Rtx 3070 ti stannar till vid uppstart.

Permalänk
Medlem

Rtx 3070 ti stannar till vid uppstart.

Godmorgon!
Detta är nog kanske egentligen inget problem, men jag tänkte att ni som kan betydligt mer än vad jag gör om sånt här kanske skulle kunna lugna mig lite 😛 Installerade mitt RTX 3070 ti igår., och när jag satte igång datorn efteråt så snurrade den igång för att sen stanna igen. Sen drog den igång efter 1-2 sekunder igen. Det har inte hänt efter det, men är lite nyfiken på vad det skulle kunna bero på, om jag har gjort något fel vid installation?

ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
AMD Ryzen 5 5600X
Corsair Vengeance LPX Black 16GB
GeForce RTX 3070 Ti ROG STRIX GAMING OC 8GB
Corsair CX650M

Tack på förhand/ Alex

Lade till specs.
Permalänk
Medlem

Antar att det är någon av de modeller med halvpassiv kylning.

Då är det helt normalt att det var ar upp vid start för att sedan stänga av kylningen då tempen under boot bör vara under tempen för när fläktarna ska börja snurra.

Brukar vara runt 50-60°c nånting fläktarna börjar gå igång på de flesta halvpassiva kort.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 3900X, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, MSI GTX 1070ti gaming oc@ 1979Mhz/8996Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem
Skrivet av Rouge of Darkness:

Antar att det är någon av de modeller med halvpassiv kylning.

Då är det helt normalt att det var ar upp vid start för att sedan stänga av kylningen då tempen under boot bör vara under tempen för när fläktarna ska börja snurra.

Brukar vara runt 50-60°c nånting fläktarna börjar gå igång på de flesta halvpassiva kort.

Kanske, men det låter typ som att det faktiskt stängs av för ett par sekunder.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Okiloc:

Godmorgon!
Detta är nog kanske egentligen inget problem, men jag tänkte att ni som kan betydligt mer än vad jag gör om sånt här kanske skulle kunna lugna mig lite 😛 Installerade mitt RTX 3070 ti igår., och när jag satte igång datorn efteråt så snurrade den igång för att sen stanna igen. Sen drog den igång efter 1-2 sekunder igen. Det har inte hänt efter det, men är lite nyfiken på vad det skulle kunna bero på, om jag har gjort något fel vid installation?

ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
AMD Ryzen 5 5600X
Corsair Vengeance LPX Black 16GB
GeForce RTX 3070 Ti ROG STRIX GAMING OC 8GB
Corsair CX650M

Tack på förhand/ Alex

Jag bara kom på en sak. Kollade lite innan jag köpte kortet, och det verkar lite som att mitt nätagg kanske ligger lite i underkanten för hur mycket som krävs. Kan det ha någonting med saken att göra?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Okiloc:

Godmorgon!
Detta är nog kanske egentligen inget problem, men jag tänkte att ni som kan betydligt mer än vad jag gör om sånt här kanske skulle kunna lugna mig lite 😛 Installerade mitt RTX 3070 ti igår., och när jag satte igång datorn efteråt så snurrade den igång för att sen stanna igen. Sen drog den igång efter 1-2 sekunder igen. Det har inte hänt efter det, men är lite nyfiken på vad det skulle kunna bero på, om jag har gjort något fel vid installation?

ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
AMD Ryzen 5 5600X
Corsair Vengeance LPX Black 16GB
GeForce RTX 3070 Ti ROG STRIX GAMING OC 8GB
Corsair CX650M

Tack på förhand/ Alex

Att datorn startar och stänger av sig är normalt vid första uppstart. Varför den gör det är för att den minnestränar (ställer in minnena på korrekt hastighet och latens).

Så om det bara skedde vid första uppstart är det alltså så det ska vara.

Visa signatur

Fractal Define 7 | Seasonic Prime Titanium 850W | Asus ROG Maximus X Hero | Intel i7 8700k @ 5Ghz | Thermalright TRUE copper w. 2x Noctua NF-A12x25 | 16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3600C18 | Asus GeForce RTX 3080 Ti TUF Gaming | Samsung 960 Pro 512Gb | Samsung 970 EVO 1Tb | 2x Samsung 850 EVO 1Tb @ RAID1 | Acer Predator X34

Permalänk
Medlem
Skrivet av shugge:

Att datorn startar och stänger av sig är normalt vid första uppstart. Varför den gör det är för att den minnestränar (ställer in minnena på korrekt hastighet och latens).

Så om det bara skedde vid första uppstart är det alltså så det ska vara.

Ok. Och det gäller även när man bara bytt ut en komponent? Jag har alltså inte ominstallerat något operativsystem utan bara bytt ut grafikkortet. Så tekniskt sett är det ingen "första" uppstart.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Okiloc:

Ok. Och det gäller även när man bara bytt ut en komponent? Jag har alltså inte ominstallerat något operativsystem utan bara bytt ut grafikkortet. Så tekniskt sett är det ingen "första" uppstart.

Det har inget med operativsystemet att göra om det sker direkt vid uppstarta. Då har det med moderkortet och BIOS att göra.
Kan vara samma princip (som med minnesträning vid försa uppstart) som skedde med nytt grafikkort.

Om det bara var vid första uppstart efter byte av en/flera komponenter, så är det inget att oroa sig över

Visa signatur

Fractal Define 7 | Seasonic Prime Titanium 850W | Asus ROG Maximus X Hero | Intel i7 8700k @ 5Ghz | Thermalright TRUE copper w. 2x Noctua NF-A12x25 | 16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3600C18 | Asus GeForce RTX 3080 Ti TUF Gaming | Samsung 960 Pro 512Gb | Samsung 970 EVO 1Tb | 2x Samsung 850 EVO 1Tb @ RAID1 | Acer Predator X34

Permalänk
Medlem
Skrivet av shugge:

Det har inget med operativsystemet att göra om det sker direkt vid uppstarta. Då har det med moderkortet och BIOS att göra.
Kan vara samma princip (som med minnesträning vid försa uppstart) som skedde med nytt grafikkort.

Om det bara var vid första uppstart efter byte av en/flera komponenter, så är det inget att oroa sig över

Jag vet att jag förmodligen går runt och nojar i onödan. Bara att när det är så jäklar dyra grejer man har att göra med, så vill jag inte att något blir fel 😛 Tack så mycket för hjälpen 😊