Vad saknar ni för funktioner i Android?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av hakro807:

Samtidigt är skillnaden i slitage mellan exempelvis 95 procent laddning och 80 procent laddning betydande, speciellt om man ofta har mobilen på laddning genom att exempelvis använda en QI-laddare vid skrivbordet eller har den i varma miljöer som i en het bil.

Det bästa är förstås att ladda så lite som möjligt och så långsamt som möjligt. Men hur mycket det påverkar livslängden på sikt har ju ändrats ganska mycket på senare tid. Jag var med i ett projekt på jobbet för att spåna fram laddscheman för våra maskiner sedan vi bytt från blybatterier till Li-Ion och batteritillverkaren menade på att vi inte behövde tänka så mycket på det, men att det ideala var att hålla oss mellan 40 och 80%, och framför allt att inte "småladda" några sekunder utan när man väl har börjat ladda så är det bäst att fortsätta åtminstone några minuter.

Citat:

Jag vill påstå att väldigt mycket ström kan sparas. En modern mobiltelefon klarar sig som sagt i cirka en månad om den står i flygplansläge. Det betyder att dess kretsar kan nå ned i väldigt låga energinivåer om de bara ges chansen. Samtidigt känner vi alla till att en mobiltelefon idag tenderar att vara närmast slut i slutet av dagen oavsett om vi använt den mycket eller ej.

Nja, använder man faktiskt inte telefonen så drar den inte mycket batteri oavsett om den är i flygplansläge eller ej, även om flygplansläge förstås minskar förbrukningen ytterligare. Min jobbtelefon använde jag som både privat och jobb i ett år ungefär exempelvis, och batteriet började bli dåligt men jag behandlade den inte bra på något sätt utan snabbladdade hela tiden och så. Sen ville jag separera jobb och privatliv mer och köpte en egen telefon. Vilket innebär att jobbtelefonen nu är konstant i strömsparläge, dock synkar den ändå, mail, mina gamla appar som jag inte orkat avinstallera som Instagram och så, plingar till när teams-möten startar och så, och den klarar sig ju flera dagar utan problem. Ett fräsch batteri i samma situation hade nog klarat sig över en vecka.

Citat:

Att endast synkronisera med bestämda intervall är inte en lika effektiv metod som att välja dynamisk synkronisering eftersom vi tenderar att göra saker i perioder, i.e. ibland kan telefonen bli liggandes oanvänd i timmar, ibland vill vi ha svar direkt. Så en metod skulle kunna vara att först synkronisera momentant, om inget händer öka tiden mellan synkroniseringarna till 5 minuter. Om inget hänt då öka tiden till 15 minuter. Om inget hänt under denna tid öka till 30 minuter och om inget hänt under denna period öka till 60 minuter etc.

Jo, telefonen borde också nyttja sina sensorer för sånt. Så om telefonen ligger helt stilla på natten så borde den dra ner på synkningen, i alla fall om den inte är inkopplad. Är telefonen på ljudlös och ligger still så kan man nästan pausa synkningen helt, inte minst om batteriet är lågt eller så.

Citat:

Tyvärr inte, utan för att rädda människors mobiltelefoner sedan de spräckt skärmen eller liknande skada uppstått. Det är flera gånger som detta hänt, och alltför många saknar ännu backup på sina viktiga filer, bilder etc.

Absolut borde man kunna koppla in en telefon till en extern skärm och externa inmatningsenheter även låst, och låsa upp den via dem. Men kan man inte det? Jag använder ibland frånvarande kollegors USB-C-dockor för att ladda min telefon och låsskärmen brukar komma upp på skärmen. Dock har jag inte testat att mata in pin via externt tangentbord.

Permalänk
Samsung Sverige
Skrivet av Stoffelundgren:

Intressant tråd @Samsung

Vad jag saknar är att kunna välja bort förinstallerade appar man inte använder. Man kan visserligen inaktivera vissa förinstalerade appar, men jag tror inte att det frigör något lagringsutrymme förutom när man rensar cache.

En variant skulle vara att man under installationen kan välja mellan minimal, fullständig och anpassad installation, och däri styra över vilka appar man faktiskt vill ha installerade. Dessutom borde man kunna välja att "ta bort" appar och inte enbart "dölja" dem, oavsett installation. Dock skulle Inställningar och andra system-appar inte vara möjliga att radera av säkerhetsskäl för att Android ska fungera korrekt, men att man kunde välja att dölja dem.
Sedan skulle man via en app-hanterare eller via Inställningar kunna se en översikt över vilka appar man har raderat och även ha möjlighet till att installera dem igen.

Personligen tycker jag att det är för mycket bloat och förinstallerade appar som jag aldrig använder.

Jag kommer ta det vidare och tackar för din åsikt, jag hoppas ni förstår att sådana här sakliga åsikter är helt suveräna för att ta vidare till teknikfolket

Skrivet av snajk:

Jo, den har väl fått lite kritik främst från restaurangpersonal och liknande som tycker det känns lite opersonligt och så (och ägarna som inte gillar att det är lättare att avboka om man inte behöver ha kontakt med någon person). Även om Google vad jag förstår bara tillåter denna funktion (med bokning och så alltså) för de ställen som har godkänt detta i förväg. Men just för telefonkö så har de ju redan gjort valet att låta en maskin hantera mig liksom och då har jag inga som helst betänkligheter att låta en maskin hantera deras maskin liksom.
Jo. Samtidigt har ju funktionaliteten utvecklats en del också. Schemalagt tyst läge med genomsläpp av vissa saker från vissa kontakter har i allmänhet löst det för mig, men på möten och liknande får man ju låsa upp skärmen och sätta på det manuellt, och inte glömma att stänga av det förstås.
Jo. Jag filmade lite under vatten i somras exempelvis, såg en kräfta i en badsjö som såg lite intressant ut, och det funkade hur bra som helst. Dock fick jag ju sätta igång filmningen innan jag stoppade telefonen i vattnet förstås.

Jag förstår problemen det kan innebära för resturangfolket men som du säger så är det ju också fantastiskt för att försöka prata sig genom exempelvis ett försäkringsbolags robot.

Men jovisst, lösningar finns det ju på det mesta men det är ju alltid gött när det är smidigt somfaden

Skrivet av hakro807:

Samtidigt är skillnaden i slitage mellan exempelvis 95 procent laddning och 80 procent laddning betydande, speciellt om man ofta har mobilen på laddning genom att exempelvis använda en QI-laddare vid skrivbordet eller har den i varma miljöer som i en het bil.

Jag vill påstå att väldigt mycket ström kan sparas. En modern mobiltelefon klarar sig som sagt i cirka en månad om den står i flygplansläge. Det betyder att dess kretsar kan nå ned i väldigt låga energinivåer om de bara ges chansen. Samtidigt känner vi alla till att en mobiltelefon idag tenderar att vara närmast slut i slutet av dagen oavsett om vi använt den mycket eller ej. Att endast synkronisera med bestämda intervall är inte en lika effektiv metod som att välja dynamisk synkronisering eftersom vi tenderar att göra saker i perioder, i.e. ibland kan telefonen bli liggandes oanvänd i timmar, ibland vill vi ha svar direkt. Så en metod skulle kunna vara att först synkronisera momentant, om inget händer öka tiden mellan synkroniseringarna till 5 minuter. Om inget hänt då öka tiden till 15 minuter. Om inget hänt under denna tid öka till 30 minuter och om inget hänt under denna period öka till 60 minuter etc.

Tyvärr inte, utan för att rädda människors mobiltelefoner sedan de spräckt skärmen eller liknande skada uppstått. Det är flera gånger som detta hänt, och alltför många saknar ännu backup på sina viktiga filer, bilder etc.

Haha, jag tror inte vi kommer komma överens om hur batterislitaget ser ut :). Men däremot så håller jag med om att batteriet slits mindre vid 80% över 95%. Argumentet är nog mer åt hur mycket det faktiskt skiljer sig åt

Att en telefon drar mindre ström i flygplansläge är jag helt med dig på, men det jag funderar på är hur det skiljer sig 2g mot 4g. Jag kan kolla upp det om du är intresserad

Synkroniseringen låter som en väldigt smart idé. Men jag tror implementeringen kan bli krånglig så det lär bli en utmaning

Sen tillsist så kan man spegla skärmen från en mobil till en skärm, beroende på modell förstås samt så kan det bli svårt att låsa upp mobilen beroende på hur skadad den är osv.

Om jag får ge en rekommendation till den som läser detta är att exempelvis ha automatisk back-up av bilder genom GooglePhotos/Drive. Sen finns det andra metoder för att spara majoriteten av data också. Det hjälper förstås inte när något redan har hänt med mobilen men om du läser detta så sätt upp en automatisk back-up på det du tycker är viktigt

//Pontus

Visa signatur

» Betalt samarbete och medlemmarnas länk till Samsung Sverige (företräder inte bolaget Samsung)
» Bidrar med kunskap och expertis inom Samsungs telefoner, plattor och wearables
» Behöver du hjälp? Pinga mig genom att skriva @samsung

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Det är nog den funktion jag saknar mest från Iphone faktiskt. För mig var det aldrig något problem att den råkade aktivera sig av misstag och knappen är väldigt trevlig på många sätt. I möten och liknande blev det ofta att jag satt och flippade den fram och tillbaka som någon fidget-spinner eller något. Sen finns det ju Android-enheter med typ samma knapp, OnePlus om jag inte minns fel, men så viktig är den inte att jag skulle välja en telefon baserat på att den har den.

Japp min privata mobil är en OnePlus och det är ett irritationsmoment varje gång jag ska sätta båda på ljudlös (vilket man ofta vill göra snabbt då man kommer på att man glömt det i t ex möten), Oneplusen behöver jag inte ens ta ur fickan, medans jobbmobilen behöver jag låsa upp, få upp volym-overlayen, trycka på de tre prickarna för att få upp samtliga volumreglage och till sista stänga av rätt. Har inte hänt en enda gång att jag råkar sätta mobilen på ljudlös när jag inte vill då switchen har bra motstånd och liten yta. Min jobbmobil är första på länge utan switchen och jag blev riktigt förvånad när jag såg att den inte fanns

Skrivet av Samsung:

Om jag får ge en rekommendation till den som läser detta är att exempelvis ha automatisk back-up av bilder genom GooglePhotos/Drive. Sen finns det andra metoder för att spara majoriteten av data också. Det hjälper förstås inte när något redan har hänt med mobilen men om du läser detta så sätt upp en automatisk back-up på det du tycker är viktigt

//Pontus

Bilder är känsligt, det är därför jag skulle vilja välja var jag sparar mina data. Mer kontroll åt användaren/ägaren av produkten. Ett annat exempel är att jag försökte använda en Galaxy smartklocka med telefonen utan ett Samsung-konto, men det verkade öht inte testat att användas på det här sättet för det kom störande notifikationer i tid och otid. Jag vill kunna bestämma att inte använda ännu ett konto.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Samsung:

...
Jag förstår problemen det kan innebära för resturangfolket men som du säger så är det ju också fantastiskt för att försöka prata sig genom exempelvis ett försäkringsbolags robot.

Men jovisst, lösningar finns det ju på det mesta men det är ju alltid gött när det är smidigt somfaden
...
//Pontus

Jo det hade varit väldigt trevligt. Än bättre är förstås ifall de erbjuder sig att ringa upp istället för att man ska behöva sitta i telefonkö, min vårdcentral gör det exempelvis och de har ett automatiskt system som fångar ens nummer och så.

Men att komma igenom alla knappmenyer snabbt och direkt hamna hos en faktisk person hade också varit underbart. Väldigt synd att "shibboleet" bara var en dröm.

Skrivet av Bader:

Japp min privata mobil är en OnePlus och det är ett irritationsmoment varje gång jag ska sätta båda på ljudlös (vilket man ofta vill göra snabbt då man kommer på att man glömt det i t ex möten), Oneplusen behöver jag inte ens ta ur fickan, medans jobbmobilen behöver jag låsa upp, få upp volym-overlayen, trycka på de tre prickarna för att få upp samtliga volumreglage och till sista stänga av rätt. Har inte hänt en enda gång att jag råkar sätta mobilen på ljudlös när jag inte vill då switchen har bra motstånd och liten yta. Min jobbmobil är första på länge utan switchen och jag blev riktigt förvånad när jag såg att den inte fanns

Jo den är trevlig, men du behöver inte jobba dig så mycket utan den utan det räcker att tända skärmen och dra ner snabbinställningarna och där trycka på stör ej eller liknande. Eller så har det i alla fall varit på mina senaste telefoner, vet inte om det är så på alla men det är så på min Pixel i alla fall så det är en del av standard Android.

Citat:

Bilder är känsligt, det är därför jag skulle vilja välja var jag sparar mina data. Mer kontroll åt användaren/ägaren av produkten. Ett annat exempel är att jag försökte använda en Galaxy smartklocka med telefonen utan ett Samsung-konto, men det verkade öht inte testat att användas på det här sättet för det kom störande notifikationer i tid och otid. Jag vill kunna bestämma att inte använda ännu ett konto.

Jag är absolut för att minimera antalet konton, samtidigt om man har en enhet från en tillverkare så är det inte så konstigt att ha ett konto där tycker jag, samma för ett OS. Däremot att man måste ha ett konto för att typ få en rabattkupong på McD eller något är katastrof.

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Jo det hade varit väldigt trevligt. Än bättre är förstås ifall de erbjuder sig att ringa upp istället för att man ska behöva sitta i telefonkö, min vårdcentral gör det exempelvis och de har ett automatiskt system som fångar ens nummer och så.

Men att komma igenom alla knappmenyer snabbt och direkt hamna hos en faktisk person hade också varit underbart. Väldigt synd att "shibboleet" bara var en dröm.
Jo den är trevlig, men du behöver inte jobba dig så mycket utan den utan det räcker att tända skärmen och dra ner snabbinställningarna och där trycka på stör ej eller liknande. Eller så har det i alla fall varit på mina senaste telefoner, vet inte om det är så på alla men det är så på min Pixel i alla fall så det är en del av standard Android.
Jag är absolut för att minimera antalet konton, samtidigt om man har en enhet från en tillverkare så är det inte så konstigt att ha ett konto där tycker jag, samma för ett OS. Däremot att man måste ha ett konto för att typ få en rabattkupong på McD eller något är katastrof.

Just det, där kan man stänga av ljudet. Då blev det iaf lite bättre tackar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Samsung:

Jag kommer ta det vidare och tackar för din åsikt, jag hoppas ni förstår att sådana här sakliga åsikter är helt suveräna för att ta vidare till teknikfolket

Varsågod. Det gläder mig att du uppskattar mina och andras åsikter. Spännande, då får vi se vad det här bär..

Visa signatur

Var rädd om vår planet och varandra.

Permalänk
Medlem

Ett konsekvent och "komplett" ekosystem som Apple har. Hårdvara och mjukvara

Som OS saknar inte Android så mycket vad jag kan komma på, men sedan bytet till Apple så kom jag på just detta med hela ekosystemet.
Dator, klocka, hörlurar, telefon, platta, tv som jag tutar med Apple-grejer idag. Fungerar flawless.

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Medlem
Skrivet av zyberzero:

Detta saknar jag med. Hade ACR, skitbra att kunna spela in med. Jag fattar inte varför Google tog bort den featuren; det hade väl inte varit konstigare än en fråga om "Vill du tillåta App-of-the-day att spela in dina röstsamtal?" med valen alla, endast detta, aldrig?

Vaba??
Jag har ACR och det fungerar som sagt skitbra. Har en Oneplus3 med oxygen 9. Då ska jag def inte uppgradera till 11.

Det jag irriterar mig på är att siffrorna i tidtagningsklockan och äggklockan är så små så man måste alltid ta på läsglasögon. Varför kan man inte ändra storlek.

Permalänk
Medlem
Skrivet av h.kan:

Vaba??
Jag har ACR och det fungerar som sagt skitbra. Har en Oneplus3 med oxygen 9. Då ska jag def inte uppgradera till 11.

Det jag irriterar mig på är att siffrorna i tidtagningsklockan och äggklockan är så små så man måste alltid ta på läsglasögon. Varför kan man inte ändra storlek.

Du kan ändra teckenstorlek och visningsstorlek i inställningarna för telefonen, och under skärm

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem

Sorry de två går inte att ändra någonstans.

Permalänk
Skrivet av NodCommander:

Möjlighet att sätta en laddgräns så inte telefonen laddar sönder sitt egna batteri genom att konstant ladda till 100% om man inte stoppar den manuellt.

På Samsungs senaste Folds finns redan en "Proctect Battery" funktion som inte låter en ladda till mer än 85%, detta ska även komma till fler telefoner när Android 12 och one ui 4 släpps.

Permalänk
Medlem
Skrivet av h.kan:

Sorry de två går inte att ändra någonstans.

Gick o ändra på min OnePlus 3 iallafall när jag körde med stock mjukvara (och som huvudtelefon), dock så ändrar du för hela systemet

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fantgrenen:

På Samsungs senaste Folds finns redan en "Proctect Battery" funktion som inte låter en ladda till mer än 85%, detta ska även komma till fler telefoner när Android 12 och one ui 4 släpps.

Väldigt bra!

Och på tal om detta, @Samsung kanske kan svara?

Min Samsung platta, en Tab A 2016, har ett läge som heter "Skydda batteriet" där enheten säger att den laddar till 85% men visar det som 100% i displayen till användaren. När läget sätts på/av så vill enheten starta om. Men, om jag nu har haft läget igång, laddar till "100%" (som egentligen så ska vara 85%) och sedan stänger av skyddsläget, telefonen startar om... Och visar då i alla fall 100%. Borde den då inte rimligen visa 85%?

Det gör mig bara lite fundersam om läget faktiskt fungerar och gör det den ska eller ej.

På en surfplatta är det ännu mera användbart att ha ett sådan läge, då generellt sett så brukar man kanske ha dem liggande hemma för det mesta och användas mindre ofta än telefonen. Då är det ju väldigt händigt om den alltid kan vara laddad och klar utan att batteriet tar skada av att ligga på för hög SoC.

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Samsung Sverige
Skrivet av NodCommander:

Väldigt bra!

Och på tal om detta, @Samsung kanske kan svara?

Min Samsung platta, en Tab A 2016, har ett läge som heter "Skydda batteriet" där enheten säger att den laddar till 85% men visar det som 100% i displayen till användaren. När läget sätts på/av så vill enheten starta om. Men, om jag nu har haft läget igång, laddar till "100%" (som egentligen så ska vara 85%) och sedan stänger av skyddsläget, telefonen startar om... Och visar då i alla fall 100%. Borde den då inte rimligen visa 85%?

Det gör mig bara lite fundersam om läget faktiskt fungerar och gör det den ska eller ej.

På en surfplatta är det ännu mera användbart att ha ett sådan läge, då generellt sett så brukar man kanske ha dem liggande hemma för det mesta och användas mindre ofta än telefonen. Då är det ju väldigt händigt om den alltid kan vara laddad och klar utan att batteriet tar skada av att ligga på för hög SoC.

Komplicerad fråga, förmoderligen så kommer då paddan ladda ytterligare ifall du kopplar in den. Även om den visar 100%. Men lättast är förstås att ladda ner en applikation som kan visa batterispänningen för dig så blir det lätt att dra en slutsats utefter det.

Hursomhelst så ska jag fråga teknikfolket hos Samsung för lite klargöring kring hur det fungerar, men det kommer ta ett litet tag för att få ett svar.

//Pontus

Visa signatur

» Betalt samarbete och medlemmarnas länk till Samsung Sverige (företräder inte bolaget Samsung)
» Bidrar med kunskap och expertis inom Samsungs telefoner, plattor och wearables
» Behöver du hjälp? Pinga mig genom att skriva @samsung

Permalänk
Rekordmedlem

Bättre funktion i regn och snö, i stället för att bara stänga av touch vill jag att det ska fungera, behöver inte vara som med en torr display men fungerande så det inte blir lika hysteriskt som det idag kan bli när telefonen tror att man trycker överallt samtidigt och kastar användaren mellan allt möjligt den tror man vill göra tills man får displayen torr igen.

Ett bra system för att kunna ansluta till telefonen om displayen är trasig, typ ett konsolläge via wifi eller usb för "räddning av data" det ska gå att nå utan komplicerade inställningar eller appar för att helt enkelt fungera om displayen är trasig så man kan få ut data från telefonen, det skulle ev även kunna fungera med ett läge där man ansluter sig mot en annan telefon och använder dess display/touch för fjärrstyrning, det viktiga är att det går att manövrera den utan fungerande display för att göra en lokal dataräddning.

En total kontroll över appars behörigheter oavsett vad appen begär och att i princip inget ska vara tillåtet som förvalt. Appar som vägrar starta för att de saknar behörigheter de inte behöver ska alltså inte få finnas för det är rätt uppenbart att en del missbrukar saker för spioneri och inte för att det behövs typ att en webbläsare behöver position eller kontakter och inte startar om det inte godkänns.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jnsson:

Gick o ändra på min OnePlus 3 iallafall när jag körde med stock mjukvara (och som huvudtelefon), dock så ändrar du för hela systemet

Märkligt, om jag sätter teckenstorlek och visningsstorlek på störst eller liten och små så är siffrorna till tidtagarklockan lika nämligen 4mm höga. Allt annat blir stort.

Permalänk
Samsung Sverige
Skrivet av mrqaffe:

Bättre funktion i regn och snö, i stället för att bara stänga av touch vill jag att det ska fungera, behöver inte vara som med en torr display men fungerande så det inte blir lika hysteriskt som det idag kan bli när telefonen tror att man trycker överallt samtidigt och kastar användaren mellan allt möjligt den tror man vill göra tills man får displayen torr igen.

Jo det hade såklart varit goare om man kunde ställa ner känsligheten på touchen. Frågan är ju dock om det går hårdvarumässigt, troligen så är det tekniken som begränsar hur touchen fungear och inte mjukvaran.

Citat:

Ett bra system för att kunna ansluta till telefonen om displayen är trasig, typ ett konsolläge via wifi eller usb för "räddning av data" det ska gå att nå utan komplicerade inställningar eller appar för att helt enkelt fungera om displayen är trasig så man kan få ut data från telefonen, det skulle ev även kunna fungera med ett läge där man ansluter sig mot en annan telefon och använder dess display/touch för fjärrstyrning, det viktiga är att det går att manövrera den utan fungerande display för att göra en lokal dataräddning.

Det är helt klart något som har eftersträvats. Men såvitt jag vet så är det en funktion som faktiskt fungerar på många nyare telefoner lyckligtvis.

Citat:

En total kontroll över appars behörigheter oavsett vad appen begär och att i princip inget ska vara tillåtet som förvalt. Appar som vägrar starta för att de saknar behörigheter de inte behöver ska alltså inte få finnas för det är rätt uppenbart att en del missbrukar saker för spioneri och inte för att det behövs typ att en webbläsare behöver position eller kontakter och inte startar om det inte godkänns.

Ja dethär vill jag också ha. Finns ju ingen anledning att en random web-shop's applikation ska kräva dom lustiga sakerna som ibland krävs. Lyckligtvis så verkar detta bli ett faktum till nästa Android-version

Visa signatur

» Betalt samarbete och medlemmarnas länk till Samsung Sverige (företräder inte bolaget Samsung)
» Bidrar med kunskap och expertis inom Samsungs telefoner, plattor och wearables
» Behöver du hjälp? Pinga mig genom att skriva @samsung

Permalänk
Medlem
Skrivet av h.kan:

Vaba??
Jag har ACR och det fungerar som sagt skitbra. Har en Oneplus3 med oxygen 9. Då ska jag def inte uppgradera till 11.

Det jag irriterar mig på är att siffrorna i tidtagningsklockan och äggklockan är så små så man måste alltid ta på läsglasögon. Varför kan man inte ändra storlek.

Jag får pudla. Jag drog ner ACR i min "nya" telefon som jag haft i nåt år, Huawei P30 Pro med Android 10. Där verkar den fungera klockrent (baserat på ett samtal).

På min gamla Samsung S8 så slutade ACR fungera i någon uppdatering - efter uppdateringen kunde bara spela in min sida av samtalet vilket var till föga hjälp.

Tack för att du fick mig att kolla!
/zyber

Visa signatur

Jag är en optimist; det är aldrig så dåligt så att det inte kan bli sämre.