Elgitarr, vilken av dessa?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Maj 2002

Elgitarr, vilken av dessa?

Så då va det dags att köpa min första Elgitarr Efter att ha varit på den loka musikaffären så har jag bestämt mig för 2 olika gitarrer.

Gitarr nr1: http://www.fender.com/gear/gear.php?op=3&partno=0135102 Killen i affären rekomendera den här för nybörjare som inte vill lägga ut så mkt pengar *jag* Kostade 3600kr

Gitarr nr2: http://www.fender.com/gear/gear.php?op=3&partno=0138200 Det här var mitt förslag och killen i affären letade upp den på inköpslistan och den kostade visst bara 3400kr. Älskar färgen så lite därför jag vill ha den. Men killen i affären sa att den var "smalare" än Telecastern. Den är gjord mest för att spela punk eller pop-punk på den, vilket kanske inte är så bra om man sak ha en bra nybörjar-gitarr.

Aja ska ner och provspela dem sen när jag jobbat klart (2 veckor). Vilkne skulle ni ta? någom som har erfarenhet av någon av gitarrerna?

Tack på förhand /Side

Q(^_^Q)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2002

Om du inte har bestämt dig för en nybörjar fender så rekomenderar jag att ta en titt på några gitarrer gjorda av ibanez klart prisvärda. Hur är mickarna på de som du nämnde?
Gå främst på mickar när du köper en ny.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2002

Jag har en Ibanez RG550 som du kan få för runt 4000-4500 kr..
Begagnad förvisso, men du får så mycket mer än den skruttiga Fendern..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Maj 2002

Nja.. hade inte tänkt mig att lägga mer än 3600kr tyvärr

eThor: Mickar? nybörjare på elgitarrer så förstår inte riktigt vad du menar Killen sa i affären att gitarr nr2 bara hade en pickup gärmfört med den andra som hade två, och att det var bätte med 2 än 1 eftersom man då hade ett störer spektrum.

Q(^_^Q)