Varför finns det inga headsets med qi ladning

Permalänk

Varför finns det inga headsets med qi ladning

Jag håller på med ett skolarbete där vi ska tillverka en produkt, jag funderar på att tillverka ett headsetstand med qi laddning. Men när jag kollar runt på olika headset så är det väldigt få som som kan laddas genom just qi, det enda jag har sett är från hyperx och deras flight s. Är det svårt att tillverka eller är det något annan anledning till varför det inte finns?
Känns ju rätt smidigt ifall alla headset gick att ladda med samma laddare. Men jag vet inte, någon som har ideer och vill dela med sig av dem?

Permalänk
Medlem

Troligtvis för att trådlösa laddare kostar pengar (om det inte bundlas med produkten) och få har det hemma. Jag har ingen QI laddare hemma eller i bilen för den delen. Så en produkt som har QI laddning skulle vara waste of money för mig.
Tror det blir lite moment 22 på det hela. Inga produkter som laddas via det och då har inga heller laddare.

Snart går väl mobiler över helt till trådfritt och kör trådlös laddning också och då kommer fler ha det hemma. Sen om det blir Qi eller flera olika propiära (tittar på dig Apple) standarder är en annan femma.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Sen om det blir Qi eller flera olika propiära (tittar på dig Apple) standarder är en annan femma.

Apple använder ju Qi i sina airpod-cases.

Spontant tror jag att det handlar om 1) pengar (som ovan) men även storlek. Små, nätta, in-ear-lurar rymmer helt enkelt inte spolen/kretsarna som krävs för att göra effektiv trådlös laddning. Kanske finns någon smart teknik att uppfinna där, men det är nog inte ett löst problem redan

Här fanns det iofs fler modeller med Qi-varianter:

https://makezens.com/qi-enabled-headphones-with-wireless-char...

Permalänk
Medlem

Små airpods eller liknande har Qi i vissa fall. Sätta det på större lurar är knepigt för Qi plattor är ofta rätt små så lurarna ligger kanske inte så bra. Finns infällda laddare i bordet men inte så många som har dem skulle jag gissa, även om de finns på ikea.
Sen om man snackar större lurar så var ska man sätta laddaren. Finns mest bara "plats" (nog rätt tight) i kåporna och där är konstigt att ladda i ett stöd, för mycket paddning i bandet för avståndet behöver vara relativt kort för Qi och likande.
Senheiser RS175 har ju något med ett glapp i bandet men de har ju också egen basstation.

Permalänk
Forumledare

*Tråd flyttad*

Permalänk

Marshall major 4 har också QI laddning