Klarna tar bort funktionen engångskort för Klarna kort användare

Permalänk

Klarna tar bort funktionen engångskort för Klarna kort användare

Jag har haft Klarna kort några år nu och det var väldigt bra att få tillgång till engångskort efter att Swedbanks e-kort tjänst avskaffades några år tidigare. Men nu har det slutat att fungera och när man försöker nu så får man bara det vanliga kortnumret och ingen möjlighet att skapa ett engångskort. Knappen finns dock kvar i appen och ingen information om att den inte skulle fungera.

För de som inte vet vad engångskort är så innebär det att man genererar ett tillfälligt kortnummer som bara går att använda en gång och med ett max belopp som går att dra från kortet. Detta skyddar mot att pengar dras flera gånger, för mycket pengar dras eller att någon snort ditt kortnummer.

Jag har försökt att prata med deras support om detta men kan inte säga att den är speciellt bra för man blir bollad mellan handläggare och får upprepa problemet gång på gång och ingen läser igenom chat historiken ordentligt innan de "svarar" på frågan. Till slut slutade de bara svara helt.

Det ända jag fick ut från kontakten med supporten var att de kanske nu ändrat så att engångskort inte fungerar om man har ett fysiskt kort (finns ingen info om detta varken i app eller FAQ). Att frysa kortet verkar inte påverka (supporten själva föreslog det), men det verkar som att de som inte har klarna kort kan använda engångskort. Kanske kan hjälpa om fler klagar på denna ändring för det är ju två olika bra tjänster som inte bör vara exklusiva.

Använder ni några andra tjänster för tillfälliga kort som ni tycker är bra? Vet att Klarna också har "virtuellt kort" men detta är ju inte lika bra för det saknar beloppsgräns, vet inte om det stoppar återkommande betalningar och det är bara cvv som skiljer så stoppar inte helt att nån kan sno dina uppgifter antar jag eftersom alla siter inte kräver cvv.