Fristående "ritplatta" - finns det?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av DasIch:

Jag skulle förvisso inte gärna ha penna till 3D-animering eller CAD, men visst. Har du något program till din PC eller Mac som du hemskt gärna vill använda kan du dock koppla in din Ipad som en Cintiq/skärmplatta med program som Duet Display eller AstroPad. Surface skulle jag dock aldrig vilja rita/måla på.

Vad är problemet med Surface? Jag är inget proffs direkt men pennan känns bra, snabb och exakt. Ytan är blank visserligen, men det finns ju filmer att lägga på där, precis som på Ipad, om man vill ha något mer papperslikt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wip3:

Vad skulle du rek. för något till 3D animering? Alltså hårdvarumässigt? PC?

PC, företrädesvis med RTX-kort om man vill rendera.

Skrivet av snajk:

Vad är problemet med Surface? Jag är inget proffs direkt men pennan känns bra, snabb och exakt. Ytan är blank visserligen, men det finns ju filmer att lägga på där, precis som på Ipad, om man vill ha något mer papperslikt.

Jag gillar inte pennan och tablet-formatet gör sig inte jättebra med skrivbordsapplikationer. För det formatet passar det bättre med appar anpassade för touch UI.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sarlucic:

Tycker du får lite sprid info här. För att klargöra varfär du borde lyssna på mig, jag har jobbat som grafiker i 10 plus år, nästan alla mina vänner jobbar inom spel eller filmindustrin. Jag jobbar just nu på en av de mest ansedda yrkeshögskolorna för spelutvecklare.

Ska personen i fråga bara rita lite då och då, kanske använda något enklare 3d program så som Forger eller nomad sculpt så är IPAD den bästa lösningen. Däremot bör det vara en modell med ipen 2 för enkelheten. Du kan hamna väldigt nära tänka budgeten begagnad eller vid rea.

Procreate är överlägset det bästa ritprogrammet och det är Apple-exlusivt.

Om personen nu är så otroligt anti apple så är en Surface. https://shop.inrego.se/barbara/microsoft-surface-pro-5-9 ett bra alternativ. Se till att det är 8gb ram åtminstone även fast mer hade varit bättre, men då vi rör oss vid en tight budget så.

Finns även många bra android alternativ, Galaxy tab framförallt.

Och folk som säger att ipad är skräp för att rita på talar i skägget. Finns några av de främsta artister som ritar concept och marketing art för miljardspel som sitter på en ipad air. Sett det med egna ögon, känner flera.

Har aldrig haft ett intresse för Apples produkter innan men i.om. deras plattor verkar fungera riktigt bra som ritplattor så går jag i tankarna på att köpa en. Dock så finns det en kritisk punkt som måste fungera, exportera från iPad till PC i vektorformat (PDF, SVG, m.m.), är det möjligt med t.ex. Procreate eller något annat ritprogram?

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."