Permalänk
Medlem

Mystiska nätverksproblem

Eller mystiska och mystiska, 3 har startat en felsökning så något lurt är det ju redan. Men nyfiken blir jag om någon kunnig kan besvara detta:

Sitter med 5g från 3 - nätverkskabel direkt till stationär dator. Test på Bredbandskollen ger runt 200mb/s ner. Startar jag då en nedladdning från Steam laddar jag ned i max 3mb/s, och gör jag en mätning på Bredbandskollen under tiden jag tankar blir resultatet runt 3mb/s.

Vad är det som händer?! Det känns inte rimligt och jag fattar noll.

Som sagt, nåt vajsing är det med uppkopplingen och 3 undersöker problemet, men är det något jag kan göra under tiden?

/Babi

Permalänk
Medlem

Om du laddar ner något eller streamar något så får du räkna med att prestandan i nätet sjunker drastiskt med den typ av lösning.
Vad gäller 200 mbit vid bredbandstest, har du testat en annan server? Den typ av test körs ju mot en annan server än spelet du laddar hem. Sen är det viktigt att man använder rätt enhet när man gör dessa saker.

Sen kan det vara att den känner av vilken typ av trafik det är och begränsar dig pga det. Då de inte vill att man ska köra torrent ex för då sänker man hela noden om alla skulle köra det.
Avvakta tills dess att 3 är klara med sin del så får du se vad de säger där. Än att sitta och spekulera/testa ex. Brukar bara ge huvudbry som nu

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

Alright. Jag följer ditt råd och sitter lugnt i båten.

Vad menar du med "den typ av lösning"? 5g, misstänker jag. Har inte testat annan server men ska göra det.