Nya erbjudanden i Komplett Geek Week

Snabbkoll: Använder du medföljande eller egen kylpasta?

Permalänk
Medlem

Om det är förapplicerad pasta så används den tills den gjort sitt, efter det så blir det kopparpasta och aldrig mer behov att byta.

Har kört med kopparpasta i över 40-år utan något problem, det gör sitt jobb lika bra som dom flesta pastor om man är försiktig vid applicering, bäst är att kopparpasta inte verkar åldras.

Permalänk
Medlem

Har inte ganska många mer än en dator på SweC?
Jag gör ju inte samma på alla byggen utan tycker svaret beror på behovet.

Bygger jag en liten server som inte kommer jobba hårt så bryr jag mig inte utan kör medföljande.
Bygger jag en burk för gaming applicerar jag själv.

Givetvis skulle jag kunnat gjort det för servern också men känns inte som det kommer ge något.

Permalänk
Medlem

Körde mycket AS5 sedan blev det MX och nu senast grizzly. Kanske dags för swec att göra ett kylpasta test för att se vad som gäller idag?

Permalänk
Frilansskribent

Jag brukar använda Thermal Grizzly Conductonaut, så inte den medföljande med andra ord.

Permalänk
Medlem

Tycker Noctuas kladd fungerar ok så ser ingen ide i att köpa något annat

Permalänk
Medlem

Några tillverkare som t.ex. Noctua skickar med bra pasta och den skulle jag inte ha några problem med att använda. Oftast så har jag dock bättre produkter hemma som jag hellre använder (senast, thermal grizzly kryonaut).

Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Tillverkar egen kylpasta enligt följande recept.
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe

Vops fel recept, jag hade förväxlat det. Jag köper löst kylpasta som jag genom snabb googling får fram är bäst och butiken har i lager

Rullar du kylpastan i kokos eller pärlsocker?

Permalänk
Medlem

Köper oftast kylare från Noctua, så har kylpasta från dem att applicera.

Permalänk
Medlem
Skrivet av aMp:

Jag har för det mesta kört Noctua-kylare och medföljande pasta senaste byggena. Nu senast på nuvarande dumburk körde jag dock med Grizzly Kryonaut, och det är inte direkt så att man märker så stor skillnad. Den var kletigare än jag minns Noctuas som.

Det är väl mest budget-pastor man bör undvika, och personligen föredrar jag om de inte leder ström så att man i värsta fall inte råkar kortsluta något.

Jag har alltid tagit bort förapplicerad pasta med lite isopropanol, efter att en gång för 10+ år sedan använt förapplicerad, och var inte nöjd. Det tar så kort tid att ta bort så numera applicerar jag alltid själv.

Hur tycker du Noctuas är? Har använt Arctic Silver sedan länge men för några år sedan övergick jag till Kryonaut och är nöjd överlag.

Permalänk
Medlem

Beror på vad som följer med, är det bra stuff så använder jag det, annars tar jag någon egen tub.

Permalänk
Medlem

Svarsalternativen lite bristfälliga på den här frågan, beror ju väldigt mycket på vad det är för märke och vilken pasta.
Köper man t ex en Noctua följer det ju med en kylpasta som ligger i den övre klassen, men för en del andra kan det vara något billigt som bara slängs med.
På bärbara el märkesdatorer brukar jag byta pasta till något bättre för att oftast vinna några grader, vilket ibland är tillräckligt för att påverka fläktkurvan.

Permalänk
Medlem

Efter att jag satte ihop min dator och behövde ta ut och sätta tillbaka CPU där min R5 2600 följde med upp med kylare så kommer jag använda egen i nästa bygge då Thermal Grizzly Kryonaut

Permalänk

hmm, får nog avstå att svara.

det varierar från gång till gång beroende på vad det är för komponent, och märke på pastan.

T.ex noctua kylare med noctua pasta som följer med och jag inte har annat till hands, ja men då så!
eller förapplicerad på en kylare och det är en kontorsdator, javisst!

men är det personliga gamingriggen ska det kanske på lite dyrare pasta ovsett om kylaren kom med en, förapplicerad eller inte.

Permalänk
Medlem

Beror lite på. Bygger jag åt mej själv för skrivbordsanvändning är det en självklarhet med bra kylpasta korrekt applicerad etc för att få ner ljudnivån maximalt. Slänger jag ihop en åt nån annan för kaffepengar får det duga med vad man än får med. Samt när nag monterade min HTPC, passivkyld historia med massor med heatpipes, och nätagget passivkylt via en egen yttre kylfläns så var jag tacksam för tillverkarens stora tub pasta. Fick iofs byta sen då jag monterade om lite och det gick åt över 8g Arctic MX-4.

Permalänk
Medlem

Inte köpt ny kylare sedan 2013.. Minns knappt om den kom med kylpasta då, men den har ju åkt av och på några gånger sedan dess p.g.a. uppgraderingar så då har det blivit köpt.

Permalänk
Medlem

Byter pasta i regel en gång på år.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Saligt:

Hur tycker du Noctuas är? Har använt Arctic Silver sedan länge men för några år sedan övergick jag till Kryonaut och är nöjd överlag.

Båda Noctuas är bra - precis som med de flesta i toppen så påverkar en bra applicering oftast mer än vilken pasta man har, enligt min begränsade erfarenhet. Men jag håller mig undan för okända pastor. Körde AS5 tidigare, men då den leder ström så har jag övergått till Noctuas, MX4 eller nu senast Kryonaut.

PS. jag brukar aldrig byta för att en kylpasta blir gammal, inte än iaf. Har inte upplevt försämrad kylning över tid. Gamla datorn med i7 8700K, D15 och Noctua kylpasta tuffar på sedan i7 8700K släpptes (köpte nära release) med temps runt 32-34c idle, och går väl upp till ~75-78c om jag loopar Cinebench R23 i 30 minuter. Genomsnittlig dator kanske jag har 2-3 år, varpå den jag uppgraderar från ofta får agera server.