Permalänk
Medlem
Skrivet av TaunyTiger:

Jobbade till kl 19 igår. Väl hemma blev jag sugen på burgare. Det va så gott så jag klämde en imorse också! 3 köättbollar kvar till lunch!

Bröd, sirachamajo, silverlök, kött, ost, silverlök, sirachamajo och bröd! Det va morgonburgaren, igårkväll vart de dubbelt kött.
Köpte Coops nötfärs på rulle, 23% fett eller lägre.
https://i.imgur.com/vqNjOJ0.jpg
https://i.imgur.com/DpPmMdS.jpg
https://i.imgur.com/8FcFqzE.jpg

Ser gott ut!
Kör du metallredskap, i vad det ser ut som, teflonpanna?!

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem
Skrivet av griid:

Ser gott ut!
Kör du metallredskap, i vad det ser ut som, teflonpanna?!

Ja, jag har ett järn till grillen, men lite dåligt väder, så inte så sugen på att stå ute.
Och stekpannan skall bytas ut.

Möjligtvis att järnet kan köras på spisen däremot kom jag på nu.

Visa signatur

Corsair 7000D Airflow > 2x Alphacool NexXxus 420mm Rads > EK Quantum Kinetic TBE 300 >
AMD 5900X > Aorus X570 Master > G.Skill 32gb @ 3733mhz CL14 > 6900XT Liquid Devil Ultimate
Skärmar: > Acer 31,5" 2160p@144hz > 27" 1440p@60hz
Garaget.org > Ford Focus ST mk3 Stage 2

Permalänk

Jag åt en hamburgare på Brödernas i Göteborg. Min upplevelse var att det var en smashburgare men jag kan ha missuppfatta den. Jag hittar inget på deras websida om att det var en sådan, men jag upplever hambörjaren som en sådan utan att någonsin har prövat en smashburgare sedan tidigare.
I vilket fall en smashburgare är förenklat en tillplattad hamburgare som får en väldigt stor stekyta och blir mer krispig, det var en upplevelse: https://www.youtube.com/watch?v=lMJpXyo0G20

Jag tänkte själv i helgen pröva en egen smach burger hemmagjord enligt recept ovanför.

*edit*
En kunnig skrev i sin recension att det var smashburgare på denna restaurang: https://www.burgerdudes.se/sweden/stockholm/brodernas/

När man googlar finns det flera restauranger. Att olika stektekniker kunde ha en sådan stor betydelse trodde jag ej. Sedan gillar jag de där megatjocka bäst, men variation är ej fel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag åt en hamburgare på Brödernas i Göteborg. Min upplevelse var att det var en smashburgare men jag kan ha missuppfatta den. Jag hittar inget på deras websida om att det var en sådan, men jag upplever hambörjaren som en sådan utan att någonsin har prövat en smashburgare sedan tidigare.
I vilket fall en smashburgare är förenklat en tillplattad hamburgare som får en väldigt stor stekyta och blir mer krispig, det var en upplevelse: https://www.youtube.com/watch?v=lMJpXyo0G20

Jag tänkte själv i helgen pröva en egen smach burger hemmagjord enligt recept ovanför.

Kan (som jag tidigare skrivit), instämma med videon ovanför om Lidls frysta hamburgare. Har man ingen egen färs med bra fetthalt, så är denna bra.

Visa signatur

B650M AORUS ELITE AX ICE | AMD Ryzen 7800X3D | Corsair H100i Elite Capellix White | G.Skill Trident Z5 Neo 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Asus TUF Gaming RTX 3070 Ti OC | Lian Li PC-O11 Dynamic Mini Snow Edition |
Corsair SF750 750W 80+ Platinum | 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 3440x1440p 144Hz

Permalänk
Medlem

Lånar tråden här lite inför grillsässongen.

Sitter någon med bra erfarenheter i att göra egna burgare?
Tänker om man köper ett par kilo kött och maler ner, eller hittar någon köttbutik som säljer bra köttfärs.

På det då avvara en halv dag och mala/knåda ihop ett stort gäng hamburgare (2-3 sorter) inför sommarn som man fryser ner för att ta fram och grilla vid senare tillfälle.

Mina frågor:

Ni som har rutin i detta, vad är en bra fördelning för skapa säg 2 olika varianter. Kanske högrevsburgare och angusburgare (tips välkommet!)

Vilka kryddor i köttfärsen och hur mycket?
Ska det vara olika procentsatser av olika köttfärs?

Tex i högrevsburgare ska det bara vara högrevsfärs eller blandar med med något annat? samma i angusburgare har man bara angus eller blandar man det med annan köttfärs? hur gör man entrecoteburgare?

Behöver man några andra ingredienser för att hålla ihop burgarna? tänker att något som innehåller socker gör bara att det blir svartbränt på grillen? egg ströbröd? eller hur brukar ni göra här för att dom ska hålla formen efter ni satt dom under hamburgarpressen?

Hur länge ska man frysa ner dom max för att inte tappa smak och kvalite? samma regler här som köttfärs på 3 max månader i frysen för att inte tappa kvalite?

Tänker mig storleken ca 30-40 burgare på 150g, i 2-3 olika sorter (brukar äta 2 burgare per måltid).

Första gången som jag gör burgare på allvar i större skala så alla grillmästare här inne får gärna släppa sina bästa tips, tricks och recept!

Permalänk
Medlem

Köpt på mig 2.5 kilo fin högrevsfärs från köttbutik nu då jag var säker på att högrev blir en typ av burgarna från ovan inlägg, ska köpa 2.5 köttfärs till av annan sort i veckan. sen är det dags att göra ca 40 hamburgare inför grillen i sommar.