Ser ni fortfarande på traditionella tv-kanaler?

Permalänk
Medlem

Har inte haft TV hemma på snart 10 år. (Nog för att jag har en ny TV, men den används då inte till TV-kanaler).

Visa signatur

Ryzen 5800X3D | 64 GB Ram | 7900 XTX | Seagate FireCuda 520 2TB * 3

Permalänk

Några få ggr / vecka och endast för att andra i familjen vill ha det kvar.
Varje gång jag tittar uppstår samma frustration. Reklam nästan direkt man börjar kika. Sen spenderar man resterande tid till att fippla efter en kanal som inte har reklam och ett program man vill se. Slutar oftast med att jag stänger av igen..
Kommer aldrig skaffa linjär-tv för egen skull, den saken är klart.

Betalar mycket hellre extra för reklamfri streaming. Provar lite Discovery+ just nu, toppenbra och utan reklam om man betalar extra.

Permalänk
Medlem

Var nog 10 år senast.
Har väl kollat på det i en kort stund när man besökt föräldrarna, tar inte lång tid innan man lackar ur på reklamen och gör något annat istället.

Permalänk
Medlem

Mestadels sport, men ibland något random program, ingår ändå i hyran med BRFen.
Är dock Tele2, så har även tele2play vilket är skönt när man inte är hemma och vill se skidskytte eller något liknande

Visa signatur

*Citera för svar*
Work smart, not hard.

Permalänk
Medlem

BBC brit står på nästan alltid. Bästa kanalen med Qi, would I lie to you, 10 out of 8 cats does countdown och travel man.
Annars blir det filmer och serier som inte streamas på "mina" streaming plattformar.

Permalänk
Hedersmedlem

Har nog inte ens sett TV4-loggan på många många år! SVT kollar jag mer än gärna på, men då genom SVT Play.
Annars är det streamingtjänster som gäller 100%.

Såg en hel del på vanliga TV-kanaler fram tills att signalen försvann i min förra lägenhet och värden vägrade fixa den, men det är kanske sju eller åtta år sedan.

Permalänk
Medlem

Har en TV men kikar enbart på youtube och streamingtjänster på den, aldrig något annat. Här inte kollat på traditionell TV sedan 2012 i mitt eget hushåll. Och då var det Die Hard på Kanal 6 vill jag minnas, den råkade vara på när jag och polaren jag bodde med då startade TVn och tänkte att, ja, varför inte vi kikar på den. Men vi tröttnade samma sekund som reklamen drog ingång. Så vi skaffade filmen på annat håll och kollade istället...Så räknar jag bort det enstaka tillfället är det egentligen inte sedan 2010 jag kikat på det i mitt eget hushåll.

Ser inte vitsen helt enkelt. Det är liksom inte intressant det som går på TVn. Slår mig varje gång jag är hos föräldrarna och TVn är igång med typ Masked Singer eller let's dance...Hur fruktansvärt ointressant det är för mig.

När jag var mindre kollade man ju på allt däremot. Fångarna på fortet, gladiatorerna, stadskampen. You name it. Men sedan jag flyttade hemifrån har jag helt övergett det. Serier, film eller filmer från diverse youtubers täcker alla behoven jag har av underhållning.

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem

Det kanske beror på åldern (född tidigt 80-tal), men jag tycker fortfarande det finns en tjusning i att zappa runt på kanalerna och ramla in ett program som jag aktivt inte hade tittat på annars. Nu har jag inget stort svenskt tv-paket, men fullgott för att alltid hitta något intressant. Jag prenumererar på Sling TV, som är "amerikansk kabel-tv", i streamingformat för att komma åt ESPN. Den kanalen står på hela dagarna, och jag kan tänka mig att väldigt många traditionella tv-paket överlever för att det fortfarande finns väldigt mycket livesänd sport i tablån.

Visa signatur

En av två halvor i spelpodcasten Gejma.

Permalänk
Medlem

Jag har inte haft linjär TV inkopplad sedan jag flyttade för att plugga år 2015. Jag har inte saknat det heller!

Visa signatur

Desktop: Ryzen 7800X3D | Gigabyte Windforce RTX 4080 | Kingston Fury Beast DDR5 32GB @ 6000MHz | MSI MAG B650 | Arctic Liquid Freezer II 360 | Kingston KC3000 1TB + WD SN850X 4TB | Arctic Liquid Freezer II 360 | Phantek G360A | Corsair RM1000e

Laptop: Lenovo X1 Carbon G9

Permalänk
Medlem

Inte haft linjär-tv sedan någon gång på 10-talet. Reklam, dålig kvalitet och att man inte kan bestämma när man vill se är anledningen.
Streamar allt, alt. slänger in en blu-ray/uhd i spelaren.

Visa signatur

Laptop: Lenovo Legion 5 (Ryzen 5 5600H, 16GB, RTX 3060) OS: Windows 11 Pro

TV: LG C1 65" ✪ Konsol: PS5 (+2TB SSD, 4TB HDD), PS3 Fat (960GB SSD), PS3 Slim (500GB SSD), PS Vita
Reciever: Onkyo TX-NR676E ✪ UHD Blu-ray: Panasonic DP-UB820 ✪ CD-spelare: Onkyo C-7030
Högtalare: Focal Chorus 726, XTZ 10.16 ✪ Hörlurar: beyerdynamic DT 700 PRO X ✪ DAC/AMP: Fosi Audio Q4

Permalänk
Medlem

Kunde hända jag drog på vinterstudion på helg förmiddagarna, men de har ju Viasat sabbat. De började gå utför när Viasat fick köpa loss Hockey VM back in the day.

Permalänk
Medlem

Svarade "Ja, men streamar mer", men faktum är att jag uteslutande tittar på lokala filer, såvida det inte är just streamers eller youtubers jag ska titta på. Föredrar att ha mitt material lokalt, så det inte försvinner, redigeras, censureras eller inte går att nå på grund av problem med uppkopplingen.

Jag har linjär-tv. Roat mig med att bygga en egen streamingtjänst åt en bekant som inte har antenn.
Någon gång i månaden zappar jag runt en stund för skojs skull, precis som jag slår på vanlig radio ibland.

Det är inte alltid jag vill fundera över vad jag ska titta på ur ett jättebrett utbud eller få ett algoritmiskt förslag. Ibland vill jag få ett par val som inte är direkt knutna till mig och bara slå på något i bakgrunden. För sådana stunder har linjär tv (och radio) ett värde.

Visa signatur

Arch | 1440p 165Hz IPS | 7800X3D | 1080ti | 64GB@6GHz | SN850 2TB

Permalänk
Medlem

Jag har TV och tittar på linjär TV

Permalänk
Medlem

Inte sedan Netflix började strömma via Xbox.

Visa signatur

12900K | 32GB 6000 DDR5 | 3090 FE | PG259QN | Z790 Gaming X AX | SF750 | O11 Mini

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakd:

så dom slipper SVT/SRs försök att skapa flera galna Gretor och ge dom ångest för något dom inte kan påverka.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Medlem

Man KAN ju se riksdagsdebatterna via riksdagen.se, man KAN ju se Agenda via svtplay, men... Det känns så jävla fattigt och "lodigt" på något sätt att se det via internet och inte linjärt, så har kvar skiten

Visa signatur

Asus B550E-Gaming / Ryzen 5900X stock / Corsair Vengeance 32GB 3600 MHz CL18 /
ASUS TUF 4080 Gaming OC / Samsung 980 PRO 2TB PCI-Ev4 + 2TB WD Black NVME PCI-Ev3 / Corsair RM850x v2 / Acer Predator XB273UGX 1440p 270 Hz G-Sync / Phantek P500A / Arctic Cooling LF II 240mm / Evo 4 / Sennheiser IE 300 / Rode NT1-A
Synology 1621+ 6*16 / 1513+ 5*8 / LG CX 65" / XBox Series X
Ownit > Bahnhof

Permalänk
Medlem

Måste säga att jag är lite förvånad att det ändå är 6% som fortfarande primärt kollar på linjärtv. Visst, SVT har väl kanske sina guldkorn, men alla andra kanaler med casinoreklam en gång i kvarten är ju bara ren o skär cancer.
Med små undantag för korta stunder när jag varit hemma hos päronen elller så så har jag inte kollat på linjärtv på en 15 år nu o jag saknar det inte öht.

Permalänk
Medlem

Har TV, tittar mest på nyheter och väder. Resten är strömmat, filmer, SVT etc
Klarar inte av påtvingade pauser och avbrott (läs reklam)

Permalänk
Medlem
Skrivet av mahava:

Nej,när jag bytte tak förra året så bad jag dem ta bort TV antennen när de ändå höll på däruppe (fåglarna älskade antennen och 30 år av fåglar ger en hel del mossa på taket under om inte annat).

Enda gången de var ett problem var på julen ifjol, vi var hemma sjuka och kalle inte gick på nån digital tjänst alls (inte ens SVT kanal på internet) samt tjejen ville se det, så hennes päron riggade upp telefon mot deras tv och vi kollade på kalle i CAM version

Ja, vi stötte också på patrull med Kalles julafton. Jag tror att det fungerade att titta i webbläsare på SVT Play och jag därför kunde casta från iPhone till AppleTVn.

Annars har TV-antennen på huset varit nedmonterad i 6-7 år. Vi använde den inte innan dess heller så vi har inte haft linjär-TV sen vi bodde i lägenhet för >10 år sen. Jag har inte saknat det alls och man formligen drunknar i reklam de få gånger jag sett på linjär-TV hos någon gammal släkting.

Permalänk
Medlem

Har inte tittat på "linjär TV" på säkert....10 år kanske?

Kör uteslutande streaming tjänster när jag känner för det. Just nu har vi inte haft någon tjänst alls på flera månader.

Tittar ibland på SVT Play och TV4 Play, men det är sällan. Ibland på debatter via Youtube.

Permalänk
Medlem

Ingår ett enkelt kanalprogram från telia i månadsavgiften så jag har svt 1/2 osv gratis.

Händer ibland att jag slår på nyheterna och slötittar där, men annars är det mesta disney+ jag prenumererar på som streaming.

Permalänk
Musikälskare

Står inte ut med reklam samt propaganda så har inte kollat på TV på över 10+ år

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem

Streamer endast! Har inte kollat på vanlig tv på flera år.
Dels för all jäkla reklam men även för att det sänds så mkt skit xD

Visa signatur

Morderkort: Gigabyte Z790 Gaming X AX - Processor: Intel Core i7 13700K 3.4GHz - Grafikkort: ASUS TUF GeForce RTX 4090 24GB Gaming - Interminne: Corsair 32GB (2x16) DDR5 6000MHz Vengeance - SSD: WD Black SN850X 1TB Gen 4 & Seagate FireCuda 510 SSD 2TB - Processorkylning: Arctic Liquid Freezer II 360 - Datorlåda: Lian Li PC-O11 Dynamic Svart - Nätaggregat: ASUS TUF Gaming 1000W Gold - Tillbehör: Mus: Logitech G Pro Wireless, G502 Wireless, Tangentbord: Logitech G915 TKL Lightspeed Tactile, Headset: SteelSeries Arctis Pro Wireless, Skärmar: LG 42" C2, Dell S2417DG 24" 1440p

Permalänk
Medlem

Stor familj, ingen tittar på TV från TV-nätet, det är ett utdöende fenomen, vi har några streamingtjänster istället, tiden man spar på att slippa titta på menlös reklam kan inte mätas i pengar.

Permalänk
Medlem

Har inte sett på TV de senaste 15 åren sedan jag flyttade från föräldrarna

Visa signatur

Citera för svar

MSI Z490 MAG TOMAHAWK | Intel Core i7 10700K | Corsair 64GB DDR4 3200MHz | Asus GeForce RTX 3060 Ti TUF Gaming OC | Samsung 970 EVO Plus 1TB | WD Black 6TB Desktop Drive | Corsair RM750X 750W | Fractal Design Define R6

Permalänk
Medlem

Det händer att jag tittar på linjär TV, men inte är det ofta. Främst då nyheterna och melodifestivalen.

Permalänk
Medlem

På Spåret på TV enbart. Men det är gammal tradition.

Permalänk
Medlem

Japp. TV'n står på (nästan) förjämnan för att skapa en illusion av "liv" i hemmet.
Ibland tittas det t.o.m. på något program.

Permalänk
Medlem

Inte sedan jag flyttade hemifrån för tja 20 år sedan något nu, har ägt tv större delen av tiden men inte inkopplat för att se någon tv kanel sedan dess, De används de för streaming samt spel.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 7800X3D, 64GB DDR5, RTX 3070
Server: i7-8700k, 32GB DDR4, RTX2080
Steam deck + de fiesta konsoller.

Permalänk

Har inte tittat på tv på över 20 år