Någon som har stött på samma problem med lösning ? Telia Play Streaming Tjänst där ska gå streama mer än en ström förutom vissa enheter

Permalänk
Medlem

Någon som har stött på samma problem med lösning ? Telia Play Streaming Tjänst där ska gå streama mer än en ström förutom vissa enheter

Har någon Telia Play Tjänster där dem kunnat/fortfarande kan titta på tex sport + annat samtidigt på mer än en enhet, specifikt Android Box eller Telia Play Hub ? Då har funkat tidigare, plötsligt slutat fungera, och Telia vägrar lösa via reklamation utan att man istället köper tvillingkort eller kör på mobil, surfplatta, TV app eller Android Box, dessa utom Telia Play Hub som finns 2 av.

Kan ni andra med Max Streaming + Sportpaket, titta på sport och nyheterna samtidigt via app/Telia Play Hub ?

Utökad info:

Hjälper ett par äldre bekanta som inte alls är inne på teknik mm, där plötsligt dykt upp ett problem som Telia vägrar åtgärda.

Bakgrund: Dem flyttade in i December i nyproduktion där dem fått bredband inkluderat, och med det även erbjudande om TV & Streaming Max + Sportpaket, som dem tackat ja till. Lite av det väsentliga om det paketet Max är följande i Beskrivning :

" Vårt största tv-paket är verkligen maxat med ett brett utbud som passar hela familjen i form av underhållning, sport, film, serier, barnprogram, nyheter, fakta, dokumentärer och naturprogram. "

" Titta live eller streama till valfri skärm med Telia Play – både hemma och i hela EU/EES. "

I villkor nämns inte följande, utan i Bra att veta, som då drav inte ska ses som ett villkor utan allmän info:

" På Telia Play kan två strömma samtidigt, dock med begränsning till en samtidig ström för varje enskild livesänd sporthändelse (t.ex. en sportkanal eller ett sportevent).

För andra streamingtjänster som ingår i Telias tv & streaming-paket (t.ex. TV4 Play, Netflix, Viaplay) sätts begränsning på antal strömmar av respektive tjänst. "

" Alla våra tv-paket är tillgängliga på enheter inom EU/EES. "

" För att kunna se tv- och streamingpaket i HD behöver du lägga till vår tv-box Telia Play Hub vid beställning. "

Redan där i sista biten så stämmer det ju inte, då har kunnat och fortfarande går att se i HD utan att ha Telia Play Hub, utan via app i andra enheter, och att dem nämner att det måste läggas till vid beställning, är ju mer inkorrekt då går ordna i efterhand.

Mina bekanta fick en äldre rund Tela Play Hub som enbart gick via kabel, och då mediaomvandlare samt inkluderad router fanns längre bort än vad som går för dem att ordna med kabel, så blev ombedd att ordna lösning på det. Det blev först en Xiaomi Mi 4K, då tvn dem tittat på i respektive rum var av äldre variant. Efter inloggning har funkat utmärkt utan krångel.

Därefter har dem velat lösa på samma sätt med ännu en tv, så ordnade med en Telia Play Hub (nyare variant med wifi mm), där blev väldigt enkelt för dem att använda, jämnfört med Xiaomin. När ytterligare tillfälle för en Telia hub kom till, så ombedd att köpa åt dem och ordna, så fick ta över Xiaomin. Telia huben installeras och precis som tidigare, funkar i månader utan problem.

Dvs min bekant har inte haft något problem att på båda Telia Play Hub, titta på två olika streams samtidigt, och än viktigare, inte minst när ena tittat på sportevenemant medan frugan kollat på Rapport och dylikt. Inte förrän nyligen som när detsamma inträffan, så stängs ner sportstreaming och kommer felmeddelande i stil med att " Max antal strömmar uppnåda"

Trodde först kanske något var igång på mobil eller surfplatta men så var inte fallet, så till slut kontaktade Telia kundtjänst om det.

Teknisk support där hade inte direkt mycket mer att säga till om där, än att bara nämna att identifikationskoden man har som kund, går bara att ha aktiv på en Telia Play Hub åt gången (alla andra enheter har INTE denna begränsning). Detta trots att denna hårdvarubegränsning ej nämns på hemsidan, när dem fick info om tjänst och box ( den första utan wifi), och inte heller i deras långa stora allmänna villkor. När ringt upp kundtjänst kunde dem inte heller hitta något om det och bad att få återkomma.

Därefter finns begränsad info dem fått fråga högre upp om som inte finns tillgängligt för kund, beträffande följande påståenden:

- Att tjänsten som köpts (streamingtjänst) går via deras app som streaming. Via Telia Play Hub (där allt är direkt integrerat), så hävdar dem att dem anser det inte är streaming. När jag frågar vad dem kallar det isåfall, har dem inget svar alls på det.

- Att trots att för allmänhet och generell info före, under och efter köp, så är inget av detta möjligt att kunna ta del av. Om man skriver in felkod gällande detta på hemsidan, så nämns enbart att man ska ta kontakt för att se vilka begränsingar som gäller (för varje gång man använder ? ) När jag frågade vad som gäller, så åter kunde dem inte delge info gällande specifika evenemang.

- Att trots att man utgått från vad som står på deras hemsida, där motsatsen inte nämns i villkor, och där annars tydligt nämns 2 strömmar samtidigt ( utan att nämna alls Telia Play Hub eller skillnad på enheter med begränsningar), så är det tydligen "vårt fel " att tolka och anta från den infon att det ska funka som vi tänkt (dvs först Xiaomi Box + Telia Hub, därefter 2 st Telia Hub).

- Tittar man på Telias hemsida gällande Telia Play Hub, står inga begränsningar alls, och står även som beskrivning " Använda tv och streaming från Telia " ,trots att kundtjänst sa ju att dem inte anser att man streamar om man kör med Telia Play Hub. Om nu man leker med deras resonemang, står då att " Denna Tv- & Streamingbox ". När tittar man på tv, och när streamar man (vad?)

- Om nu dem gör skillnad på tv och streaming, så blir åter frågan, hur en helt vanlig Svensson ska kunna förstå och se skillnad, och där egentligen i relevans till deras tjänst, inte ens Telia har dem rätta svaren, så dvs väldigt otydligt för en vanlig kund detta.

Och då när villkor är otydliga, ej existerande, ofullständiga och som tolkas på annat sätt av kund, så ska det vara till fördel för kund, inte minst när företaget i sig inte kan hänvisa till villkor eller ge tydliga svar som dem har i flera fall inte kunnat göra alls.

Visst löser det sig om man ordnar nyare tvn så att mina bekanta kör via inbyggd app och " streamar " då från Telia till enheter som enligt Telia ska då fungera med ( men om så inte blir fallet, blir intressant att se vad som händer när dem inte har rätt i det heller). Men att tills dess begära ett äldre par att casta från mobil/surfplatta, när det har gått långt tidigare med båda Telia Hub.

Att kundtjänst inte heller kan svara på varför det gått tidigare, och varför dem gör skillnad på Telia Play Hub och andra enheter beträffande " streaming", till och med gått så långt att gräva djupare i MultiCast/Unicast, gör det bara än mer komplicerat.

Så därav vänder mig till er på Sweclockers, om ni varit med liknande med Telia eller dylik situation och bäst lösning i det ?
Såklart redan informerat dem att reklamation kvarstår och att då dem inte löst problemet, så blir en ARN anmälan där dem får titta på det som Telia säger på hemsidan jämnfört med allt efter, till viss del ingen förklaring alls, och att står inte i tjänstvillkor.

För det är förståeligt att finns begränsningar i strömmar på specifika innehåll för att motverka pirattv, använding utanför hushållet osv, men när man betalt för grundutbudet ( så titta på nyheterna i HD, SVT mm. yay), därefter sportpaketet, och att den ena kanalen dikterar för den andra att medans där är sport kan du inte titta på nyheterna och vice versa, på Telia Play Hub, men går utmärkt enligt Telia via andra enheter ( till och med andra Android Boxar), så blir det än konstigare när dem inte kan förklara.

Även tillägga att dem 2 nyare Telia Play Hubs köpts begagnat, så Telia har inget alls att göra med dem beträffande garanti osv.

Tacksam för råd och tips !

Permalänk
Hedersmedlem

Jag tolkar det som att Telia Play Hub är deras TV-box?
Nu är det många år sedan jag hade Telias TV-box, men då var man tvungen att registrera varje box med tvillingabonnemang. Så ställer mig tveksam till att det fungerat tidigare. Däremot om man har en enhet som kan köra Telias streaming app så har man kunnat köra två.

Om det är dina bekanta som hävdar att det funkat tidigare så får du nog kolla med dem hur de i så fall gjort.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Medlem
Skrivet av giplet:

Jag tolkar det som att Telia Play Hub är deras TV-box?
Nu är det många år sedan jag hade Telias TV-box, men då var man tvungen att registrera varje box med tvillingabonnemang. Så ställer mig tveksam till att det fungerat tidigare. Däremot om man har en enhet som kan köra Telias streaming app så har man kunnat köra två.

Om det är dina bekanta som hävdar att det funkat tidigare så får du nog kolla med dem hur de i så fall gjort.

Precis, Telia Play Hub är en Android Box med Telia´s egna UI, så att istället för att man går via en app, så direkt inne i boxen är man " inne i appen " redan. Det till och med står att har du en Telia Play Hub, så räknas den INTE som en enhet beträffande registerade enheter. Så har man då 2 st telia hubs, så har man fortfarande 5 enheter man kan registera och strömma till max 2 av dessa.

När dem hade Xiaomi box, så då räknas den som en registrerad enhet + streaming källa enligt Telia. Vilket är varför det blir så konstigt hur ena stunden Telia säger att hubenhet ska ej räknas in, men samtidigt om man har 2, så går bara att använda en. Och det har inte att göra med tvillingabonnemang för det är om man ju vill köra bortom dem 2 max strömmar man får ha samtidigt.

Så Telia säger i sin streamingtjänst att man måste ha deras app för tv och streaming, för att sedan när man har det, så räknas inte som streaming enligt dem... och problemet med att köra via app är som nämnts, en av deras tvn är för gammal för det, den andra har det men då hade dem redan tv boxarna i använding.

Jag hjälpte till att installera allt efter att Telia kommit med grundinstallation. Så både när dem hade Xiaomi + Telia, därefter 2 st Telia, så har dem inte haft problem med att titta på 2 strömmar samtidigt från samma id kod, inklusive sport och nyheterna . Det är enbart nyligen som detta inte fungerat och då som har upptäckts såväl felet i tjänsten och hur Telia ser på det.

Så är ingen felande länk i att dem påstår att något inte funkat, då jag på plats bekräftade att allt funkat som det ska.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gunior:

Precis, Telia Play Hub är en Android Box med Telia´s egna UI, så att istället för att man går via en app, så direkt inne i boxen är man " inne i appen " redan. Det till och med står att har du en Telia Play Hub, så räknas den INTE som en enhet beträffande registerade enheter. Så har man då 2 st telia hubs, så har man fortfarande 5 enheter man kan registera och strömma till max 2 av dessa.

När dem hade Xiaomi box, så då räknas den som en registrerad enhet + streaming källa enligt Telia. Vilket är varför det blir så konstigt hur ena stunden Telia säger att hubenhet ska ej räknas in, men samtidigt om man har 2, så går bara att använda en. Och det har inte att göra med tvillingabonnemang för det är om man ju vill köra bortom dem 2 max strömmar man får ha samtidigt.

Så Telia säger i sin streamingtjänst att man måste ha deras app för tv och streaming, för att sedan när man har det, så räknas inte som streaming enligt dem... och problemet med att köra via app är som nämnts, en av deras tvn är för gammal för det, den andra har det men då hade dem redan tv boxarna i använding.

Jag hjälpte till att installera allt efter att Telia kommit med grundinstallation. Så både när dem hade Xiaomi + Telia, därefter 2 st Telia, så har dem inte haft problem med att titta på 2 strömmar samtidigt från samma id kod, inklusive sport och nyheterna . Det är enbart nyligen som detta inte fungerat och då som har upptäckts såväl felet i tjänsten och hur Telia ser på det.

Så är ingen felande länk i att dem påstår att något inte funkat, då jag på plats bekräftade att allt funkat som det ska.

Min pappa har Telia Play med Telias box och jag kan se på en strömning på dator eller mobilen medans Boxen är på hos pappa. Inga problem hos mig. Pappa har nog den billigaste versionen om jag minns rätt. 1-12:an och sportkanalen och någon till typ.

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem
Skrivet av jnsson:

Min pappa har Telia Play med Telias box och jag kan se på en strömning på dator eller mobilen medans Boxen är på hos pappa. Inga problem hos mig. Pappa har nog den billigaste versionen om jag minns rätt. 1-12:an och sportkanalen och någon till typ.

Ok. Problemet ligger i när det är 2 st Telia boxar som används och ej andra, då som har nämnts, det är inget som framgick att skulle vara ett problem, samt att ett äldre par som inte helt är bra med tekniken beträffande casting, streaming osv, blir inte en lösning när det även fungerar i flera månader utan strul. Så för dem att köra via en box + mobil/surfplatta är då inte aktuellt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gunior:

Ok. Problemet ligger i när det är 2 st Telia boxar som används och ej andra, då som har nämnts, det är inget som framgick att skulle vara ett problem, samt att ett äldre par som inte helt är bra med tekniken beträffande casting, streaming osv, blir inte en lösning när det även fungerar i flera månader utan strul. Så för dem att köra via en box + mobil/surfplatta är då inte aktuellt.

Ah, såg inte att du skrev det, tyckte du skrev box + streaming. My bad, var lite svårt att de med så mycket text

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig