Permalänk
Medlem

YH tips

Hej, snart är det dags att välja en yrkeshögskoleutbildnig. Har ni några tips vilken tycker ni är bäst och vilken skola tycker ni är bättre Nackademi eller Stockholms tekniska institut ?

Jag får välja mellan

Nackademi:
IT-infrastrukturspecialist
Programutvecklare .NET
Mjukvaruutvecklare, Inbyggda system och IoT
Kvalitetssäkrare och testare inom IT
Javautvecklare
Webbutvecklare .NET

Stockholms tekniska institut:
OS/Android Developer
IoT-utvecklare

Tack för alla svar

Permalänk

Jag skulle ha valt det jag är mest intresserad av.

Programutvecklare .NET / Javautvecklare / Webbutvecklare .NET är ju alla högnivåspråk där du högst troligtvis kommer få jobb lätt efter examen.
Mjukvaruutvecklare, Inbyggda system och IoT / IoT-utvecklare är ju lågnivåspråk, även här tror jag det är relativt lätt att få jobb efter examen.
IT-infrastrukturspecialist blir ju mer att jobba med servrar, nätverk och molntjänster som ex AWS eller Azure också lätt att få jobb efter examen.
Kvalitetssäkrare och testare inom IT är snarare något man läser till när man är hos en arbetsgivare om man nu skulle vilja byta inriktning ex från utvecklare till testare. Enda som jag inte skulle rekommendera om man nu inte är intresserad av test såklart.
OS/Android Developer har jag inget att säga om.

Permalänk
Medlem

Tack för svaret. I så fall vilken skola är bättre Nackademi eller Stockholms tekniska institut ?

Permalänk

Det vet jag inte.

Om det finns möjlighet att gå på universitetet skulle jag nog rekommendera det annars hade jag nog rekommenderat den större skolan av dessa 2 du väljer på.

Permalänk
Medlem

Känns som att Mjukvaruutvecklare, Inbyggda system och IoT passar mig mest men det jag är bekymmer om att det blir svårt att hitta jobb efter skolan.