dela calender mellan enheter/personer - gmail - office365 etc, har ni förslag?

Permalänk
Medlem

dela calender mellan enheter/personer - gmail - office365 etc, har ni förslag?

Howdy

server?!?, lite server ere iaf..hittade inget lämpligt subforum, hoppas det blev rätt.

Jag har en kompis som behöver dela kalender på ett smidigt sätt mellan olika enheter(även mail förstås)

ev via en egen domän men det kan också fungera genom ex office 365/gmail etc

kollar lite på cpanel men dom som finns där verkar inte så bra/uppdaterade

har ni något tips?

mvh /h

Permalänk
Medlem

Hotmail fungerar så, Gmail fungerar så, iCloud, i princip alla moderna plattformar med webbmail fungerar så. Skulle undvika allt med SMTP/IMAP stöd för valfri emailklient, blir i princip alltid synkstrul.

Med det sagt vet alla med Hotmail/Exchange att kalenderposter för födelsedagar förökar sig, speciellt om man byter tidszon.

Jag har gMail med egen domän samt hotmail, båda fungerar ok men skulle välja gmail idag.

Permalänk
Medlem

Hej och tack för svar

Är det den här du menar https://workspace.google.com/business/new-business/ ?
då kan man köra/regga egen domän och även köra kalender funktion?

/h

Permalänk
Medlem

Har 365 family (vi har eget domän också, genom godaddy, lite dyr registrar men ville inte använda googles alternativ och enda som funkar direkt till personliga 365, vill man köra på 365 business funkar valfri registrar. Men avråder starkt användning av Loopia som ska ha betalt 120kr+ bara för att du ska få ändra NÅGRA av dns posterna - och inte de som behöver ändras, kräver massa kontakt och skitsnack med support för att få det funktionellt.
Men iaf så kostar gmail och 365 typ samma men du får 1tb OneDrive genom MS.), och min gmail kalender samt schema kalendern som är importerad från universitetet till Outlook. Har tillgång till alla genom Outlook appen genom att logga in på gmail och Outlook mailen på t ex android mobil, iphone, MacBook, vet inte hur kalendern visas i win11 men använder den genom Outlook programmet där, bör väl gå att få syncad till lilla kalendern man får upp vid klick på klockan men inte orkat fixa det.

Permalänk
Avstängd

Jag hittade en metod som kanske kan funka för att få valfri domän från valfri registrator (heter det så?) till en Office 365 för privatpersoner, enligt instruktioner i denna tråd (de första svaren har fel, kolla längre ner efter det från puppydawgy): https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/i-have...

Hade varit rätt nice, nu betalar jag typ 400 per år bara för "epost" hos loopia som inte alls är lika bra integrerad i appar och liknande som GMail, Hotmail och liknande. Ska bara orka ta tag i det, det är alltid lite mekigt att ändra med domäner och så.

Permalänk

Nextcloud! Kalender, lagring etc. Antingen självhostat på egen server eller via en leverantör. Jag har kört på Hetzner i 2 år nu utan problem https://www.hetzner.com/storage/storage-share för en femtiolapp i månaden inkl 1TB lagring.