PGA Tour: Road to masters

Permalänk
Medlem

PGA Tour: Road to masters

Hittade detta på ps store rea. Länge sen jag körde golf lir förutom en del pillande med beta lir i VR.

Använder frostbitemotorn så inte direkt anpassad för ändamålet vad det verkar sett till kamera som är anpassat för första och tredjeperson endast vad det verkar.

Det positiva är att man känner sig mer kopplad till sin karaktär så det är inte helt fel att kameran aldrig byter perspektiv. Läsa av green blir dock fenomenalt svårt. Kör med easy som svårighetsgrad för puttningen då man får linjen och tips om styrkan. Sen är jobbet att försöka lina upp där breaken kommer. Otroligt svårt få i puttarna men man är irriterande nära för det mesta...

Presentationen är riktigt läcker dock. Banorna verkar va närmast 100 procentiga. Pinehurst no 2 spelas verkligen exakt likadant som man ser på tv burken. Imponerande fysik där man redan vet när bollen landar på green den kommer rulla ner 30 meter ner i slänten pga helt sjukt kortklippta greener.

Gamepad för svingmekanik är man inte van vid. Tog ett bra tag men nu börjar det bli riktigt kul att kämpa med. Förtvivlat svårt komma nära flaggan dock ovanligt lite osynliga händer som får en att känna sig skicklig för att vara eas golf lir men de gör en stor sak av deras bollsimulering.

Lite förvånad över karriären. Redan efter första amatörturneringen på andrews var jag kvalificerad för us masters som amatör. Sen blev jag omedelbart kvalificerad för US open. Har kört en del challenges före dock var nivå 14 när jag började karriären om det är nivåbaserat.

Första us masters gick som väntat. Bästa rundan 1 under par men slutade på +4. Ett par trippelbogeys förstörde sen hade man sjukt många puttar där man var någon fot ifrån men ofta väldigt pressad bara klara par. Slutade på en 14:e plats med ain inställd på 0 alltså lättaste. Saknar distans är ett problem.

Ännu en märklig sak det finns bara US systemet inga meter.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Kanske borde lagt den här i medlemsrecensioner istället?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shadee:

Kanske borde lagt den här i medlemsrecensioner istället?

Nej roligare försöka få en diskussion. Det var ingen recension.

Börjar så sakteliga få lite grepp om liret. I takt man uppgraderar karaktären och får specs får man lära om. Aldrig behövt oroa mig för att få för mycket backspinn tidigare haft det motsatta problemet men fick äntligen tag på en wedge spec och mer power ger mer spinn också som sig bör. Nästa steg är att lära mig läsa green utan aim assist bättre.

Har också slutat förlita mig på lob shot för inspel nu är det regel chip eller pitchar som irl. Kommer lika nära och har chans att håla ut

Bunkerslag är nästan fusk. Har jag svårt hitta green sikta på närmsta bunker för ett enkelt pick slag.

Lärde mig idag att Wolf crerk finns på riktigt. Brutalt löjlig bana tagit för givet den vart phantasy i alla år.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Nivå 41. Går otroooligt långsamt nu att gå upp i nivå. Börjar sakteliga uppnå tour difficulty. Jag kommer nog alltid köra med att se höjdskillnader det är så otroligt svårt på plattskärm och caddien ger då inga tips. De skulle haft en rangefinder i avsaknad av caddie eller gps klocka... Även gridden för green behövs av samma anledning. Det går inte bedöma på plattskärm.

Sen så blir det ju ändå arkad i och med att man levlar upp. Känns som fysikmotorn som är gömd är guld egentligen hade vart intressant med en gamemode utan specs och utan skillpoints där de bara försökt få till power ala säg bryson vore trevligt och sedan får järnen tala för sig själv. Nu kör de ju med range som sagt så även om du svingar till synes perfekt så är det ändå viss slump vart bollen landar. Slumpfaktorn blir mindre och högre beroende på vilka skills du har.

Fortfarande utmanande dock. Försöker köra quick tournaments nu på pga touren på banor jag kört förr. Men märker att jag måste sätta ai difficulty ner mot 20 för att verkligen kunna slåss om segrar. runt 30 där slåss man om topp 4 i regel.

När jag gick med i pga touren fick jag spela mot AI golfare fysiskt. De slår kort generellt tyvärr men i övrigt beter de sig okay. Gillar inte att de alltid ska dyka i puttarna de gillar att lämna bollen kort. Återigen utan karriärgrejen med skillträdet hade de nog fått till dem bättre.

Hade önskat två spellägen. Jag gillar karriärläget men jag hade också velat ha ett rent simläge. Karriären vill man nog överge vid någon punkt för att gå real pro.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Rea på steam för tillfället så nu har även PC versionen inhandlats. Karriären förs inte över tyvärr men din karaktär och alla saker du skaffat i spelet förs över.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Grindat mig upp till level 57. Går oerhört långsamt efter man är klar med pro pass. Går i alla fall att köpa 2x xp boosts utan användning av verkliga pengar men det är ju absolut lite ful design hära... Men golf är ju grinding så det förtar inte så mycket.

Experimenterat med allt möjligt med min karaktär men har börjat förstå att det gäller bara att maxa accuracy och control. Då får du sån precision du är aldrig i ruffen och får i regel hyfsat enkla birdieputtar. Lirade runt 80 % på AIn innan jag verkligen gick all in på accuracy och control nu är 100 % på tok för enkelt tyvärr så man har förstört karriären en del som det är nu.

Power behövs gick ner till 8 från 9 för att få mer accuracy och control och det fungerar bra. När man når level 60 kanske man har råd med level 9 i power för att nå mer långa par 4or. Men i regel är du närmare lägga upp lite kort särskilt om man som en själv inte har några skills i recovery.

Kul att leka med men nackdelen är ju att du får känslan av en osynlig hand emellanåt. Svårighetsgraden går att justera fritt med en massa parametrar men man saknar ett rent simläge. Nu simulerar de mer känslan av golf med sin rng som gör alla slag unika och du vet aldrig exakt vart du kommer landa. Jaga pinnen har aldrig vart svårare i ett golflir jag kört iaf.

Summa summarum karriärläget är super. Måste väl förvisso som alltid klaga på AI. AI är per definition kass. Det irriterande här är främst att AIn har absolut ingen längd på slagen. Du måste stanna på 1 i power för att spela jämförbart med AI så du har alltid ett enormt handikapp på dem efter första utslaget. Banorna känns helt otroligt autentiska. Fysiken i grunden bra. Kanske lite väl episk rollout känns det som på de hårda banorna men det kanske är så... karriärläget etc gör dock att skotten ibland känns konstruerade då de anpassar sig efter dina specs men känns som grunden för en ren simulator finns där under...

Har inga problem med gamepad svingen längre. Har tidigare alltid kört mus men det här känns väl så bra. Rörelsekontroller hade ju vart att föredra dock.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x