Nvidia prisjusterar Geforce RTX 4000-serien i Europa

Permalänk
Medlem
Skrivet av grasklippare:

Vänta lite här.. Så som du har formulerat dig innebär det ju en stärkning av SEK i förhållande till USD? Har det gått åt det hållet nu, eller menar du tvärtom?

En USD ligger för nuvarande på 11,2SEK, vilket är samma nivå som i Augusti, högsta noteringen var September på 12,3. Sen September så har USD-index gått från 114 till 104 så dollarn har generellt tappat senaste kvartalet. USD-index är dock fortfarande högre än var det i princip vart hela 2000-talet (var dock även väldigt hög 99-02).

Så ja, dollarn har sjunkit och priset har justeras (vilket nyheten handlar om).

Permalänk
Skrivet av Apachi:

Sedan oktober har USD/SEK sänkts med ~10% men det påverlar givetvis inte priserna...

Då finns det förmodligen fler faktorer än dollarkursen som spelar in för oss, OM dollarkursen ens är relevant. Vet vi ens med säkerhet att våra handlare betalar Nvidias grafikkort i US dollar?

Jag kommenterade utifrån artikeln och att den prisjusteringen skulle nödvändigtvis inte gynnas oss: "NVIDIA hat die Preissenkung nicht offiziell angekündigt und verweist nur auf der eigenen Seite mit den neuen Preisen drauf. Vermutlich handelt es sich auch einfach nur um eine Anpassung an den aktuellen US-Dollar/Euro-Kurs."