Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Använda fläckborttagning svamp av melamin för få bort repor från lcd skärm

Permalänk
Medlem

Använda fläckborttagning svamp av melamin för få bort repor från lcd skärm

Har någon testat använda en magic eraser svamp för få bort repor på en matt lcd skärm?
Såg denna videon:
Ta bort repor skärm

Hittade en fläckborttagningssvamp på biltema av melamin. Har någon testad denna för få bort repor från en matt lcd skärm?
https://www.biltema.se/hem/stadning/svampar/flackborttagnings...

Tack!

Permalänk
SweClockers

Tror problemet är att du även kommer att ta bort antireflexbehandlingen, så ytan blir glattare i området som poleras av svampen. Använd på egen risk.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Medlem

Som ovan säger. Namnet till trots är det inget magiskt med dessa svampar utan det är en väldigt "finkornig" slipsvamp Har själv provat på lackad yta och det repar ordentligt även om reporna blir ytliga. Antireflexbehandling kommer med all säkerhet slipas bort.

Frågan är väl snarare om slutresultatet kan bli bättre (mindre dåligt) än det var innan genom att man ersätter/jämnar ut en större, djupare repa med en massa ytliga som inte syns lika mycket. Är repan så störande att du inte känner att du har något att förlora är det väl bara att köra på, annars skulle jag personligen inte göra det.

Visa signatur

Ryzen 3600 | ASUS X470-F | 16GB Corsair LPX B-die | GTX 1070

Permalänk
Medlem

Försöksutvärderingen resulterade i en betydligt överträffande prestation än den initiala förväntningen, där en synbar minskning av repans omfång uppnåddes. Det bör noteras, i enlighet med tidigare diskussioner, att det föreligger vissa potentiella risker vid användning av denna metodik. Det är av yttersta vikt att understryka att appliceringen endast bör utföras på matta ytor och strikt undvikas på blanka skärmar.