Är det fel på Skärm eller grafikkortet?

Permalänk
Medlem

Är det fel på Skärm eller grafikkortet?

Hej.

Jag har två skärmar till min dator båda kopplade med Displayport. Den ena skärmen är primära och är en LG 1440p 165hz skärm. Den andra är min sekondära skärm, någon billig 1080p 165hz skärm från netonnet. Problem är med den sekondära skärmen. Ibland När jag startar datorn så är det bara den primära som ger bild (när jag har loggat in i windows och skrivbordet syns). Grejen är då att jag bara behöver stänga av den sekondära skärmen och starta den igen, så får jag bild.

När jag stänger av sekondära så reagerar den primära (som om det hade varit bild på den sekondära). När jag sedan startar den sekondära så får jag sen bild på båda skärmarna.

Problemet händer inte alltid dock. Men det verkar som om min sekondära skärm får signal, men vill liksom inte visa bilden. Jag tror ju att den är skärmen det är fel på, Men jag är osäker.

Edit: Tror det är denna skärm från NetonNet. Köpte den på rabatt (halva priset). https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingskarm/gamingskarm-24...

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D | Gigabyte B650 Gaming X AX | G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | GIGABYTE GeForce RTX 4070 WindForce 3 OC | Montech Metal DT24 Premium ARGB | 2 x Kingston KC3000 M.2 NVMe SSD Gen 4 2048GB | ASUS TUF Gaming 850w Gold | Corsair iCUE 4000D RGB Airflow | 27" LG UltraGear 27GP850P-B |

Permalänk
Hedersmedlem

Är det inte så enkelt att Windows bara uppfattar en av dem och inte skickar något till den andra?
Om du inte redan gjort det, testa att trycka Win+P nästa gång det händer och se om det löser sig av att välja utökat där (om du vill ha olika innehåll på de två skärmarna, vilket jag antar).

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
NAS: 6600K/16GB/Debian+ZFS | Backup (offsite): 9600K/16GB/Debian+ZFS

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thomas:

Är det inte så enkelt att Windows bara uppfattar en av dem och inte skickar något till den andra?
Om du inte redan gjort det, testa att trycka Win+P nästa gång det händer och se om det löser sig av att välja utökat där (om du vill ha olika innehåll på de två skärmarna, vilket jag antar).

Tack det ska jag testa. Jag har bara antagit att windows har uppfattat båda. Då min primära skärm ändra sig när jag stänger av min sekondära och samma sak händer jag startar den sekondära igen och bild visas på båda igen. (jag kör med utökat). Som sagt ska testa, Win+P.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D | Gigabyte B650 Gaming X AX | G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | GIGABYTE GeForce RTX 4070 WindForce 3 OC | Montech Metal DT24 Premium ARGB | 2 x Kingston KC3000 M.2 NVMe SSD Gen 4 2048GB | ASUS TUF Gaming 850w Gold | Corsair iCUE 4000D RGB Airflow | 27" LG UltraGear 27GP850P-B |

Permalänk
Medlem

Jag har testat nu med Win+P. Det funkar också om jag ändra till en inställning jag inte använder, då får jag bild igen på sekondära skärmen, ändra sedan tillbaka till utökat.

Om det nu är så att det är Windows som är konstigt. (kör ju med Windows 11) kan man göra något åt det?

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D | Gigabyte B650 Gaming X AX | G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | GIGABYTE GeForce RTX 4070 WindForce 3 OC | Montech Metal DT24 Premium ARGB | 2 x Kingston KC3000 M.2 NVMe SSD Gen 4 2048GB | ASUS TUF Gaming 850w Gold | Corsair iCUE 4000D RGB Airflow | 27" LG UltraGear 27GP850P-B |