Elon Musk kovänder – vill köpa Twitter igen

Permalänk
AKA AudioBamse
Skrivet av Kyraal:

Det har de ju redan tagit upp i den här tråden.

Okej, läste igenom hela tråden, så om jag har förstått saken rätt:

1. Musk sprider högerextrem propaganda eftersom han stödjer USAs förre president Donald Trump.
2. Musk sprider Kremls propaganda eftersom han tycker att Krim-halvön borde tillhöra Ryssland, och han tycker man borde folkomrösta om ockuperade områden i Ukraina ska tillhöra Ryssland.

Om jag förstått denna kritik korrekt, så håller jag inte alls med punkt 1. USA är inte ett perfekt land, man kan ha många skarpa synpunkter på hur dem sköter sig, men att kalla deras folkvalda presidenter och regeringar för saker som "högerextrem" tycker jag är dumt.

Punkt 2 är väl inte att Musk har spridit rysk propaganda? Han hade väl snarare en åsikt om att omröstningar och låta Ryssland behålla Krim-halvön är en lösning på fred. Jag håller själv inte med Musk här, men jag skulle nog inte säga att han direkt "sprider Kremls propaganda".

Musk är säkert ingen perfekt person och han har säkert haft knasiga ideér, men jag skulle nog inte gå så långt som att kalla honom kreml-vänlig eller högerextrem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaleid:

Stämmer inte, Sverige produceras massvis med rika personer. Men inte så att denna politiska nyliberalism har gynnat landet i sin helhet...men det är en annan diskussion (där vi dumt nog väljer att amerikanisera oss..)

Sverige har varit "amerikaniserade" ändå sedan utvandringen började (ganska människor kom nämligen tillbaka till Sverige), det är bara att du vänjer dig. Ungefär 4% av hela jäkla USAs befolkning har släktingar i Skandinavien. Exceptionellt många svenskar har hundratals släktingar i USA . Sverige är på sätt och vis en del av USA och ja, vi är kraftigt influerade av USA och kommer så förbli.

What? Nu kommer du in på ett helt annat ämne, "politisk nyliberalism", vad svamlar du nu om, förklara eller håll dig till ämnet.

Permalänk
Inofficiell ambassadör
Skrivet av Hakeemzo:

Om Musk är så Pro-Kreml, varför skicka han då Starlink till Ukraina som har hjälpt dem oerhört mycket med kommunikation? Han sa att det är ett sätt att avsluta kriget att erkänna Krim-halvöns ägo till Ryssland. Jag har inte tolkat det som att han tycker så, utan att det är ett sätt för avsluta konflikten.

USAs regering köpte starlink-mottagare av hans företag och skickade till Ukraina. Det är väl ändå en ganska stor skillnad. Vidare har i princip samtliga kunniga på ämnet uttalat om-och-om igen att det inte går att att förhandla med en motpart (Ryssland) som tar varje eftergift som ett kvitto på att det lönar sig med aggresiva handlingar. Vi har ju liksom försökt det här nu när Ryssland annekterade krim, och igen när de hjälpte separatisterna i Donbass. Ska vi verkligen prova det en tredje gång och tro att dem verkligen nöjer sig den här gången?

Visa signatur

Mobo Aorus B550 Pro V2 CPU Ryzen 5600X RAM Corsair Vengance 16GB @ 36000 MHZ
GPU MSI GTX 1080 ti Gaming X Skärm Acer X34A

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hakeemzo:

Om Musk är så Pro-Kreml, varför skicka han då Starlink till Ukraina som har hjälpt dem oerhört mycket med kommunikation?

När påstod jag att han var Pro-Kreml?

Jag sade att han spred Rysk propaganda angående krim-halvön och formulerignar som "as it has been since 1783 (until Khrushchev’s mistake)." Vilket också är sant, det är en återupprepning av ett rysk-imperialistiskt perspektiv.

Varför han väljer att återupprepa dom formuleringarna och perspektiven vet jag inte.

Jag har aldrig sagt att han är Pro-Kreml.

Jag säger att han lyfter samma perspektiv och argumenterar för en sak som ligger mycket i linje med det som ryska propaganda-apparaten pumpar ut.

Permalänk
Medlem
Skrivet av makatech:

Sverige har varit "amerikaniserade" ändå sedan utvandringen började (ganska människor kom nämligen tillbaka till Sverige), det är bara att du vänjer dig. Ungefär 4% av hela jäkla USAs befolkning har släktingar i Skandinavien. Exceptionellt många svenskar har hundratals släktingar i USA . Sverige är på sätt och vis en del av USA och ja, vi är kraftigt influerade av USA och kommer så förbli.

What? Nu kommer du in på ett helt annat ämne, "politisk nyliberalism", vad svamlar du nu om, förklara eller håll dig till ämnet.

Nej, det är i-n-t-e ett annat ämne. Det handlar om politiska ideologier där folk ger upp om demokratisk ägande till förmån för privata vinster, som ofta är i strid med ett lands gemensamma intressen.

Om du missförstod så jäkla mycket så kanske det inte går att förklara för dig.

Visa signatur

7600x (Scythe Ninja 5), 32GB 6000cl36, Gigabyte X670 Gaming X AX, 8TB m.2/nvme, 4TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, Gigabyte 3070 eagle 2.0, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750..
LG B1 65" SMSL C200 DAC, Topping LA90, Guru Audio Junior+, Nintendo Switch OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nivity:

Komiskt att läsa folk skriver att Musk behöver förmyndare, är korkad osv.
Fast han är mer framgångsrik än någon här med rätt stor säkerhet någonsin kommer bli ¯\_(ツ)_/¯
Och såklart börjar folk dra in politik på Sweclockers som vanligt

Förlöjliga en person som Musk är bara komiskt i mina ögon. Sen behöver man ju inte tycka om personen eller ha liknande åsikter.

Alla är olika, vissa hyllar snubben som en gång i tiden sålde Eiffeltornet utan att äga en atom av bygget. Betyder det att han står för något att se upp till? Knappast.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaleid:

Nej, det är i-n-t-e ett annat ämne. Det handlar om politiska ideologier

Det kommer garanterat spåra ut rejält här på Sweclockers om vi ska börja diskutera olika politiska ideologier men lycka till, jag hoppar själv denna tråd. LoL

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sarato:

Det är väldigt mycket snack före verkstad.
Tesla som företag gör undermåliga bilar som har stora brister som spontana bränder och buggar i mjukvaran som gör att folk nästan kör ihjäl människor. Sedan att de aktivt kämpar emot fack och kollektivavtal känns än mer sorgligt.

SpaceX är enbart hype och inget annat. De tillför inget mer än vad NASA redan gör.

Boring Company uppfann tunnlar där bara en bil i taget kan åka längs en linje istället för att bara göra tåg som hade varit snabbare och mer effektivt. Slöseri på skattebetalares pengar på något som annars hade varit bättre och billigare.

Och majoriteten av aporna med Neurolink har dött vilket jag skulle anse är djurplågeri.

Elon Musk säljer ormolja och alla köper hypen.

Är det därför NASA var på total dekis och man var nära inpå att sluta skicka upp raketer tills det att privata företaget SpaceX byggde prisvärda raketer med återanvändningsbara boosters? Det är direkt felaktigt att SpaceX inte tillför någonting mer än vad NASA gör.

Jag vet heller inte vad du menar när du skriver att Tesla skulle fatta eld i annan utsträckning än något annat fordon.
Här har någon satt upp en lista på alal kända bränder i Tesla bilar https://www.tesla-fire.com/.
Där kan vi enkelt se att det är totalt 134 kända fall dokumenterade varav många är rena olyckor, dvs smällar rakt in i diverse fundament. En del av de fall där det börjat brinna vid laddning beror dessutom säkert på undermålig elinstallation.

"Bensinbilar" har också fattat eld i alla tider. Backspegeln på familjens gamla Toyota tog eld när den stod parkerad, ska vi klassa Toyota som "snake oil" också?

Tesla är heller inte certifierat för autonom körning nivå 5 (det finns ingen sådan bil ännu). Det innebär att föraren måste vara beredd att ta över så man kan inte hålla mjukvaran ansvarig för att någon blir påkörd. Föraren av bilen ska ha kontroll på bilen.

Du får tycka vad du vill om Musk och hans företag men det du skriver här är direkt felaktigt och underminerar det arbete som tusentals ingejörer utför på både Tesla, SpaceX, Neuralink och Boring Company.

Permalänk
Medlem

Folk kan Musk hur mycket de vill men han är oavsett vad en skurk från en Philip K Dick-novell.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Sötast
Skrivet av Sarato:

Så du tycker inte att ovilja att ge sina anställda schysta villkor och att han medvetet saboterar kollektivtrafik för att sälja fler bilar inte ens är någorlunda korrupt och ondskefullt?

Du missförstår mig. Jag har redan en konspirationsteoretiker i familjen, det är dränerande nog som det är!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Allexz:

Du missförstår mig. Jag har redan en konspirationsteoretiker i familjen, det är dränerande nog som det är!

Var ligger konspirationsteorin? Det är allmänt känt att han aktivt jobbar emot arbetarnas fackliga rättigheter.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Quizmästare Malmö 2022

Gött kanske tesla aktien dyker igen så man kan köpa in sig "billigt".
Har köpt och sålt den några gånger nu. Går fan alltid upp igen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Allexz:

När jag såg detta så tryckte jag purge på minnet av det jag hunnit läsa innan och ignorerade resten av texten.

Ps, liten fråga: Har man använt nasas raketer för att skicka personal och material till rymden/iss det senaste decenniet innan spacex började skicka upp personal i rymden?

Verkligehetsförankring är bra när man skriver sådana inlägg

Edit, kunde inte låta bli att skrolla upp och läsa lite till.
Angående hans 15 avlidna apor.

https://i.imgur.com/XFsyRyE.png
Perspektiv?

Resten av din goja orkar jag inte ens röra....

Håller med, Spacex är ju den effektivaste rymdfarten någonsin, med marginal på åtminstone 10x antagligen ännu mer

Ingen annan har ju landat raketer som kan nå omloppsbana, de flyger raketerna 10x gånger styck, …

Sen är ju inte allt hans förtjänst på långa vägar, men att kalla dem för nasa-nivå är bara skrattretande

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hakeemzo:

Om Musk är så Pro-Kreml, varför skicka han då Starlink till Ukraina som har hjälpt dem oerhört mycket med kommunikation? Han sa att det är ett sätt att avsluta kriget att erkänna Krim-halvöns ägo till Ryssland. Jag har inte tolkat det som att han tycker så, utan att det är ett sätt för avsluta konflikten.

PR.. Starlink är ett publicitetsverktyg i mångt och mycket, inte för att det inte fungerar, men det är en ny produkt som han pushar hårt på, och ett sånt system är relativt lätt att aktivera där det behövs när det behövs.

Visa signatur

SNÄLLA CITERA MIG OM NI VILL ATT JAG SKA HITTA TILLBAKS TILL TRÅDEN

Permalänk
Medlem

Musk är tyvärr den sortens människa som alltid vill stå där solen skiner som allra mest, och det innebär rätt ofta extremt kontroversiella åsikter. Hans lägger sig gärna i sånt som han inte förstår, ett exempel är den där dykaren som han kallade pedofil för att han kritiserade Musks's 'ubåt' som ändå inte hade kunnat navigera grottsystemet.. När hela den grejen hände så fick jag definitiva vibbar av en människa som växt upp och omgett sig av lismare som bara hejar på och säger 'ja ja ja!'.. Hur den stackars mannen inte kunde få rätt i amerikansk domstol begriper jag inte .. Jag vet att just såna här fall nästan aldrig fungerar, men Musk kallade en kritiker för pedofil och påstod sig ha solklara bevis för sina påståenden, och sen hade han inga bevis trots allt.. Märklig historia.

Det andra problemet är att Musk har en extremt stor publik på bland annat twitter, så när han säger nåt, hur dumt det än är så blir han kallad för både 'gud' och 'världsledare' och han spekulationer blir till viss del opinionsbildande hos extremt många människor.. Som bevisats av de senaste 2 pollsen han har haft, antalet människor som var pro-russia i dom var ansenligt högt .. Nu vann rätt svar i båda, men jävlar vad nära det var att det blev helt fel .. Men ja, vet inte vart Musk läser sina nyheter eller får sin historia ifrån, men han använde "Kruschev's mistake' som argument i sin första poll, viket är en ganska underlig grej att nämna alls, speciellt eftersom det är en åsikt, inte ett faktum.

Visa signatur

SNÄLLA CITERA MIG OM NI VILL ATT JAG SKA HITTA TILLBAKS TILL TRÅDEN

Permalänk
Medlem
Skrivet av devhdc:

PR.. Starlink är ett publicitetsverktyg i mångt och mycket, inte för att det inte fungerar, men det är en ny produkt som han pushar hårt på, och ett sånt system är relativt lätt att aktivera där det behövs när det behövs.

Är Starlink bara PR? Nu har inte jag exakta siffror såklart, men nätverket är en signifikant del av alla satelliter som någonsin skjutits upp och uppskjutningarna har kostat groteska mängder pengar trots återanvända raketer. Ingen annan är ens nära att kunna göra något liknande, för att det skulle kosta alldeles för mycket.

Det är en enorm teknisk framgång som kommer gynna mänskligheten på alla glesbebygda platser med dålig eller ingen infrastruktur. Tror du grovt underskattar lösningen

Igen: Starlink är inte Musk själv som skapat, han har många smarta människor anställda, men utan SpaceX hade det helt enkelt inte gått att göra detta i närtid

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

Är Starlink bara PR? Nu har inte jag exakta siffror såklart, men nätverket är en signifikant del av alla satelliter som någonsin skjutits upp och uppskjutningarna har kostat groteska mängder pengar trots återanvända raketer. Ingen annan är ens nära att kunna göra något liknande, för att det skulle kosta alldeles för mycket.

Det är en enorm teknisk framgång som kommer gynna mänskligheten på alla glesbebygda platser med dålig eller ingen infrastruktur. Tror du grovt underskattar lösningen

Low-earth orbit satelliter är banbrytande, absolut och SpaceX's implementation av dom är fantastisk.. Jag sa aldrig att det inte fungerade, utan jag sa just precis ATT det fungerar .. men folk har lite skev bild av Ukraina situationen och Musk's involvering i Starlink vad det gäller Ukraina .. Folk tror att det var hans idé (p.g.a. hur han annonserade ut det på twitter så förstår jag även varför folk tror det) och att det är han/ SpaceX som finansierar hela den grejen, mycket för att Gwynne Shotwell sa att det var deras idé och koncept fullt ut att ge terminaler till Ukraina, hon sa till och med att ingen gett dom pengar för det.. Men det är ju Amerikanska regeringen som initialt gjort en beställning på 1330 terminaler, och Gwynne Shotwell som är nån form av boss på SpaceX fick backa sin historia där, och erkänna att det var amerikanska staten som finansierat det .. Men till SpaceX's heder (eller ska vi kalla det skadekontroll? lol) ska även nämnas att dom utökade och donerade ytterligare 3670 terminaler så att det blev 5,000 totalt.

Visa signatur

SNÄLLA CITERA MIG OM NI VILL ATT JAG SKA HITTA TILLBAKS TILL TRÅDEN

Permalänk
Medlem
Skrivet av devhdc:

Low-earth orbit satelliter är banbrytande, absolut och SpaceX's implementation av dom är fantastisk.. Jag sa aldrig att det inte fungerade, utan jag sa just precis ATT det fungerar .. men folk har lite skev bild av Ukraina situationen och Musk's involvering i Starlink vad det gäller Ukraina .. Folk tror att det var hans idé (p.g.a. hur han annonserade ut det på twitter så förstår jag även varför folk tror det) och att det är han/ SpaceX som finansierar hela den grejen, mycket för att Gwynne Shotwell sa att det var deras idé och koncept fullt ut att ge terminaler till Ukraina, hon sa till och med att ingen gett dom pengar för det.. Men det är ju Amerikanska regeringen som initialt gjort en beställning på 1330 terminaler, och Gwynne Shotwell som är nån form av boss på SpaceX fick backa sin historia där, och erkänna att det var amerikanska staten som finansierat det .. Men till SpaceX's heder (eller ska vi kalla det skadekontroll? lol) ska även nämnas att dom utökade och donerade ytterligare 3670 terminaler så att det blev 5,000 totalt.

Starlink i Ukraina är absolut de som spelar fulspel, det håller jag helt med om. De hade kunnat vara mer öppna, inte så att Musk gjorde en goodwill med alla dessa containrar eller att aktivera dem i regionen

Permalänk
Moderator

*tråd rensad*

Tråden handlar om [Insert artikelrubrik här], kan ni vara snälla och inte dra igång sidospår?

/Vzano, Moderator

Visa signatur

Citera om du vill ha svar!
Tycker du om sidospår? :D Besök The Wiki Game
Har du fråga angående modereringen? PM till Moderatorerna eller Kontaktformulär

Permalänk
AKA AudioBamse
Skrivet av Vzano:

*tråd rensad*

Tråden handlar om [Insert artikelrubrik här], kan ni vara snälla och inte dra igång sidospår?

/Vzano, Moderator

Började bli lite orolig över att vi skulle vara till besvär, ber om ursäkt för det! Ska i framtiden hålla mig kortare och mer on-topic.

Tackar i övrigt Kilroy för en intressant diskussion.

Permalänk
Forumledare

*Tråd rensad igen*

Lägg ner Trump vs Putin och liknande sidospår, det hör ej hemma i denna tråden (eller på Swec för den sakens skull).

Visa signatur

Synpunkter eller frågor gällande forumet, modereringen o.l.? Då kan du antingen pm:a mig eller kontakta oss via kontaktformuläret.
Danskjävel så krattar som en skrivare...