Rekommendationer på bra ljudabsorbering att sätta på väggar, för gaming och filmvisningssyfte...

Permalänk
Medlem

Rekommendationer på bra ljudabsorbering att sätta på väggar, för gaming och filmvisningssyfte...

Jag skulle gärna hänga upp effektiva ljudabsorbenter på väggarna så det blir mindre skaller i klangen i mitt vardagsrum. Jag såg den här videon när jag letade recensioner på framtida tangbord: https://www.youtube.com/watch?v=9UZPnQ7ylPI

Jag tyckte att den där dudens väggpaneler såg riktigt fina ut. Var handlar ni ljudpaneler för dator/filmbruk (Sthlm)? (i tredje hand är det snällt mot grannarna också)

Permalänk
Permalänk
Medlem

Hey, de där ser ju väldigt fina ut. Tack för tipset, ska undersöka vad jag har för behov, hur många paneler som behövs beroende på storlek.

Jag köpte scenduk på Jam vid Odenplan för många år sedan, tänkt som ett dörrskynke, men jag skulle kunna klippa den i smalare en-meters-remsor och sätta i halvmånebitar i taket, som bonus på dessa paneler.

Permalänk
Medlem

Det du kan göra är att googla efter fotobutiker som kan tillverka egna tavlor åt dig. De brukar tillhandahålla olika sorters material. Till exempel Canvas, foto på trä, foto på skum med mera. Det blir mycket finare och hjälper väldigt bra. Annars måste du hitta en som säljer specifika lösningar för dämpning och det finns. De kostar pengar. Annars om du är snål så tillverkar du eget.
Det viktigaste i ett vardagsrum är att ej ha en kall vägg.

Permalänk
Medlem

Insåg att det enda vettiga att bli av med 125hz humpen var en orealistiskt opraktisk ommöbelering, så jag kör med sämre högtalare för att slippa höra hur dåligt akustiskt mitt rum är.

Är man lite händig kan man köpa tex ljudabsorbenter på biltema, sen såga efter mått och klä med en duk.
= Vips en ljudabsorberande tavla!

Det jobbiga är att leta efter en ljudabsorbent som har rätt egenskaper och kan dämpa rätt frekvenser

Permalänk
Medlem
Permalänk
Rekordmedlem

Markskiva är ett bra utgångsmaterial för hembyggen, snickra ihop nån träram och klä det med luftigt/öppet tyg om du inte gillar utseendet på den.

Permalänk
Medlem
Skrivet av oatp1b1:

Det där ser hel-intressant ut! Tack. Måste bara ta reda på vad de kostar per meter om jag beställer fyra moduler.

Permalänk
Fyndjägare

Det ligger lite Hofa på torget annars. Inte min annons.

https://hifitorget.se/visa_annons.php/4_st_hofa_ljudabsorbent...

Permalänk
Medlem

Sounds of Science är väl en av få som redovisar mätdata för sina absorbenter. Nöjd med både deras Superchunk och Superchunk Corner jag köpt därifrån.