Tormek T-1, Horl 2 eller annan knivslip?
Hej på er!
Tänkte investera i en knivslip för köksknivar och undrar därför vad folk har för egna erfarenheter av det. Har efter en del fundering bestämt mig för att, åtminstone i nuläget, inte ge mig in i att lära mig att slipa själv för hand och då återstår att investera i en knivslip.
Det är främst två knivslipar jag spanat in. Den ena är Tormek T-1 som kom för lite över ett år sedan.
Länk: https://bagarenochkocken.se/koksknivar/knivslipar/tormek-t-1-...
Den verkar vara en riktigt bra knivslip. Det jag funderar på är om den funkar till alla knivar (både dyrare japanska knivar och europeiska) samt om det räcker med de två slipskivor som ingår i den (diamantskiva och brynskiva) för att få kniven riktigt vass. Vissa pratar om att man även bör investera i en läderstrigel och använda efter slipningen, är det något som är värt att införskaffa också om jag investerar in en T-1? Till de andra Tormek-modellerna verkar det även gå att köpa till en japansk sten, men tyvärr verkar det inte gå till T-1, och vad jag gillar med T-1 i förhållande till de andra modellerna är att den är simplare och passar bättre i käket.
Den andra slipen jag funderar på är Horl 2. Länk: https://www.kitchenlab.se/p/sharpener-horl-valnot/?dfw_tracke...
Till den går det även att köpa till fler stenar på 3000 och 6000 grit för ännu finare resultat. Problemet med denna är att den är låst till en vinkel på 15 eller 20 grader. Har någon här erfarenhet av Horl 2 eller möjligtvis båda knivsliparna? Vilken tror ni fyller sitt syfte bäst?
Det finns ju även Work Sharp, Sharpmaker etc. som jag också funderat på, men just nu lutar jag främst åt någon av dessa två om inte någon lyckas övertyga mig om annat
Tack på förhand!