CS-Go laggar plötsligt

Permalänk
Medlem

CS-Go laggar plötsligt

Hej
Jag har spelat CS-Go problemfritt utan lagg i 1 månad på Steam. Igår började plötsligt spelet lagga något helt otroligt.
Det går inte att spela så mycket laggar det. Vad kan ha hänt eftersom det kom så plötsligt ?

Mvh

Permalänk
Medlem

Throttlande hårdvara pga värmen?

Trasig installation?

Trasig speluppdatering som släppts nyligen?

Full systemdisk?

Virus?

Kan va i princip vad som helst och bara du vet vad du gjorde de senaste dagarna när det upplevdes första gången.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rouge of Darkness:

Throttlande hårdvara pga värmen?

Trasig installation?

Trasig speluppdatering som släppts nyligen?

Full systemdisk?

Virus?

Kan va i princip vad som helst och bara du vet vad du gjorde de senaste dagarna när det upplevdes första gången.

Jag har inte gjort någonting. Spelet har fungerat bra i över 1 månad. Problemet kom plötsligt utan större förändringar på datorn.

Trasig installation - spelat har fungerat problemfritt i 1 månad
Full systemdisk - inte problemet. Har inte ökat på länge
Börjar misstänka virus eller trasig speluppdatering som du beskrev.

Permalänk
Medlem

Spelade cs-go igår utan att någon i vårt gäng reagerade, så tror inte det är någon update eller server-side grej som är kass.

Har du testat andra spel, eller har möjlighet att kika temps? Om det är en gammal dator kanske flänsarna dammat igen eller dylikt..

Permalänk
Medlem

9 fps har jag. Inte lätt att spela då

Permalänk
Medlem

kolla tempsen på din gpu + cpu så inte någon kylare har lossnat med tiden

Permalänk
Medlem

Om det är craptopen i din signatur du försöker spela på så skulle jag tippa på igendammad kylfläns och varmt i rummet så processor och/eller gpu throttlar.

Du får öppna upp den och ta bort dammet som generellt brukar fastna och lägga sig som en ryamatta mellan kylflänsen och fläkten på laptops

Permalänk
Medlem
Skrivet av Selmalagerlöf:

kolla tempsen på din gpu + cpu så inte någon kylare har lossnat med tiden

Är det vattenkylare så passa på och kolla så pumpen är vid liv. Annars kan du först testa att avinstallera cs-go och installera om det. Det är inte precis världens största spel

Permalänk
Medlem
Skrivet av Selmalagerlöf:

kolla tempsen på din gpu + cpu så inte någon kylare har lossnat med tiden

tack, hur kollar jag temp ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rouge of Darkness:

Om det är craptopen i din signatur du försöker spela på så skulle jag tippa på igendammad kylfläns och varmt i rummet så processor och/eller gpu throttlar.

Du får öppna upp den och ta bort dammet som generellt brukar fastna och lägga sig som en ryamatta mellan kylflänsen och fläkten på laptops

Ja det är datorn i min signatur. Men det har fungerat problemfritt 1 månad tidigare utan lagg. Så det kanske är som du säger med damm.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Louwsy Shroom:

Är det vattenkylare så passa på och kolla så pumpen är vid liv. Annars kan du först testa att avinstallera cs-go och installera om det. Det är inte precis världens största spel

ingen vattenkylare. Ominstallation kanske kan hjälpa. Tack för tipset.

Permalänk
Medlem

https://www.techpowerup.com/realtemp/ cpu koll
https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards gpu koll

Ladda ner, starta, starta spel och kolla temp.

Permalänk
Medlem

Ta ned exempelvis HW-monitor och kolla temps på Grafik och processor Och posta vad du får för temp vid spel

Permalänk
Medlem

Händer ganska ofta att servrarna får något fnatt så allas fps dyker som fan. Testa skriva logaddress_add 1 i consolen när det börjar lagga. Själv har jag bindat det till L knappen, bind "l" "logaddress_add 1".

Permalänk
Medlem

Kör HW-Monitor och de flesta temperaturer verkar ligga runt 48-49 grader. Blåste lite i datorn och fick upp fps från 9 till 15-20.

Permalänk
Medlem
Skrivet av 4cyberspace:

Kör HW-Monitor och de flesta temperaturer verkar ligga runt 48-49 grader. Blåste lite i datorn och fick upp fps från 9 till 15-20.

låter ju då som att den troligen är igendammad och throttlar något extremt.

dock märkligt om den inte loggar över typ 50°c vid belastning.

tror cpu´n börjar throttla runt 90°c nånstans och gpu´n nånstans där i krokarna också ev lite högre.

säker på att du loggade tempsen medans du belastade datorn och inte bara när du satt och kollade på typ skrivbordet för ~40-50°c låter typ som standard laptop idle temp typ.

HW monitor brukar ju skriva ut max uppnådd temp på sensorerna så starta t.ex cs:go och låt den stå med spelet igång i typ ett par minuter eller tills det börjar extremt droppa fps och skriv sen vad den max kom upp i på framförallt cpu och gpu som troligen är bovarna.

kan även vara värt att kolla så inte windows gjort något fuffens i windows update så att den nu kör spelet med intel gpu´n i processorn vilket högst troligt skulle generera en inte så åtråvärd framerate.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rouge of Darkness:

låter ju då som att den troligen är igendammad och throttlar något extremt.

dock märkligt om den inte loggar över typ 50°c vid belastning.

tror cpu´n börjar throttla runt 90°c nånstans och gpu´n nånstans där i krokarna också ev lite högre.

säker på att du loggade tempsen medans du belastade datorn och inte bara när du satt och kollade på typ skrivbordet för ~40-50°c låter typ som standard laptop idle temp typ.

HW monitor brukar ju skriva ut max uppnådd temp på sensorerna så starta t.ex cs:go och låt den stå med spelet igång i typ ett par minuter eller tills det börjar extremt droppa fps och skriv sen vad den max kom upp i på framförallt cpu och gpu som troligen är bovarna.

kan även vara värt att kolla så inte windows gjort något fuffens i windows update så att den nu kör spelet med intel gpu´n i processorn vilket högst troligt skulle generera en inte så åtråvärd framerate.

kan testa detta och återkomma. Avinstallerade spelet och håller på att installera igen. Men jag kollade HW monitor under spel av CS Go förut och den har loggat nedan max temp. Då var fps väldigt lågt.

CPU - 67 grader max
GPU - 54 grader max

Permalänk
Medlem

Ominstallation av spelet på Steam hjälpte inte ett dugg. Testade igen att spela och fick max temp enligt nedan.

CPU - 70 grader max
GPU - 52 grader max

Permalänk
Medlem
Skrivet av 4cyberspace:

Ominstallation av spelet på Steam hjälpte inte ett dugg. Testade igen att spela och fick max temp enligt nedan.

CPU - 70 grader max
GPU - 52 grader max

Har du kollat att du använder din gpu och inte igpu? Nvidia kontrollpanel kan man ställa in det

Permalänk
Medlem

Spelar just nu. Plötsligt flyter allt jättebra. Mellan 50-130 fps. Betydligt bättre än 9 fps. Grafiken ser mycket bättre ut också. Vet inte vad som har hänt...

Permalänk
Medlem
Skrivet av 4cyberspace:

Spelar just nu. Plötsligt flyter allt jättebra. Mellan 50-130 fps. Betydligt bättre än 9 fps. Grafiken ser mycket bättre ut också. Vet inte vad som har hänt...

Låter som du kör på din gpu istället för igpu 😊
Oavsett så grattis att det löste sig

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swedishchef_90:

Låter som du kör på din gpu istället för igpu 😊
Oavsett så grattis att det löste sig

jag har inte ändrat något. Plötsligt flyter allt på jättebra. Men ska jag försöka ändra detta med gpu istället för igpu ändå ?

Permalänk

Den obekväma sanningen är väl att CS GO närmast är redo för ålderdomshemmet, i synnerhet Source Engine 1 då så väl hade problem redan när den var ny. Att en sökning på "cs go performance problems" ger över 150 miljoner träffar säger en hel del.

Hoppas verkligen att det åtminstone portas till Source Engine 2 nån gång så det blir lite mer relevant igen, för det är ett riktigt kul spel när det väl fungerar som det ska och förtjänar verkligen en riktig uppdatering av kärnan, snarare än kosmetiska sådana högst upp. Har väl pratats i flera år om en portering till SE2 men vad jag vet har det aldrig hänt. Vi som är lite mer old school gamers slipper gärna en massa laservapen, mystiska krafter osv som verkar vara det som gäller hos den yngre FPS publiken idag

Permalänk
Medlem
Skrivet av 4cyberspace:

jag har inte ändrat något. Plötsligt flyter allt på jättebra. Men ska jag försöka ändra detta med gpu istället för igpu ändå ?

Fungerar det så rör inget!
Det skulle kunna vara att någon uppdatering här ändrat tillbaka någon inställning