Seg boot och saknade drivrutiner vid uppdateringar/ändringar.

Permalänk
Medlem

Seg boot och saknade drivrutiner vid uppdateringar/ändringar.

Hej!

Nu har jag lagt ner många timmar på att lösa mina problem utan framgång så nu provar jag här - respekt till den som löser detta!

Detta gäller en AMD Ryzen 3600 med ett Asus bf-450F kort. 2x 8gb minnen som körs på 3200mhz.
Operativsystemet är Windows 10 Pro Version 20H2.

Mitt egentliga huvudproblem är att jag inte kan installera Esportal-klienten till CS, men samma fel inträffar också när jag gör en ändring i Bios och ibland även när jag installerat en ny uppdatering från Windows Update.

Men jag tar Esportal-klienten som exempel i tråden och vad som händer;

1. Jag försöker installera klienten som då gör en update, vilket kräver att jag startar om datorn för att slutföras.
2. När jag startar om datorn tar det oerhört lång tid när Windows ska starta igång, ca 5-10min. Det bara snurrar och snurrar medan tangentbord och mus startar om flera gånger.
3. Väl inne i Windows så fungerar... inte så mycket. Jag saknar internet (kör trådat från moderkortets inbyggda nätverk), ljudet i hörlurarna är borta - så verkar även drivrutinerna till dessa vara. Inne i enhetshanteraren visas "felmeddelanden" på gaaanska många grejer, även USB portar osv osv.
4. Jag åtgärdar detta genom att starta om datorn, stänga av fungerar inte, då saknas fortfarande drivrutinerna.
5. När datorn fungerar som den ska igen och jag ska starta Esportal-klienten så vill den uppdatera igen och igen och igen. Den blir alltså aldrig slutförd.

Tar tacksamt emot alla tips ni kan komma med. Har provat en hel del grejer - så pass mycket att jag inte ens kommer ihåg dom flesta så skriv på bara så provar jag!

Skickar med en tysk video med EXAKT samma problem som jag. Märkbart att vi båda har ett Asus kort med Ryzen.. Sammanträffande?

https://www.youtube.com/watch?v=JFRkD1F9yXg

Tack på förhand! Fråga på om jag missat något.

Edit: Och ja, Bios är uppdaterat.

Permalänk
Medlem

Har löst det nu och om någon hittar hit med liknande bekymmer;

Det var mitt Sound Blaster ljudkort som spökade. Det var inte defekt eller så, men lirade tydligen inte ihop med systemet trots uppdaterade drivrutiner osv osv. Jag fick helt enkelt plocka ut det från datorn och nu rullar allt på! 😎