Permalänk

nojig eller är detta ett problem?

Så jag höll på att kolla över möjligheterna till att uppgradera datorn och som vanligt när man börjar kolla på nått så upptäcker man saker som man tror kan vara problem. Eller är jag bara nojig.

Jag har en CPU temp som fladdar väldigt mycket även under idle.
Min temp verkar ligga på ca 40 grader. Sen hoppar den upp till ca 60 ibland ännu högre och en ned igen en sekund senare.

Har en bild är där man kan se afterburner och hur den hoppar mellan 40-70 grader. Den graphen är över 5 min idle. https://imgur.com/ELfugPD

Testade Cinebench multi core test och under testet gick den upp till och låg under andra halvan mellan 90-93 grader. Testade i overwatch och då låg tempen på ca 60-70 grader relativt stabilt.

Har kollat så fläktarna kör. Har kollat i bios att AIO pumpen kör.
Har idag Intel Core i7-7700K Kaby Lake Processor som kör på ca 4.3ghz och en Fractal Design Celsius S24 CPU Kylare som är monterade i toppen på chassit och drar in frisk luft uppifrån. Allt är "relativt dammfritt".

https://www.komplett.se/product/919007 Kylare
https://www.komplett.se/product/904698 CPU

Så mina frågor är om dels detta är nått jag ska oroa mig över? Samt vad detta kan bero på? Har en tanke att det kan vara dålig kylarpasta eller att AIO sitter inte hårt nog men ville kolla först innan jag tar isär systemet då jag inte har nån ny pasta hemma.

MVH Stefan

Permalänk
Medlem

Nej du behöver inte vara orolig, du har bra temperaturer. Den hoppar lite i temperatur beroende på hur många kärnor som används och hur mycket. 100 grader hade varit ett problem som jämförelse.

Permalänk
Medlem

Du måste kolla både temperatur, klockfrekvens och användning för få en klar bild.
Kör hwinfo64 med grafer på alla tre så är det lätt att se hur dem hänger samman.

Klockfrekvensen kommer gå ner vid tungt och flertrådade beräkningar men borde inte gå under bas frekvens under användning.
Idle så är den lägre än bas