångarna har slutat fungera, plus att den ibland visar ränder över skärmen en stund efter man kallstartat den (det går över på någon minut dock).

Men i vilket fall, funderar jag på att skaffa en FV43U att ersätta den med, men ingen aning om hur pass bra den skulle ersätta Samsungen, för just daglig användning. Använder min burk till arbete, så visst är det trevligt om den ger en sjukt bra spelupplevelse, men den måste funka bra i övrigt med. Och kan den matcha Samsungen är jag mer än nöjd.. Men har ingen möjlighet att titta på en IRL, så vore kul med lite åsikter/erfarenheter etc.

Permalänk
Medlem

Om du ska spendera i dessa nivåer och ändå gå över 40'' gör dig själv då en tjänst och skaffa en LG OLED 48CX som kommer sparka rumpan av din gamla Samsung.

Permalänk
Medlem

Har haft både cx48 och fv43u. Fördelen med gigabyte är att skärmen är en aning mindre, samt att färgglada spel är magiskt fina.

Resten är fördel till Oled, även priset.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ZimpanX:

Om du ska spendera i dessa nivåer och ändå gå över 40'' gör dig själv då en tjänst och skaffa en LG OLED 48CX som kommer sparka rumpan av din gamla Samsung.

https://www.youtube.com/watch?v=3FoWLe8vuhI

Hehe ja, sant! Men fan, 43" är på gränsen av vad jag kan ha, så det blir ju inte bättre med 48", haha!
Sen så eftersom Gigabyten är 43" så passar mina nuvarande sidoskärmar på 27" perfekt som vertikalmonterade bredvid den..

Permalänk
Medlem

Också sugen på denna, men fortfarande något oklart hur pass bra den egentligen är för annat än spel. Textrendering m m bl a.
Någon som kan säga något om detta?
Men även eftersläp/input lag.

Dessutom ligger Inet lite väl högt i pris jämfört med danskarna, tar ju hellre från svensk butik.

48":an är nog lite väl stor för att vara behaglig. Har ju också gärna DP och inte bara HDMI. Även inbränningsrisken med OLED finns ju där och även om det kanske inte är hemskt stort problem el risk så är det ju något man måste tänka på (el som ligger där i bakgrunden).

Storleksmässigt är nog 43" rätt ok om man har rätt sittställning/bord osv. Rekommenderat skärmar i den storleken (Dell) åt folk på jobbet och provat som hastigast hos några, är rätt ok. För att ha 3 fönster öppna funkar ultrabreda med 5120x1440 för de flesta.

Sen kommer upplösningen att kräva viss tillvänjning och att man ofta har flera fönster öppna.
Har själv en 32" 4k på jobbet, känns väl inte helt optimal då det krävs skalning för att allt inte ska vara för litet. Provar nu istället med 2 st 27" 2560x1440 som är lättare att se. Hemma kör jag med 2 st 24" 16:10 som är klart mer begränsande.

Med monitorarm blir nog 43" rätt bra då den lätt kan justeras. Är väl mer frågan om hur själva skärmen är.