Snabbt bredband via fiber i "Säkert läge", ej annars.

Permalänk

Snabbt bredband via fiber i "Säkert läge", ej annars.

Hej!
Jag behöver lite experthjälp.
Jag har bredband via friber från Bredband2 i mitt hus. Jag betalar för 250 Mbit/s men upplever att det går väldigt trögt både på mobilen (Samsung S21) och smart-TV:n. Jag har testat att både flytta routern och testa en annan router, men med samma tröga nät som resultat. När jag kör TP-test mäts det sällan upp hastighet över 60 Mbit/s och ibland så lågt som 5 Mbit/s.
Jag läste mig till att jag kunde testa att sätta mobilen i "säkert läge" för att bl. a inaktivera alla appar. När jag då gjorde ett TP-test kom jag plötsligt upp i just 250 Mbit/s!

Är det någon som vet vad detta beror på? Vad bör jag göra som nästa steg för att få snabbt nät även utanför "säkert läge"?

Som tillägg (ifall det ger någon ledtråd) kan sägas att vissa appar (Twitter och Aftonbladet) inte kan användas när jag är uppkopplad mot routern. Jag har dock testat att avinstallera dessa utan att det gav snabbare nät.

Tacksam för all hjälp jag kan få, då jag inte är så kunnig i ämnet och börjar bli galen på min tröga uppkoppling

Permalänk
Rekordmedlem

I säkert läge tillåts bara systemappar i Android så du borde alltså ha nån app som går in och gör nått med din datatrafik när du kör i normalläge, du får fundera på vilken app det kan vara och om du inte kan klura ut det ska du kanske återställa telefonen för det kan ju i sämsta fall vara ohyra.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.