Ubisoft återvänder till Steam

Permalänk
Medlem
Skrivet av StenmanJones:

Xbox-appen tycker jag är bäst, då slipper man launcher och kan starta spel som på den gamla goda tiden med genvägar på skrivbord/start-meny.

Hehe ja, särskilt med tanke på att launchern är den sämsta.
Ps, har man tex Gsync med windowed aktiverat och klickar in på launchern så blir hela datorn ca 10-15fps. Man måste in i drivers för att ställa detta. :/

Visa signatur

I7 12700K, Asus RTX 3080 TI, Alienware AW3423DW och annat smått o gott.

Permalänk
DingDongerMcDongface
Skrivet av Xyze:

Jag har för mig att jag har gjort det, men minns inte 100% säkert.
När jag startar Rainbow Six: Siege via steam så behöver jag aldrig logga in i Ubisoft Connect. Det startar i bakgrunden och sedan startar spelet. Jag behöver inte trycka på play igen eller något sånt heller.

Svinbra tips haha, ska helt klart kolla in det! Du har säkert rätt i att det är en grej, sist jag spelade något som krävde Ubisoft Connect var säkert typ ungefär samtidigt som Jesus gick i sandaler, så det förvånar mig inte att det finns en bättre lösning nu

Permalänk
Medlem
Skrivet av Triton242:

Nu väntar vi bara på att alla andra streamingtjänster skall inse att man skall samlas under ett och samma paraply.

Det är inte tillnärmelsevis samma sak dock. Att saker inte finns på Steam beror egentligen bara på företagspolicy - de tror att de kan sälja lika mycket i sina egna butiker och vill inte betala avgiften till Valve. Sen vill de dessutom ha telemetrin och göra reklam för sina andra spel, men de kan du ju göra i en launcher eller inuti ett annat spel om de bara vill - det är avgiften till Valve som är det viktiga. Grejen med streamingtjänster är att själva tjänsten kostar pengar. Det hade absolut gått att ha en tjänst som har allt och kostar uppåt tusenlappen, men då är vi tillbaka i precis det problemet som var med kabelTVn - att dyrare program (speciellt sport) sponsrades av folk som inte hade något intresse av dem. Visst suger det att behöva hålla på och byta tjänster, men det är åtminstone billigare än vad vi hade.

Sen kan jag trösta dig med att vi säkert snart kommer att ha en tre-fyra streamingtjänster globalt, för det är så marknaden brukar fungera. Det lär inte bli billigare för dig, bara.

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Medlem

Som vanligt liksom Activision lämnar och sedan återvänder pga pengar...

Steam anser jag är själva PC plattformen för ALLA spel som släpps.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Medlem
Skrivet av Daemon:

GTA 5 som krävde typ EPIC, steam, Rockstar social club och games for windows eller något dylikt igång samtidigt

Det har aldrig hänt.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X3D | EVGA GeForce RTX 3080 10GB FTW3 ULTRA | ASUS ROG Strix B450-F Gaming | Corsair RM750X V2 | Crucial Ballistix Sport LT 3200MHz 16GB | Samsung 980 Pro 1TB | Crucial MX500 2TB | NZXT H500

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Om de gör det bra så sure why not. Men fan vad dåligt kodade de andra klienterna varit. Prestandaproblem och buggar är bara förnamnet. De har ju såklart blivit bättre men nä, håller mig till Steam i princip enbart. Annars köper jag inga spel.
Vill slippa deras launchers när man kör via Steam också.

Ta tex Anno 1800, jag var rätt sugen på det spelet vid släpp men iom att de plockade bort från steam så köptes det aldrig. Och idag är jag nog rätt nöjd med det iom alla prestandaproblem spelet dragits med.

Steam var dålig i början med och det tog några år innan det blev lika bra som det är nu

Permalänk
Medlem
Skrivet av pine-orange:

Steam var dålig i början med och det tog några år innan det blev lika bra som det är nu

Bilar var ganska dåliga i början av 1900-talet, men jag tror du har högre krav på nya bilmärken som utvecklas idag.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X | 32 GB Corsair Vengeance 3200 MHz | ASUS TUF Geforce RTX 3080

Permalänk
Medlem
Skrivet av L'ombra:

Bilar var ganska dåliga i början av 1900-talet, men jag tror du har högre krav på nya bilmärken som utvecklas idag.

Det är inte riktigt jämförbart. Bilar behöver uppfylla lagstiftade kvalitetskrav, det behöver inte Steam och liknande plattformar göra.

Permalänk
Medlem

De kan ju börja med att uppdatera cover-art på alla sina tidigare släppta spel. Det ser ju kriminellt fult ut i Steam-biblioteket p.g.a. att de inte lyft ett finger sedan gick över till uplay

Visa signatur

Motorola 68020 @ 42Mhz, AGA Grafik, 2MB RAM, 8MB Fast RAM, 2GB eMMC

Permalänk

Steam tar alldeles för stor del av kakan. Tråkigt om dom ska få monopol.

Visa signatur

NR200P || 5600X || 3080 Strix ||

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninotramp:

Steam tar alldeles för stor del av kakan. Tråkigt om dom ska få monopol.

Fast så som spelmarknaden "utvecklat" sig de senaste åren där det gick från att ha spel på en eller flera platformar (berorende på spel) till att flera platformar har monopol på viss del av utbudet genom att antingen äga eller betala sig till exklusivitet är ju inte direkt bättre.

Nu kommer spelen tillbaka till att inte vara specifika till att säljas endast via en enda onlineplatform utan vi får ett val.
Sen om alla sitter kvar på steam....well då hade vi allfall valet att välja steam, inte låsas in för att det är på en platform det finns tillgängligt.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 5800x3d | Asus B550m TUF Gaming Wi-Fi | G.Skill TridentZ Neo 2x16GB 3600MHz CL16 (hynix djr) | In Win 301 | Scythe Fuma 2 I Asus RTX 3070 Dual OC | Seasonic GX750 | Lots of unicorn vomit Laptop: Thinkpad E14 G2 4700U Kringutrustning: Cooler master Quickfire TK MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Sony WH1000XM3 | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Rift CV1 | Audio Pro Addon T14

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninotramp:

Steam tar alldeles för stor del av kakan. Tråkigt om dom ska få monopol.

Tycker personligen Steam är den enda klient som är användarvänlig av de 3 som är med i artikeln. Släpp spelen på så många man kan och låt folk få välja själva.

Visa signatur

PSU: Cooler Master V850 SFX Case: Lian Li O11 Mini
GPU:
RTX 4090 TUF OC CPU: Ryzen 5950x RAM: G.Skill 32GB Trident Z Neo Motherboard: Asus ROG Strix X570-i
Onkyo TX-RZ820 | Advance Paris X-A160 EVO | Dynavoice DF-8

Permalänk
Medlem

Själv har jag köpt alla normala AC spelen fram tills de flytta valhalla till Epic, absolut vägrar använda den klienten. Blir kanske o fixa när spelen kmr på steam. Men tills dess nopp.

Permalänk

Skulle alldrig förstå varför man skulle vilja instalera ubisoft horibla system. Gog kör mot äldre titlar och så ibland slipper man online drm när dom känner för det. Epic store ger dig hur mycket gratis spel som hälst tror jag har fått 30st ricktigt bra titlar och en 30 sådär spel. så även om jag alldrig försöker köpa spel på epic så spelar jag mycket av deras gåvor. EA är ochså en väldigt pissig online store. skulle avinstalera det om inte damen spelade sims 4 där.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ninotramp:

Steam tar alldeles för stor del av kakan. Tråkigt om dom ska få monopol.

De kommer aldrig att få ett monopol, eftersom Microsoft inte lär lägga av med sin butik. Dessutom har ju Ubi, EA och de andra alltid möjligheten kvar att starta egna butiker igen om de vill.

Steams andel är numer bara 30% på de första $10M. Därefter är det 25% en stund och 20% på det över $50M. Sannolikt gör de precis som Apple och Google och förhandlar om speciella villkor med de största kunderna. Skulle förvåna mig om det inte är det som ligger bakom de här vändningarna, att Steam har erbjudit bättre villkor.

Visa signatur

5900X | 6700XT

Permalänk
Avstängd
Skrivet av pine-orange:

Steam var dålig i början med och det tog några år innan det blev lika bra som det är nu

Än idag kan man inte förstora texten i steam-klienten utan att editera på 1500 ställen i en configfil. Alla andra program kan man som oftast ctrl-skrolla för att ändra storleken på texten

Permalänk
Medlem
Skrivet av KroesusSork:

Alla storhatade Steam när det kom, var det värsta som existerade på planeten. Idag har det alltså gått så långt att man sitter och "önskar" att saker ska finnas på Steam.

Känns som plastpåseskatten.

På den tiden fanns inga launchers, det närmaste som fanns var Battle.net (inte klienten, men att Blizzardspel hade inbyggd matchmaking, något man fick ha andra klienter som GameSpy till i andra spel på den tiden). Då kändes det helt onödigt att installera ett helt annat program, samt behöva vara uppkopplad för att spela sitt enspelarspel Half-Life 2. Det var dessutom fortfarande inte helt vanligt med fiber hemma, många satt fortfarande på ADSL och med fasta telefoner att ringa med, som inte var roligt i ett större hushåll.

Steam är fortfarande problematiskt, spel som står de ska uppdatera men vägrar att göra någon uppdatering, erbjudandefönstret vid uppstart som ej laddas, att den vill installera samma uppdatering i steam omstart efter omstart, navigering bakåt går inte alltid tillbaka till där man var utan någon godtycklig plats med mera. Men Steam fungerar ändå bättre än många andra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Jag gillar ju idén med konkurrens och jag tror inte monopolupplägget är bra föe någon branch i längden.
Får tillägga att jag tycker steam funkat bra fram tills idag även om de varit ganska ensamma på vad de gör.

Men ubisofts, eagames, rockstargames med flera löste ju egentligen inget med egna spelbutiker. För de erbjöd ju bara sina egna spel. Så spelet fanns att köpa på ett spel även efteråt - men det gav bara mer fragmentering. Och fler konton.
Så vägen de valde var ju inte bra för någon. Inte ens dem själva.

Om man ska ha konkurrens som ger mervärde med prispress och kvalite på tjpnsten så är det ju fler plattformar som fungerar som steam. Alltså med ett större utbud av spel från många olika speltillverkare.

Det är väl vara epic som har en sådan tjänst där även nya stortitlar finns med.

I know. Gog. Jag har den också men där lansers ju inte så stor del av årets större spelsläpp direkt.

Så jag tänker såhär.
Jag sörjer inte direkt dehär spelbutikerna som bara har sitt eget contetnt om de helt faller ihop. För de ger inget mervärde.
Epic och steam ser jag mervärde med däremot. Iaf möjlighet för att ge hälsosam konkurrens.

Edit:den här grejen med att skickas in i någon annans launcher när man köper något på steam eller epic känns surt fortfarande.

Exklusivitet är ju hur man försöker få ut sina tjänster idag. Speciellt när det gäller streaming av film och serier. Spelutgivarna har försökt med detta också, men tack vare att Steam varit så stort har det inte gått att göra likadant. Netflix må vara stora, men jämfört med t.ex. Disney och deras pengar så är Netflix knappt lite flimmer i marginalen.

Så jag är lite tacksam till Steam som lyckats vända tillbaka denna trenden. Sen så är konkurrens bra och att Steam tar 30% är ju rätt extremt, det enda berättigande för det beloppet är storleken på deras kundbas.

De olika plattformarna borde kunna enas om ett gemensamt interface mot sina tjänster. Som mjukvaruutvecklare så vet jag att den tekniska biten vore väldigt enkel att lösa, det svåra är att komma överens. Men det borde ju finnas något "gaming content alliance" där de alla kan vara med och jobba fram något gemensamt. På så sätt skulle klienten kunna vara frikopplad från spelat. Gillar du Steam, spela ditt Ubisoft-spel på Steam. Gillar du Epic games, spela till Blizzard-spel på Epic games. Och så vidare... På så sätt blir olika launchers ett icke-problem. Man kan helt enkelt använda launchern man gillar bäst.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elcentralen:

Skulle alldrig förstå varför man skulle vilja instalera ubisoft horibla system. Gog kör mot äldre titlar och så ibland slipper man online drm när dom känner för det. Epic store ger dig hur mycket gratis spel som hälst tror jag har fått 30st ricktigt bra titlar och en 30 sådär spel. så även om jag alldrig försöker köpa spel på epic så spelar jag mycket av deras gåvor. EA är ochså en väldigt pissig online store. skulle avinstalera det om inte damen spelade sims 4 där.

GOG är inte förkortning för Good Old Game längre. Köpte Cyberpunk 2077 där och det är ju inte lastgammalt.

Visa signatur

Ryzen 7 7700
Gigabyte B650 Eagle ax
2x16 GB RAM
Sapphire Radeon RX 7800 XT PULSE