Nvidia: "Runt 50 12VHPWR-incidenter totalt – glappkontakt orsaken"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Brodholm:

Då håller vi med varandra i mycket. Ville bara förtydliga och inget illa menat.

Jag jobbar med produktutveckling och som konstruktör och har haft flera kurser/klasser inom detta så jag har en del insikt i själva processen. Så ville belysa en del av arbetet som kanske inte är helt självklart. Vi gör mycket prototyper och specialanpassade produkter/maskiner åt kunder så har mycket erfarenheter med dessa simpla självklara felen som missas.

En klassiker som jag fått berättat är när ABB tillverkad och monterade ihop en gigantisk transformator. Problemet var bara att ingen hade tänkt på att kolla om den gick ut genom den gigantiska porten i lokalen. Alla bara antog att den skulle gå igenom för de hade aldrig varit ett problem tidigare. Det slutade med att de fick riva väggen runt porten för att få ut den till slut. Ett väldigt simpelt och korkat problem som de bör ha tänkt på. Men alla missade det.

Att något är CE-märkt betyder i princip bara att tillverkaren garanterar att en produkt följer alla kraven som finns i EU på produkten då det är tillverkaren själv som gör själva CE-märkningen/certifieringen på sin egen produkt. Ibland krävs det att ett externt organ certifierar det. Då produkten i detta fall ser ut att fungera enl alla kraven när den är korrekt/helt istoppad gör nog att de klarar sig.
I manualen/instruktionen som alltid görs när man gör en CE-märkning så står det alltid utförligt hur och vad man ska göra, att man inte ska vara i ett dåligt mentalt tillstånd när man använder en maskin etc. Detta för att täcka sig som tillverkare. Om jag skulle gissa så står det säkert i instruktionerna att man måste verifiera att kontakten är helt instoppad och inte kan åka ut, och att det inte ligger några partiklar på kontaktytorna och att de är rena och fina med mera.

Jag har ingen häst i det här racet så att säga. Hoppas bara att vi får en bra kontakt till slut. Har aldrig varit ett fan av de äldre "molexkontakterna" och ser all utveckling framåt som positivt. Att det sen uppkommer en del problem på vägen är inget i mina ögon konstigt. Att vara en early adopter är alltid lite riskabelt. Viktigast är nu att vi ser en ny revision och att tillverkarna bestämmer sig om en enad strömförsörjningskontakt. Helst på alla andra kontakter också. Om det är denna eller någon annan spelar för mig ingen roll. Men att vi ska ha 4-pin cpu, 8-pin cpu, 24-pin moderkort, 6 och 8 pin gpu med mera är för mig inte helt optimalt. Hoppas verkligen att AMD, NVIDIA och INTEL enas nu och kommer fram till något universalt tillsammans.

Ja visst kan det vara så att de löst risken genom att i manualen beskrivs korrekt användning. Men det brukar vara en sista utväg om det verkligen är omöjligt att släcka risken genom ett ändra produkten. Så kanske riskanalysen skedde i ett sent skede av utvecklingen vilket inte heller är särskilt bra.

Jag håller med om att det i möjligaste mån borde vara samma kontakter till allt, som är säkra och lätta att ansluta

Jag är inte heller berörd personligen. Är mest att det stör mig när man skapar lösningar på problem som egentligen inte finns, och som lök på laxen stressar man och så blir det inte hrs.

Och visst sköter vi CE-processen själva. Men vid en revision så vill man ju att saker ska vara som de ska, och då är det bättre att de är som de ska även mellan revisioner. Det är nog det som är tanken.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Drunk3n_M4ster:

...onekligen spännande kommentar från NVIDIA, sådant kan lätt skapa distans och glapp i tilltro hos entusiasterna som köper produkterna.

yepp, samt, det KAN fan inte vara så svårt att göra en ny kontakt som utan att behöva lägga till kraft eller knyck för att monteras ordentligt.

om inte, då är de fan fel på kontakten / produkten, och där med skylla på användarna / kunderna är magstarkt.

Visa signatur

|Workstation: AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz | ASRock X670E | AMD Radeon 7900 XT | 32GB DDR5 | NVMe 2.0TB | HDD 4.0TB |
|VMware rig: AMD Threadripper 2920x | ASUS PRIME X399-A | 24GB DDR4 | 10TB Storage |
|HTPC: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz | Gigabyte B450M DS3H | Radeon Vega 8 | 8GB RAM | SSD 120GB | *Test rig för div Linux distar, drivers m.m.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DasIch:

Klicket från 8-pins kontakterna är inte alltid så tydligt heller. Nu när jag senast höll på att fixa, med detta med kablar i bakhuvudet, var det en 8-pinnare till grafikkortet som jag inte hörde klicka i. Fick testa att den verkligen satt och det dubbelkolla.

De nya kontakterna är säkert svårare, men de gamla är knappast perfekta heller.

Nä, i ärlighetens namn så skiter jag i ljuden. Jag kollar om kontakterna bottnar. För CPU så har man fått deformerade tummar ett antal gånger. Det känns ju ärligt inte som att nya kontakten är det verkliga problemet. Det har ju krävts allt för stor kraft i flera år att ansluta saker korrekt. Det är om än långsökt inte så jävla verklighetsfrånvarande att folk smashar in RAM åt fel håll.

Visa signatur

Ryzen 5900X | 32GB G.Skill CL14 3866MT/s | 7900 XTX | Asus Strix X470-F

Permalänk
Medlem

Ovanligt korkad kontakt om man nogrant måste trycka den på plats.
Nvidias kommentar på det hela var bara konstigt, vill de säkerställa ett korrekt montage så finns det andra lösningar än att monter dit sladden innan montage.
Nvidia borde återkalla dessa kort och ersätta dem med en bättre lösning.

Permalänk
Medlem

Vet inte om det nämnts innan, men NVidia stämdes av en privatperson i USA i mitten av November. Man kan som bekant stämma vem som helst för vad som helst, så att det finns en stämningsansökan säger inte så mycket.

Den som vill bilda sig en egen uppfattning kan läsa stämningsansökan, Genova v Nvidia.