Flytta Exchange-konto från en tredjepartsleverantör till Microsoft

Permalänk

Flytta Exchange-konto från en tredjepartsleverantör till Microsoft

Någon som vet hur man lättast flyttar ett Exchangekonto från en tredjepartsleverantör till MS365? Med mail, kalendrar och kontakter förstås.
Jag har noll koll på Exchange, men det måste ju finnas något verktyg för detta?

Please help!

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Mostly Harmless

Permalänk
Medlem

Are we talking about the migration of one account or many? Also, are you interested in mailbox content only or custom domain migration has to happen as well?

Most of the tools that I know and have used require you to have some control of Exchange, and I am guessing that 3rd party will not give you that. Also, migration options suggested before also require some level of access to the Exchange.

Visa signatur

If it's not broken, don't fix it.

Permalänk

Tack för svaren! Det löste sig genom att de stannada kvar hos sin leverantör.
Forskade en hel del i detta, och det är inte helt lätt. Dessutom går det inte kombinera IMAP-konton med Exchange-konton på MS365...

Permalänk
Medlem

Du kan ju alltid göra så att du skapar upp nya konton i O365 och flyttar över MX-pekarna och ser så att mailen kommer in som de ska, och sen begär att få alla mailboxar exporterade som PST från den gamla leverantören och levererade till er på något sätt (om de inte kan tänka sig att hjälpa till genom att göra så att ni kan göra en riktig migrering in i Office365 som i sig är väldigt simpelt att göra förutsatt att man har informationen som krävs).

Det första kommer ju dock lämna användarna med tomma mailboxar en stund medan ni får de gamla mailen skickade till er. Men det är också ett simpelt sätt att göra det på. Det beror lite på hur många mailboxar det är, har ni en organisation med 5000 mailboxar är det nog inte sådär jätteskönt att göra det på men om det är ett sånt stort företag misstänker jag att man inte haft någon tredjepartslirare från början heller.