TV på datorskärmen...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2002

TV på datorskärmen...

Denna fråga har säkert varit uppe ett antal gånger, men nu är det så att jag bor i ett mycket litet rum där jag endast har plats för dator på skrivbordet, och har en 19" platt skärm på bordet. Jag har länge funderat på att skaffa TV-kort eller liknande, men vilket borde jag skaffa? För och nackdelar?

Jag har även tittat lite på en sånhär:
http://www.lcd-monitor-online.com/nextvision-5.html

Kan få en sån för runt tusen-lappen, är en såndär bättre än ett TV-kort? För / nackdelar?

DVD Spelare har jag i datorn, det enda jag vill kunna göra är att se på TV, fast fler funktioner är ett plus. Text-TV är alltid kul att ha, dock inte speciellt nödvändigt då jag har internet som källa för det mesta.

SWECLOCKERS.COM
Stationär: i7 4790K @ 4,6 GHz, MSI Gaming X 1080, 16GB DDR3, Noctua NH-D15S, Corsair AX760, Fractal Design Define Mini C Temp G

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Nov 2001

jag kan säga att jag funderar starkt på en extern tv tuner, har dock alldrig sett hur bra bilden och så blir på dom, men jag har haft ett terratec tv-kort och den kvaliteten var inte mycket att hurra för.

jag kommer att köpa en thomsson 52" bakprojektions tv i slutet på denna månad, så det skulle va ganska smidigt att ha monitorn som tv också så man inte nöter för mycket på lamporna

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huddinge, Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Jag har Winfast TV2000XP Deluxe och den rullar på bra, lite jobbig layout på programmet bara. Sen att det är dålig bild på 4an tror jag inte är kortets fel eftersom de andra kanalerna funkar perfekt.
Den har radio också...

Hur som helst, det är inte det bästa kortet som finns på marknaden men jag tycker den är värd sitt pris iaf. När jag köpte den så var priset ungefär 750kr.